Derimot: Om NRKs ensidighet. Norges nyheter underkastes alltid USAs politiske ledelse. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

UNITED STATES OF AMERICA

Steinar Åge Brenden

Det politiske livet på andre siden av Atlanteren er noe for seg sjøl. Nå er atter et presidentvalg på trappene. Norske media flommer over av kommentarer og synsing om dette valget. Norge har en merkelig evne til å legge seg opp i ting de ikke har noe med.  Eksempel er krigene i Jugoslavia, Irak, Libya, Syria, Afghanistan og Ukraina. Kanskje er noe glemt? Nå har fru/frøknene i NRK Dagsrevyen, Dagsnytt 18, Kveldsnytt og TV2 fått det for seg at Joe Biden er en så utmerket og god president. Så han må gjenvelges, mener de. Samtidig formidles ikke en eneste positiv nyhet om Donald Trump, Bidens sannsynlige motkandidat. Nei da, han er en kriminell forbryter som burde bures inne. Omtalene av Trump er unyanserte, slik alle nyheter i Norge er blitt.  

Av og til drypper det inn nyheter som kan forklare hvorfor det er slik, hvorfor dekningen i Norge er så ensidig. For noen dager siden ble det referert nyheter fra avisa «Washington Post», der Trump uttalte at når han var valgt, ville han be Zelenskij avstå kravene på Krim-halvøya og Donbass. Det ville bety løsning på Ukraina-krisen. Her har man kanskje en forklaring på kritikken og skepsisen mot Donald Trump. For er det en utbredt angst i Norge i dag større enn denne?: Ukraina må ikke tape krigen! Denne angsten går fra toppen av regjeringa ned til NATO-tjenerskapet i NRK og andre media. Denne holdningen har gjort at konflikten i Ukraina har bitt seg fast og er på vei inn i det reineste helvete! Jfr. Nye bevilgninger fra USA, Norge, Storbritannia m.fl. Denne linje kan føre rett inn i verdenskrigen.

Det siste halvåret har dobbeltmoralen igjen demonstrert. Israel kontra Russland. Norge kan ikke røre ved Israel, fordi ikke USA kan/vil det. Våpensalget til Israel går glatt, via USA. Norge vil ikke anerkjenne Palestina som stat. Fordi ikke USA vil det. Den krigen man nå ser i Gaza er ingenting nytt. Med pauser har den pågått siden 1947/48. Palestinerne er blitt diskriminert, terrorisert og drept. Det er møtt med unnfallenhet. Norge er flinke med ord, men der stopper det. Norge er haleheng til USA. Norge har avstått sin suverenitet til USA. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen har nettopp besøkt USA og hatt samtaler med sin kollega i USA. Til Dagsrevyen forteller han at dette er for å styrke samarbeidet med USA når det gjelder forsvaret. Norge knytter seg med andre ord stadig sterkere til denne terrorstaten. I hver eneste nyhetssending i Norge er det meldinger om norsk opprustning. De bygger seg opp til en krigerstat. Dette gjøres suverent og uten debatt. Krigsretorikken er voldsom. Norge blir mer utsatt. Folket er i akutt fare. Prognosen på fremtiden er meget dårlig. Hvor er det blitt av fredsbevegelsen? Hva sier Ola og Kari Nordmann egentlig?

Hvor er fredsbevegelsen i Norge?

Noe av det siste i Midt – Østen er angrep på Israel fra Iran (13-14-4). Angrepet var fremprovosert av det ulovlige og folkerettsstridige israelske angrepet på Irans konsulat i Syria 1.4, og nøye planlagt og kalkulert av Netanyahus sionistbande. 7 iranere ble drept ved konsulatet.  (Forbilledlig forklart av professor Hilde Henriksen Waage i NRK 14.4). Angrepet fra Iran (350 droner og ulike missiler) gjorde ingen store skader i Israel. Men er sjølsagt et påskudd for Israel til å slå tilbake, noe de gjorde 19.4. Dermed er konflikten skrudd enda et hakk oppover. Skylden for krisen ligger hos Israel og USA, mindre hos Hamas. USA kan stoppe dette, hvis de vil. Norges rolle er store ord og lite handling. Israel lyver. De overser vedtak i FN og i Haag.   

Israel er en røverstat og terrorstat. De har drevet terror, vold og drap mot palestinerne og vil fortsette med det. Og de kan fortsette, fordi de har USAs fulle støtte.  

Jonas Gahr Støre er aldri i slikt humør som når han kan kle seg i blådressen og reise til Bruxelles og logre for EU og Ursula von der Leyen. Likedan er det veldig gromt å snakke med USanerne. Planlegge f.eks. nye USanske baser i Norge. 

NATO fortsetter krigskjøret mot Russland. Dette ledes an av den norske krigshisseren Jens Stoltenberg. Ser virkelig ingen hvor dette fører hen?  

USA er svekka politisk. Men de er ikke svekka militært. Dette gjør spillet som drives så farlig.

Er det noen forskjell på Usanske presidenter? Tja. Det er to ting de ikke må legge seg ut med, om de vil bli valgt. Dette er (1) den israelske lobbyen og det er (2) våpenindustrien. Kanskje skilte John F. Kennedy, president 1961-1963, seg litt ut. Han kjempet mot mafiaen. Han var med og innledet en avspenning, dette var etter Cuba-krisen i 1962. Krisen ble løst forbilledlig, begge sider gav noe.Det ble senere inngått en begrenset prøvestansavtale (mellom Sovjet, USA og Storbritannia). Kennedy sendte diplomatiske følere mot Cuba, for å normalisere forholdet. Og han ville trekke amerikanske tropper (rådgivere) ut av Sør-Vietnam.

USAs siste president som la seg ut mot krigsindustrien.

 

Presidenten fikk fiender. Og plottet mot presidenten tok form i mai/juni 1963.

Hvem tok livet at presidenten? Det det hele dreiet seg omkring, var Cuba. Tre mektige krefter I USA ville drepe presidenten: (1) Mafiaen, (2) eksilcubanere og (3) det som kan kalles «løse kanoner» innen CIA. De slo til 22.11.1963 og presidenten var død.  Men plottmakerne fikk ikke tilbake Cuba, en strek i regningen. Man fikk ikke lagt skylden for drapet på Castro, slik meningen var. Dermed kunne ikke haukene i USA invadere Cuba. 

Det som hendte med JFK er i og for seg ikke så viktig, men saken forteller mye om USA. Derfor er den interessant. 

Forholdene omkring dette er så betent at myndighetene ikke tør å fortelle sannheten som den er, sjøl i dag, 60 år etterpå. Det må vel også fortelle mye om USA? Det er løgn og atter løgn. 

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar