Derimot: Republikanerne kunne vunnet valget i 2024 ved å kalle Ukrainakrigen «Bidens krig». De støttet likevel krigsbevilgningene av hensyn til sine donerer, krigsindustrien.

Derimot.no
Derimot: Republikanerne kunne vunnet valget i 2024 ved å kalle Ukrainakrigen «Bidens krig». De støttet likevel krigsbevilgningene av hensyn til sine donerer, krigsindustrien.

derimot.no:

Republikanerne kunne vunnet valget i 2024 ved å kalle Ukrainakrigen «Bidens krig». De støttet likevel krigsbevilgningene av hensyn til sine donerer, krigsindustrien.

Hvorfor republikanerne ødela sin virkelig store mulighet å vinne valget i 2024.

Av Eric Zuesse

Det er så mange måter det republikanske partiet kunne ha gjort USAs politiske konflikter til et knusende nederlag for demokratene i 2022 og spesielt i det kommende 2024-valget, men de valgte i stedet å gjøre det deres megadonorer ville at de skulle gjøre, som er å blåse opp den amerikanske økonomien med permanent krigføring. Det er krigføring som har loppet milliarder av amerikanske skattebetalerdollar inn i å ødelegge Afghanistan, Irak, Syria, Libya, Yemen, og nå spesielt til å ødelegge Ukraina. Dermed har de gjort investorene i selskaper som Lockheed Martin og ExxonMobil enda rikere enn de var før, mens de brede massene av det amerikanske folk blir enda mer forgjeldet enn tidligere.

Republikanerne kunne ha kalt Ukraina «Bidens krig» eller «demokratenes krig», men i stedet stemte for den selv, og gjorde det om til USAs krig – krigen til milliardærene til begge denne ettpartistatens to politiske partier (partiene til både demokratiske milliardærer og republikanske milliardærer).

Ukraina, som Syria, og som Jemen, var Obamas krig (han startet den i 2011-2014). Fordi Hillary Clinton var enda mer nykonservativ enn Obama var, ble Trump vår president. Han ville få oss ut av de USA-skapte kriger; og fordi Trump i stedet installerte folk som John Bolton og Mike Pompeo, som var enda mer nykonservative enn Obamas team hadde vært, fikk vi Biden som president i 2020. Han fortsetter den verste politikken til både Obama og Trump.

Trump fortsatte å breie seg om hva hans politikk ville være i Ukraina, men Biden er ikke annerledes enn super-hauken Hillary Clinton ville ha vært. Amerikanere som nektet å stemme på verken Hillary eller Trump i 2016, endte opp med å få Hillarys politikk i 2020 under navnet Joe Biden. Likevel fortsatte republikanerne i kongressen å stemme for den permanente krigspolitikken, og de klarte ikke å kalle Ukraina og Syria, og de andre USA-matede krigene, «det demokratiske partiets kriger». 

Nei, milliardærene deres ville ikke tillate dem å løsrive seg fra disse sanksjonene, kuppene og invasjonene: Amerika skulle fortsette å ‘kjempe for demokrati og menneskerettigheter’ rundt om i verden.

Tilfører USAs 900 militærbaser i fremmede land noe til sikkerheten til det amerikanske folket? Hvor blir egentlig alle pengene av?

Maskinoversatt og forkortet av Redaksjonen

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no