Derimot: Russland ut mot vesten:«USA og Storbritannia sprengte Nord Stream» – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Ifølge sjefen for Russlands etterretningstjeneste (SVR), satte gjerningsmennene spor etter seg i angrepet på Northstream.

Av Markus Andersson.

Ifølge Sergei Naryshkin, sjefen for Russlands etterretningstjeneste (SVR), sto Washington og London bak terrorangrepene mot Nord Stream-gassrørledningene.

Gassrørledningene, som ble bygget for å levere russisk naturgass fra Russland til Tyskland, ble sabotert av ukjente gjerningsmenn i en rekke eksplosjoner i september 2022.

– Vi hadde selvfølgelig indirekte holdepunkter om hvem som gjorde det. Disse indirekte tegnene ble etterlatt av gjerningsmennene selv. Mosaikken har blitt satt sammen, og dette bildet peker åpenbart på gjerningsmennene, kommenterte Naryshkin og la til at det var «anglo-saksere» som sto bak eksplosjonene, melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Tidligere har president Vladimir Putin og andre høytstående tjenestemenn i Moskva påpekt, at USA hadde mest å tjene på angrepene, og at Washington lenge hadde motsatt seg byggingen av gassrørledningene. Vesten har også blitt anklaget for å ha forsinket undersøkelsene.

Beordret Biden eksplosjonene?
I det nylige intervjuet som Tucker Carlson hadde med Vladimir Putin, mente også Putin at CIA sto bak angrepene, men la ingen konkrete bevis for denne konklusjonen.

Det hvite hus har på sin side benektet alle anklager om amerikansk involvering, og kalt dem «fullstendig falske».

Den prisbelønte etterforsknings-reporteren Seymour Hersh, publiserte også en lang rapport for et år siden, der kildene hans trakk fram Joe Biden som den som personlig beordret sprengning av gassledningene. Hersh hevdet at Biden ønsket å gi næring til Tysklands antagonisme mot Russland i Ukraina-konflikten, og sikre EUs langsiktige avhengighet av vestlig energi – en rapport som Biden-administrasjonen raskt avfeide som «fiksjon».

Fra Nya Dagbladet, publisert 6 mars.
Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Ryssland: ”USA och Storbritannien sprängde Nord Stream”.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar