Derimot: Ønsketenkning kan smøre sjelen, men… Noen ganger er ønsketenkning som å stikke hodet i sanden.

Derimot.no

derimot.no:

Israelsk ønsketenkning 

Av Jan Hårstad

De som utgir seg for å være kloke strategiske tenkere i Israel skriver så mye ekstremt rart som høyst sannsynlig springer ut av en vanskelig situasjon, for det er ikke annet enn ønsketenkning fra topp til tå.

I grove trekk går den slik: når det militære lederskapet til Hamas er knust skal så palestinerne forflyttes fra Gaza til enten Egypt, Sinai eller Jordan. Eller at andre land i verden kan ta imot dem. Nakba nr 2. Transfer, transfer.

Når det har skjedd skal Israel igjen rykke inn på Gaza og lage nye israelske bosetninger der. Strandeiendommer er allerede lagt ut som prospekt.

Skulle det være noen palestinere igjen i området skal disse utsettes for en av-nazifisering, en av-ideologisering etter modell av Tyskland i 1945.

Itamar Marcus er forsker og grunnlegger og direktør for Palestinian Media Watch, som studerer det palestinske samfunnet ved å overvåke og analysere de palestinske myndighetene gjennom media og skolebøker. Wikipedia 

Når jeg først nå reagerer på dette kommer av at ITAMAR MARCUS i Jerusalem Post 8. februar også har anbefalt denne av-ideologiseringen og denne Marcus er sjef for Palestina Watch og en av de som har størst kunnskaper om palestinske affærer. Om prosjektet heter det: 

«Denne prosessen vil ta år og muligens tiår».

Nok en fortvilet ønsketenker.

Som det framgår av Koranen og Hadithene ser islam det slik at Jødene er deres store historiske fiende. Har dette avtatt? Langt derifra. I den muslimske Ummahen på 2 milliarder muslimer er Jøder hatet mer enn noensinne. Og dette kan enhver skaffe seg kunnskap om ved å se på memri.org som bringer videoer om jødehatet hver dag. Andre blogger forteller at det er farlig å være jøde i London, New York og Paris.

Sayyid Qutb var en egyptisk muslimsk filosof som fra 1940-årene ble en av hovedpersonene i den egyptiske organisasjonen Det muslimske brorskapet. Hans syn hadde stor virkning på dagens religiøse vekkelsespredikanter i Midtøsten. Wikipedia

Det er Sayyid Qutb som er sjefsideologen for militant islam.(1906-1966) Han skrev en bok som heter «Vår kamp mot Jødene» og ingen andre muslimske teoretikere i moderne tid har sagt seg uenig med Qutb i spørsmålet.

Saken er vel heller den at etter folkemordet på Gaza vil det ta tusen år før dette blir glemt i Ummahen. Og hva med de traumatiserte palestinske barna som har opplevd denne massakren. Uansett hvor de vil bli transferred i verden, tror israelerne at de noen gang vil oppgi tanken på at deres døde slektninger skal hevnes? Er man så uvitende om muslimske tankeformer?

Hva er Shiamilitsene i Irak som nå fordriver de amerikanske militærbasene i Irak og Syria? Det er barna til en halv million irakere som ble drept av USA. De er ute etter å hevne sin far og mor og det vil ikke hjelpe det aller minste om EU blir med på å krige mot dem. Dette er noe de skal holde på med til den siste amerikaner har forlatt Irak og når det er gjort kan de godt tenke seg et oppgjør med Israel også.

I et lengre perspektiv er Israel riktig ille ute. De vil stå overfor langvarige utmattelseskriger fra alle vinkler og i dette har de hele den muslimske Ummahen mot seg.

Nå lever israelerne i en boble av selvbedrag. Dess mer dreping, dess mer global Jihad.

GLOBAL.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar