Derimot: På konserter på Krim i sommervarmen:Pink Floyd – Derimot

Derimot.no
Derimot: På konserter på Krim i sommervarmen:Pink Floyd – Derimot

derimot.no:

Pink Floyd på Krim nylig i sommervarmen. Situasjonen er avslappet og rolig til tross for klasebombeangrepet på en badestrand. På denne stranden er det flere mennesker enn den jeg besøkte på Jalta i fjor sommer. Men det er naturligvis mange strandpromenader på Krim, et sted som har vært et yndet turistmål for mange og ikke bare i Russland.

Det er pussig at de spiller «The Wall» hvor et sentralt tema er «we dont need no education» (Vi trenger ingen utdanning) i et land hvor utdanning har vært noe av det mest sentrale siden den russiske revolusjonen i 1917. Russland har i dag sannsynligvis verdens høyest utdannete befolkning målt i antallet år på skole.

Men Pink Floyd sitt angrep på utdanning var kanskje et angrep på den andre siden ved skolesystemet, baksiden: indoktrineringen som er en del av skolesystemene i alle land. Den siden er ikke til å unngå, tenker jeg, hvordan en snur og vender på det. Skal menneskene ble duganes samfunnsborgere trenger de også noe å tro på, enten det sant eller ikke, eller…

Også dette andre videoklippet et hetet fra Krim en halvøy som åpenbart er begunstiget meg mange konserter om sommeren. Dette klippet har jeg fått tilsendt av min venn, Regis Tremblay, en USA-borger som har emigrert til Russland og Krim og som nå bor der fast med sin samboer. Opptaket er gjort på noen utrolig store lavendelmarker litt opp fra havet.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde er KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar