Derimot: Piskinga av RødtHvem er terrorister og krigsforbrytere? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Gymnaslærer Pedersen, en av Dag Solstads romanfigurer, ville gjøre «alt for å ikke være en hvit mann».
En «hvit mann» er en som hører til i verdens hvite mindretall på 10 prosent, de rundt 800 millionene i Europa/USA/G7 som kontrollerer og suger ressurser og arbeidskraft ut av verdens øvrige 7,2 milliarder. Hvite sulter ut, tar penga og råstoffene deres, bomber dem som ikke gjør som vi vil og dreper i tillegg med økonomiske midler. Verdens hvite dømmer og straffer dem som protesterer mot disse overgrepene, og kaller dem terrorister og krigsforbrytere. Mens vi gir Nobels fredspris til hvite krigsforbrytere og terrorister.

Av Ove Bengt Berg
Red. Politikus

Den nye lederen i Rød Ungdom, ungdomsorganisasjonen til Rødt, Amrit Kaur, har kalt de som angriper, bomber og ødelegger stater som ikke vil lystre de hvites påbud, for både terrorister og krigsforbrytere. Hun gir en helt presis beskrivelse av det som skjer i verden, og som flertallet av verdens stater og verdens folk mener. Den hvite verden reagerer ikke mot at deres egen stat i Midt-Østen, Israel, meier ned og dreper 35 000 forsvarsløse sivile mennesker. Fordi de drepte påstås å være «terrorister», eller undermennesker som noen tidligere kalte dem. Mener de hvites representant i Midt-Østen.

De hvite formalistene har sin tolking av hvem som er terrorister og krigsforbrytere. «Det er vi som bestemmer hva som er terrorisme og krigsforbrytelser», sier de med makt til å ha rett. For det er ikke «vi», men de som setter seg opp mot oss hvite som er terrorister og krigsforbrytere. Det er kritthvitt rett, men i strid med virkeligheten.

Norske politiske ledere har reelt utført folkerettsstridige angrep på Jugoslavia, Afghanistan, Libya og Syria. Med vilkårlige og dødelige resultater. Dette er velkledde og hyggelige mennesker som vi kjenner godt fra tv-skjermen daglig. De gjør da ikke sånt? Drap og terror er det bare de menneskene vi ser med våpen i handa ville i ansiktet, er det naturlig å tenke. Vi ser ikke når de på kontorpulten trykker på bombeknappen, eller sender sms om «Ja, bomb Libya» og «Fjern Gadaffi» når USA og Frankrike ber oss om å gjøre jobben for dem.

Dette feilaktige hvite verdensbildet er det viktig å holde vakt om skal krigene og den økonomiske kampen kunne fortsette. Alle som skal på Stortinget må dele dette verdensbildet. Rødt har bøyd seg for kravet om våpenhjelp til Ukraina og er på veg inn i folden for «den eneste mulige politikken». Da må ikke en leder i ungdomspartiet bidra til å skape tvil om Rødts retning. Det er Kaurs uttalelser Mímir Kristjánsson blir rasende over, ikke noe annet. Det hvite kommentatorkorpset er helt med. Rødt må piskes inn i folden.

Ikke bare bomber
vel så mye økonomiske tiltak
Bombing som sendes i hodene over verdens fattige hedres med krigskorsets høyeste grad i Norge. Vel så viktig er likevel den økonomiske politikken. I den kanskje beste lederen som noen gang er skrivi i Klassekampen, den fra 30.12.1989, står det (i utdrag):

Folkemord skjer også med økonomiske midler. Sult og sykdom er mindre dramatisk enn krig og likvidasjoner. Men dødstallene er likevel langt høyere. Magre matrasjoner og kummerlige forhold i Stalins leire førte til «overdødelighet». Få nøler med å konkretisere ansvaret, sjøl under siste verdenskrigs vilkår. Men når IMF, Verdensbanken og vestens stormakter setter i verk sine tvangstiltak, og barn dør som fluer, har forbryteren plutselig verken navn eller adresse.

Kapitalistisk terror har alltid andre navn: «Kredittpolitikk, låneinnfrielse, innstramming». Først når profitten trues direkte kommer hoven fram. Som en finansmann advarte latin-amerikanske land som truet med gjeldsnekt i et intervju med Le Monde: «Vi kom til å beslaglegge samtlige av landets aktiva på land, til sjøs og i luften …Ikke et eneste ett av landets skip kunne gå til fremmed havn og ingen av landets fly kunne gå ned noe som helst sted utenfor dette landets grenser uten å bli konfiskert».

Imperialismen styres av profitthensyn, uten hensyn til økologiske forhold eller menneskelige behov. Men i vestlige massemedier framstilles konsekvensene som tragiske naturkatastrofer. Slik befestes systemet ideologisk. Priviligerte professorer hyller «frihetens tiår», men mener markedets diktatur over de overflødige.

Amrit Kaur er ei tøff ung dame som har sagt det som er rett. Det er synd at hun har trekt uttalelsen tilbake. Men den vil uansett stå som en bauta etter henne. Hun er på demokratiets side, verdens  store flertall som protesterer mot den hvite verdensminoritetens dødelige tyranni.

Framheva bilde:
Henta fra steigan.no 19.03.2021

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar