Derimot: Russland erkjenner realiteten.Norge er blitt en fiende. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Er det som Lavrov her beskriver en ønsket situasjon for Norge? Hvis det er dette våre politikere mener er de virkelig ekstremt kortsiktige, nærsynte og tanketomme. Norge har alt å vinne på et nærmere samarbeid med vår stor nabo i øst som vi aldri har vært i konflikt med. Tvert imot.

Vi har en stor havgrense mot Russland i Barentshavet, et område som krever felles forvaltning og samarbeid. I stedet omgjøres landet vårt til en av USAs tinnsoldater og stilles opp mot de som alltid har vært våre venner i øst og som aldri har truet oss.

Det er ikke Russland som har gjort Norge til en fiende, det er omvendt Norge som har gjort Russland til en fiende? Hva har vi å tjene på å gjøre Russland til fiende?

Knut Lindtner
Redaktør

Russland «ferdig» med Vest-Europa «i minst en generasjon» – Lavrov

En «akutt fase av den militærpolitiske konfrontasjonen med Vesten er i full gang», sa Moskvas utenriksminister.

Russland vil ikke se på vesteuropeiske land som partnere igjen på «minst én generasjon», har utenriksminister Sergey Lavrov spådd. Diplomaten bemerket at Moskva og Vesten allerede er låst i en konfrontasjon som ikke har noen ende i sikte.

Sergey Lavrov

Topp russiske embetsmenn, inkludert president Vladimir Putin, har gjentatte ganger beskrevet Moskvas pågående militære konflikt med Kiev som en stedfortreder-krig ført av NATO mot Russland. Bevis på dette, sier Kreml, er den materielle hjelpen, opplæringen og etterretningen som USA og mange europeiske land har gitt for å forsvare Ukraina.

I en tale på lørdag siterte Lavrov en artikkel av den russiske statsviteren Dmitrij Trenin, som har skrevet at «Europa som partner er ikke relevant for oss i minst én generasjon.» Ministeren sa at han «kan ikke annet enn å være enig» og at Moskva «føler dette i praksis nesten daglig». Den ledende russiske diplomaten hevdet også, uten å utdype det, at «mange fakta taler for en slik prognose».

«Den akutte fasen av den militærpolitiske konfrontasjonen med Vesten fortsetter [og] er i full gang,» sa Lavrov, og pekte på arten av narrativene som for tiden er utbredt i USA og Europa.

I et intervju med TASS på fredag sammenlignet Russlands viseutenriksminister Sergey Ryabkov vestlige eliter med kriminelle ungdommer og provokatører som har til hensikt å eskalere spenninger til randen av en «katastrofal sammenbrudd», og uten hensyn til konsekvensene.

Når han snakket om arbeidet til russiske diplomater i Vesten, avslørte tjenestemannen at det er «i en krisehåndteringsmodus, rettet mot å forhindre en eskalering til en virkelig massiv konflikt.»

NATO er «en gruppe der vi ikke føler et gram av tillit, som utløser politisk og til og med følelsesmessig avvisning» i Moskva, sa Ryabkov til media.

Han sa at uansett hvem som kommer til topps i det amerikanske presidentvalget i november, «kan det ikke øynes sjanse for forbedring av situasjonen, tatt i betraktning den grunnleggende anti-russiske konsensusen til de amerikanske elitene.»

Under sin innsettelsestale tirsdag hevdet Russlands president Vladimir Putin likevel at Moskva ikke «nekte dialog med vestlige stater».

«Valget er deres,» foreslo presidenten, og stilte spørsmålet: «Har de tenkt å fortsette å prøve å begrense utviklingen av Russland, fortsette aggresjonspolitikken og det nådeløse presset som de har ført i årevis, eller se etter en vei til samarbeid og fred?»

https://www.rt.com/russia/597827-lavrov-europe-no-partner-for-generation

Forsidebilde: HONG Lei

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar