Derimot: Republikanere: Kina er USAs største fiende. Demokrater: Russland er USAs største fiende.Overraskende mange i USA: USA er vår største fiende! – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

En skal alltid være forsiktig med meningsmålinger av flere grunner. Denne viser holdningen til USAs innbyggere om hvem som folk oppfatter som USAs største fiender (våren 2024). Her er et åpenbart misforhold mellom demokraters og republikaneres oppfatninger av verden, men ingen av de definerte fiendene har gjort noe selv mot USAs befolkning for å kunne bli verstinger i øynene på menneskene i USA.

Det er USAs medier som har definert dem som fiender fordi de ikke har bøyet seg for USA-elitens (kapitalkreftenes) ønsker og vilje. Står en opp mot USAs dominans (det som kalles deres regelbaserte verdensorden), altså nekter å bøye seg for deres betingelser, da blir de definert som fiende.

At norske medier driver med det samme skulle ikke overraske, men her i landet er Russland helt sikkert av et flertall oppfattet som den største fienden. Selv om de aldri har gjort oss noe, tvert imot, så har et enormt daglig propagandatrykk hatt sin virkning i over 100 år. (Unntak fra 1941-47).

En overraskende stor del av de som ble spurt i USA regnet USA sjøl (myndighetene) som sin største fiende. Det sier også sitt om misnøyen med den sittende regjeringen i landet.

Knut Lindtner
Redaktør

En fersk Gallup-undersøkelse avslørte amerikanernes holdning til verden. Mens republikanerne mener Kina er USAs største fiende, peker demokratene på Russland. Interessant nok, for uavhengige velgere, er USAs tredje største fiende Amerika selv.

Forsidebilde: Madalyn Cox

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar