Derimot: Regjeringen sanksjonerer Syria. Norske bistandsmidler går heller til Al-Qaida.

Derimot.no
Derimot: Regjeringen sanksjonerer Syria. Norske bistandsmidler går heller til Al-Qaida.

derimot.no:

Regjeringen sanksjonerer Syria.

NORWAC og Leger Uten Grenser samarbeider med terrorgruppa Al-Qaida i Idlib

 Eva Thomassen

Abu Mohammad Al-Julani er sjef for HTS terrorgruppa, en gruppe som står på alle terrorlister og det er utlovet 10 millioner dollar for å ta ham enten dead or alive. NORWAC og Leger Uten Grenser samarbeider med ham og Al-Qaida i Idlib.

Av Eva Thomassen.

Det er ikke bare Norsk Folkehjelp som opererer i Idlib. Leger Uten Grenser og NORWAC går aktivt ut nå for å tigge penger. Dette har vært holdt delvis skjult for oss. Siden jordskjelvet også rammet idlib kunne de ikke skjule hvor de var, hvem de samarbeidet med. De kunne heller ikke be om ekstramidler fra UD om de sa de ville jobbe i regjeringskontrollerte områder. Da hadde tilskuddet uteblitt.

Medisinsk bistand er helt avgjørende for å kunne redde menneskeliv i Syria nå. På grunn av sanksjoner er regjeringskontrollerte områder fullstendig avhengig av bistand utenfra. Den bistanden yter ikke NORWAC eller Leger uten grenser. Det har de ikke gjort under den 12 år lange krigen. De har valgt side i krigen og valgt å holde terrorister med bistand. Ja, det er sivile i disse områdene. Men,det er bistanden som holder terrorgruppene i live. Som gjør at de har kunnet begå terror mot den syriske sivilbefolkningen i 12 år.

Beviset på at det ikke er mennesker men politikk som driver disse NGOene er at når områder er befridd fra terrorgrupper blir ikke NORWAC og Leger uten grenser eller Norsk folkehjelp igjen for å hjelpe sivilbefolkningen. De stikker sammen med terrorgruppene videre. Nå er de i Idlib. De har et enormt hjelpeapparat, men oppholder seg ulovlig i Syria, får smuglet inn hele sykehus. Mens legene på de statlige sykehusene knapt noe medisinsk utstyr. NORWAC varter opp med rene luksusen som står til disposisjon  for dem som kontrollerer Idlib. Terrorgruppene i Idlib er helt avhengig av bistand som kommer utenfra .

Men så lenge vestlige NGOer støtter terrorgrupper med våpen, penger, infrastruktur, sykehus så fortsetter krigen. Det er svært farlig i disse områdene, Derfor tør ikke NGOene ha egne folk på bakken. E gir heller penger som de ikke har kontroll med hvem sluttmottakeren  er.

Verken Leger Uten grenser eller NORWAC har registrert seg som organisasjon. Ikke Norsk Folkehjelp heller. De har tatt seg til rette. Lekt «revolusjon» . De har sannsynligvis håpet av Assad-regimet ville bli styrtet. Man løy om denne «opposisjonen» som var kun et kamuflasjeord for IS, Al-Qaida, Al-Nusra og de andre militante gruppene. Det er rart å tenke på at støtten disse NGO ønsker skal ta over Syria er militante islamister. Farlige terrorgrupper. Så farlige at Leger uten grenser eller NORWAC eller de andre NGO tør å være der selv. De samarbeider med lokale partner som får penger til lønn uten at disse NGOene har garanti for hvor pengene tar vegen.

Leger Uten Grenser

De har vært i Syria ulovlig i 12 år og opererer nå i Idlib. Smugler utstyr fra Tyrkia

Leger uten grenser sier de er i tett dialog med «lokale myndigheter» i «Nordvest-Syria». Leger Uten grenser mener Idlib. Lokale myndigheter i Idlib er underlagt terrorgruppa HTS som offentlig har trådt fram og styrt bistanden. Lederen av terrorgruppa HTS, Al-Julani har nektet sivile å få bistand fra regjeringskontrollerte områder. Har vi hørt noe fra Leger Uten Grenser om dette? Nei! Når Leger Uten Grenser skriver at de også jobber i Aleppo, så betyr det på landsbygda i Aleppo som også kontrolleres av terrorgrupper.


Leger Uten Grenser er i tett dialog med lokale myndigheter i Nordvest-Syria og med tyrkiske myndigheter for å se hvordan vi kan respondere videre. Akkurat nå kartlegger vi situasjonen og behovene i Idlib, Aleppo og i det sørlige Tyrkia, og vi vil trappe opp fortløpende – samtidig som antall døde og skadde øker time for time. 

Leger Uten Grenser jobbet i Nordvest-Syria før jordskjelvet, og vi kunne derfor starte opp nødhjelpsresponsen umiddelbart. Bare de første timene behandlet vi over 200 pasienter, og per 12. februar har helsefasiliteter som Leger Uten Grenser støtter tatt imot over 7600 skadde og 1000 døde mennesker på sykehusene vi driver eller støtter i Aleppo og Idlib.

Hvert sekund teller

– Sykehus og klinikker er hardt rammet og overbelastet. Helsearbeidere jobber nå døgnet rundt for å bistå de mange skadde som trenger helsehjelp, sier Gay. 

Vi støtter 30 sykehus og klinikker i Idlib og Aleppo med akuttmedisinsk utstyr, erfarne helsearbeidere, nødhjelpsartikler, kirurgisk utstyr samt utstyr for å behandle store skader. Vi gir også psykologisk førstehjelp,og har gitt 2134 konsultasjoner innen psykisk helse.

Leger Uten Grenser tar imot sårede pasienter på sykehusene vi driver og støtter i Nordvest-Syria, og vi har økt sengekapasiteten på sykehusene og klinikkene våre, blant annet ved å sette opp ekstra telt. I tillegg har vi fire mobile klinikker og vi støtter og driver ambulanser som frakter pasienter med akutte behov. I provinsen Aleppo deler vi ut tepper, hygieneartikler og mat til 2500 familier. 

Vi støtter 30 sykehus og klinikker i Idlib og Aleppo med akuttmedisinsk utstyr, erfarne helsearbeidere, nødhjelpsartikler, kirurgisk utstyr samt utstyr for å behandle store skader. Vi gir også psykologisk førstehjelp, og vi har økt sengekapasiteten på sykehusene og klinikkene våre, blant annet ved å sette opp ekstra telt.

Leger Uten Grenser tar imot sårede pasienter på sykehusene vi driver og støtter i Nordvest-Syria. I tillegg har vi en mobil klinikk i et mottakssenter i Idlib-provinsen, og vi støtter ambulansetjenestene som frakter pasienter med akutte behov. I provinsen Aleppo deler vi ut tepper, hygieneartikler og mat til 2500 familier.

Kommentar

Ja, hvert sekund teller. Det gjør det også i Aleppo, Lattakia, Hama og Jableh. Dit ingen av de norske NGOene synes er viktig å hjelpe. Leger uten grenser besitter så mye medisinsk utstyr, hele sykehus. De får inn i Syria tonnevis med medisinsk utstyr. Ikke et Norges plaster engang gis til syriske leger som jobber på spreng på sykehusene i regjeringskontrollerte.

NORWAC

NORWAC har vært i Syria siden 2011 og opererer kun i Idlib. De smugler utstyr fra Tyrkia.

– Eg har ikkje ord som kan skildre krisa Syria står i, seier Mustafa Aljazi til NRK.

Legen ved Al-Amal-sjukehuset i grensebyen Salqin tek til tårene når han fortel om forholda i Idlib-distriktet, nordvest i landet.

Aljazi fortel om sjukehuspersonale som jobbar på spreng, om pasientar som må ligge på golvet. Om mangel på blod, medisinsk utstyr og dialysemaskiner.

Medan Tyrkia har fått tilbod om mykje internasjonal hjelp – det tyrkiske utanriksdepartementet opplyser at fleire enn 95 land har tilbode seg å hjelpe – er Syria meir eller mindre overlate til seg sjølv.

Situasjonen i Idlib-provinsen, der motstandarane av president Bashar al-Assad framleis har kontroll, er aller verst.

Minst 360 bygningar kollapsa under jordskjelvet. Fleire enn 1800 menneske døde. 5000 er skadde og ytterlegare tusen ligg framleis under ruinane.

Aljazi jobbar for WATAN, ein organisasjon som gjennom den norske hjelpeorganisasjonen NORWAC støtter Al-Amal-sjukehuset.

Kommentar

NORWACs mann snakker om at de trenger dialyseapparater. Det er noe NORWAC har vært rause med å gi til Idlib. Statlige sykehus derimot får ikke kjøpt reservedeler til dialyseapparatene på grunn av sanksjonene.

Norwac har operert i Syria gjennom hele krigen. Også de kun i områder kontrollert av terrorgrupper.

I 2014 da NORWAC fortsatt trodde «revolusjonen» skulle vare tok de med seg et team fra NRK på smuglertur til Syria fra Libanon der NORWAC har sitt kontor. I bilen hadde NORWACs mann en bærepose full av dollar. Bunter med dollar. Vi ble med NRK og denne representanten for NORWAC ned i en garasje og blir vitne til at det overleveres en bunke dollar tilsvarende 500 000 norske kroner som han putter på innerlomma i jakka. Hvem er sluttmottakeren? Det vet verken vi eller NORWAC.

https://www.nrk.no/video/feltsykehus-i-syria_149188

Det er for farlig å være der, sier leder av NORWAC Erik Fosse i 2014

Derfor gir NORWAC penger til dem det er for farlig å være sammen med,

https://www.nrk.no/urix/for-farlig-i-syria-til-a-sende-norsk-helsepersonell-1.13145215

Et sykehus som ble drevet av NORWAC fikk oppmerksomhet takket være en ansatt som kunne dokumentere at det var IS som styrte sykehuset og behandlet IS- terrorister. Det ble kjent av UD og ble stanset støtten til. Men, det har ikke hindret NORWAC å fortsette med denne givergleden uten egne ansatte på bakken. I områder terrorgruppene er avhengig av å få medisinsk hjelp.

https://www.nrk.no/urix/norge-betaler-for-sykehus-som-behandler-is-krigere-1.12057340

Idlib er kontrollert av terrorgrupper. Både HTS (Al-Qaida) og bistandsorganisasjoner får bistand fra Tyrkia og inn i Idlib.

Hva med dem som bor i regjeringskontrollerte områder?

De som bor i Aleppo, Hama, Latakia og Jableh?

Reportasjeteam fra BBC i Aleppo

Sykehusene i Aleppo har ikke nok plass til nye pasienter i kjølvannet av forrige ukes ødeleggende jordskjelv, har en lege i den syriske byen sagt til BBC. Sykehuset flyter over av skadde og døde.

«Vi var ikke i stand til å skrive ut pasienter fra sykehusene selv etter å ha behandlet dem. Byen er skadet og det er ingen steder de kan gå,» sa Dr Nizar Suleiman, leder for ortopedi.

«Enormt mange pasienter kom på kort tid. Vi har en enorm mangel på medisiner, så det er virkelig bekymringsfullt.

«For eksempel lider vi av mangel på medisinsk utstyr for å behandle brudd. Vi lider allerede av denne mangelen på grunn av krisen, og beleiringen [sanksjonene] gjør det verre.»

Bistandsorganisasjoner som «påvirkningsagenter»

Støre sier han vil hjelpe. Han sier det er forferdelig. Han har tatt kontakt med tyrkiske myndigheter. Helt i tråd med norsk utenrikspolitikk og helt i tråd med hvordan bistandsorganisasjonene opererer. Støre tar ikke kontakt med syriske myndigheter. Det er unødvendig. Han kan ikke plutselig si at vi sender nødhjelp når Norge støtter de dødbringende sanksjonene. Men han kan si til oss at han gir penger til bistandsorganisasjonene som bistår terrorgruppene i Idlib. Det siste sier han ikke. Men han vet det. Bistandsorganisasjonene vet det. Ofrene vet det. Vi andre vet det ikke.

UD opplyser at de bevilger 150 millioner til jordskjelvkatastrofen. Sammenlikner man med hva Ukraina får er det peanøtter. Ukraina har i løpet av 10 måneder fått 14,4 milliarder kroner. Norge har bistått USA i regimeskiftekrigen i Syria med 17 milliarder siden 2011. Til sammenlikning skal Norge nå bistå USA i proxykrigen i Ukraina med 75 milliarder de neste 5 årene.

Norsk Folkehjelp har ryggdekning fra norsk UD. Så sånn sett gjør ikke Norsk Folkehjelp annet enn å følge norsk utenrikspolitikk i Syria som fortsatt er regimeskifte.

Bistandsorganisasjonene får penger fra UD mot å promotere norsk utenrikspolitikk – Stortingsmelding 15 (2008/2009)

Frivillige organisasjoner setter den globale politiske dagsorden

Mens man tidligere skilte mellom frivillige bistandsorganisasjoner og politiske organisasjoner som Amnesty International og Nei til Atomvåpen, er nå det store flertallet av frivillige organisasjoner politiske operatører og påvirkningsagenter i tillegg til å være operasjonelle bistandsaktører. Innsamlede midler anvendes i tett samarbeid med media og internasjonale mediepersonligheter for å maksimere synlighet og politisk innflytelse. Samtidig samarbeider de stadig tettere og oftere med myndighetsaktører og næringslivet. Globaliseringen, med tilhørende medie- og kommunikasjonsrevolusjon, har ført til en betraktelig økning i disse aktørenes evne til nettverksbygging og politisk påvirkningsarbeid på tvers av grenser og aktører.

Vestens hykleri

Burde det overraske det vi er vitne til nå? Det overrasker ikke dem som driver denne skitne politikken. De har løyet hele tiden og de fortsetter med å lyve. Men for å si det på godt norsk: Nå ble de tatt med buksene nede. Det var ikke et vakkert syn. Vi tror når vi overlater pengene våre til godhetsapostler at det er nettopp det de er. De er det bare ikke. De har klart å skjule det, men en naturkatastrofe innhentet dem.

Sanksjonene mot Syria er en krigsforbrytelse.

Det har skjedd endringer i hjelpen til Syria de siste dagene.

USA har vært utsatt for ekstremt sterkt press om å oppheve sanksjonene mot Syria slik at hjelp skal komme inn til Damaskus. USA har sagt og insistert på at sanksjonene ikke rammer humanitær bistand. Den siste dreiningen viser at det er nettopp det den gjør. USA har opphevet sanksjonene i 180 dager! Hvordan det helt konkret vil slå ut på bakken er usikkert. Mer om det.

Syria har venner. Det er USA som hindrer dem fra å hjelpe Syria. Hvis du og jeg ville hjelpe kan vi få 3 års fengsel hvis vi bryter sanksjonene Norge støtter, ref. Sanksjonslove. Et land kan gå konkurs.

Jeg lurer på hvordan de har det inni seg. Er et menneskeliv relativt? Er vi mennesker til bruk og kast? Som engangsemballasje? Er vi forbruksvare? Man kan resirkulere politikken, men ikke menneskeliv.

Innlegget er hentet fra Steigen.no

Forsidebilde: Lexica

42 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 42 ganger.

Post Views: 52

Les artikkelen direkte på derimot.no