Derimot: Noen tror krigen begynte for ett år siden. Vi har nettopp markert niårsdagen for krigen i Ukraina.

Derimot.no

derimot.no:

Noen tror krigen begynte for ett år siden.

Ni-årsdagen for krigen i Ukraina

Av Manilio Dinucci

Vi er ikke på den første årsdagen, men på niårsdagen for krigen i Ukraina, som ble utløst i februar 2014 med statskuppet under USA-NATO-regi. I en tale fra Warszawa lovet president Biden å «stå ved president Zelensky uansett hva». Han støttes av president Meloni, som snudde posisjonen inntatt i 2014 og forsikret Zelensky om at «Italia vil være med deg til slutten». Dette er urovekkende uttalelser, gitt den reelle muligheten for at konflikten kan føre til en atomkrig, som ville være slutten for ikke bare Europa, men for verden. Ukraina er i stand til å produsere atomvåpen, og i Kiev er det absolutt de som følger en slik plan.

New York Times bekrefter det: « Ukraina ga opp et gigantisk atomarsenal for 30 år siden. I dag er det beklagelse ”. Med oppløsningen av Sovjetunionen i 1991, befant Ukraina seg i besittelse av det tredje største atomarsenalet i verden: rundt 5000 strategiske og taktiske våpen. De ble fjernet på 1990-tallet i henhold til avtaler mellom USA, Russland og Ukraina. Den teknologiske kapasiteten som Ukraina fikk på det militære atomfeltet under den amerikansk-sovjetiske konfrontasjonen er imidlertid ikke fjernet.

Ukraina – advarer president Putin – har til hensikt å lage sine egne atomvåpen, og dette er ikke bare skryt. Anskaffelse av atomvåpen vil være mye enklere for Ukraina enn for andre stater som driver slik forskning, spesielt hvis Kiev mottar utenlandsk teknologisk støtte. Vi kan ikke utelukke dette. Hvis Ukraina skaffer seg masseødeleggelsesvåpen, vil situasjonen i verden og i Europa endre seg dramatisk.»

Soldater i Edelweiss-divisjonen under partisanjakt i Jugoslavia under 2. verdenskrig. (Bundesarchiv, Bild 101I-005-0046-23 / CC-BY-SA 3.0)

I hvilke hender vil de ukrainske atomvåpnene bli bekreftet av det faktum at Zelenskyy nettopp har tildelt den 10. ukrainske angrepsbrigaden » Edelweiss-ærestittelen «: samme navn og symbol på en av de mest grusomme nazistiske divisjonene, den 1. Edelweiss-divisjonen, som i 1943 massakrerte over 5000 italienske soldater som hadde overgitt seg i greske Kefalonia.

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Grandangolo og Global Research

23 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 23 ganger.

Post Views: 72

Les artikkelen direkte på derimot.no