Derimot: Oberstløytnant Einar Ødegård fra Filippinene: Noen betraktninger om verden fra fjernøsten.

Derimot.no
Derimot: Oberstløytnant Einar Ødegård fra Filippinene: Noen betraktninger om verden fra fjernøsten.

derimot.no:

Oberstløytnant Einar Ødegård fra Filippinene:

Dagens start med et krus kaffe på sofaen og Channel News Asia fra Singapore på TV-skjermen fortalte mye. Møtet mellom Blinken og tidl. utenriksminister Wang skulle dempe forholdet mellom statene men endte med skjerping. Wang forlangte at USA skal bedre forholdet ved å be om unnskyldning for ballongsaken og aldri mer gjenta en slik hysterisk handling som nedskytingen var.

Blinken hadde sagt at USA har beviser for at Kina vil støtte Russland i Ukrainakrigen, og lover «konsekvenser» i retur. Etter møtet mellom Blinken og Wang i München reiste Wang til Moskva, noe som har satt mange ryktemakerne i høygear.

Halvparten av verdens befolkning bor i dette området. Det bor mer enn 3 milliarder i de tre landene India, Kina og Pakistan.

India og Kina er nå de største kjøperne av russisk olje, handelen gjøres opp i lokal valuta. Pakistan er i ferd med å gjøre som de to nabolandene. Den mektige søster til Kim jung-un uttalte i en TV-sending at USA må slutte å true Nord-Koreas sikkerhet.

Militære styrker fra Sør-Korea og USAs kontingent på 27 000 soldater i landet skal ha en samøvelse om kort tid. Lørdagens oppskyting av en intercontinental rakett fra N-Kor. var som signal mot samøvelsen i S-Kor.  USA og S-Kor. svarte på rakettoppskytingen med en felles flyøvelse. I dag tidlig ble to kortdistanseraketter avfyrt fra N-Kor.

Inspektører fra den internasjonale atomenergikommisjonen har i Iran funnet uran med renhet 87. (Merknad: Med denne renhet kan en kritisk masse etableres, vekt og stort volum begrenser bruken. Kunnskap fra kurs om A-våpen i 1981) Xi har sagt at Kina støtter Irans atomenergiprogram.

Fra den annen side sa EUs Borell i München at den militære situasjon i Ukraina er kritisk.

Kommentar: Vi må nå vente og se hvordan det hele utvikler seg. Verd å merke oss er at USA truer Kina med ‘konsekvenser’ for støtte til Russland, Kina og N-Kor. taler aggressivt mot USA, India og Pakistan kjøper energi fra Russland, og at Iran og Kina nettopp er blitt enige om mer samarbeid. Høsten 2022 inngikk Tyrkia og Iran en avtale om mer handel og annet samarbeid, noe Russland og Iran også gjorde.  

118 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 118 ganger.

Post Views: 146

Les artikkelen direkte på derimot.no