Derimot: Natozonens krigseskalering i Ukraina.Kan utløse en verdensbrann. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Natozonens krigseskalering i Ukraina.Kan utløse en verdensbrann. – Derimot

derimot.no:

Panisk eskalering. US/Nato, med Norge på slep, mot Russland og Kina? Er det ikke bare Putin, men sågar Erna Solbergs favoritt i stillingen som Nato-sekretær, Jens Stoltenberg, som også rasler med atomvåpen. Hva skjer faktisk bak Nato-medienes tåketeppe? 

Av Per Lothar Lindtner

Bakgrunn: Vi er inne i 11. året etter et CIA-støttet kupp i Kiev, 22.-23. februar 2014. CIAs rolle avsløres av New York Times i uke 9/2024. Kuppet utløser folkeavstemninger på Krim og i 2 Donbas-fylker og brutal fra Kiev-kupp-makerne mot sivile og alle politiske motstandere. I følge pro-russerne er der minst 14000 sivile ofre fram til 2022, trass i avtaler om våpenhvile og mer autonomi. (Minsk 1 og 2 fra 2014-15). 

Pro-russerne i Donetsk inntar utskytings-rampene i byen Avdijevka, rett nord for Donetsk by også i uke 9/24. Det utlyser panikk i Kiev /US/ Nato-leiren. Deres propaganda får sprekker, til og med i nrk-Norge, når Kiev-regimet vi skal tro kan /må vinne er på defensiven. Ensidig propaganda uten forslag om reell fred fortsetter fra tidlig vår til 17/5-24. Panikk og ny anti-russisk retorikk fortsetter i alle hoved- medier. US/Nato fortsetter med Jens Stoltenbergs som mikrofon-stativ å love mer våpen /utstyr, sanksjoner og mer anti-russisk propaganda i beste nrk-tid. Men så skjer noe som skjules i pro-Nato-medier, som ellers sprer trivielle nyheter i en mix med daglige drypp om at «Putin igjen rasler med atom-våpen».

Det går mot militært nederlag i Ukraina og det skaper panikk i Nato-zonen. (Foto: KI-generert)

 

23/5-24 angripes en radar i russisk atom-forsvar, en ny og livsfarlig eskalering. Søndag 26/5 treffer langtrekkende droner et annen radaranlegg. Internasjonale rapporter basert på satellitt-bilder antar betydelig skade. I ukene 23/24 er de Nato-medier tause om disse angrepene. 

Siegfried Zimmermann i UZ (Unsere Zeit), hovedorgan til dkp (Deutshce Kommunistische Partei) kommenterer det slik 31/5-24: «Ukraina angriper russisk atomforsvar. Galskap med et klart mål». Tyske tabloid-aviser drømmer om neste slag mot Moskva. Zimmermann advarer: «På et vis er tyskerne heldige. Like før Hitlers undergang våren 1945, lover propaganda-minister Goebbels dem seier og de verste krigsforbrytelser blir framstilt som heltedåder». 

Zimmermann mener angrep på Voronesj-radarene er galskap med forsett. Men eksperter sier skader på anleggene ikke gir Kiev militær fordel. De langtrekkende radarene varsler russerne om angrep. De gir dem nok tid til mot-tiltak om interkontinentale ballistiske missiler og fly er på vei med a-bombe-ladninger (f 16 kan bære slike våpen); Ukraina alene har ikke slike våpen, men kanskje er ikke angrep på varslere tilfeldig. Zimmermann: «Det er vanskelig å se for seg at Kiev-ledelsen kan utføre slike angrep alene. Derfor spekuleres på om US/ Nato står bak.»

Russisk ex-ambassadør i Nato, Dmitrij Rogosin, kaller Voronesj-radarene «avgjørende for kontroll med strategiske a-våpen»: Han utdyper i RT: «Om slike angrep ikke stanses, starter en irreversibel kollaps av atom-maktenes strategiske sikkerhet». Den norske eksperten Thord Are Iversen sier på «X»: «Det er noen få mål som må unngås. Dette er ett av dem».

Voronesj-radarene

Russerne vil nå vurdere hvordan de skal besvare dette. Militær-historikeren Markus Reisner fra Østerrike sier i intervju med Telepolis: «Angrep kan være innenfor kriteriene de kunngjør i 2020 om angrep mot Russland som kan utløse en kjernefysisk gjengjeldelse. For det første er situasjonen «ekstremt alvorlig», for det andre trappes krigen i Ukraina ytterligere opp». 

Mens advarsler om en kjernefysisk eskalering av krigen vokser og svært få vest-journalister ser provokasjoner mot «russernes røde linjer», ber Nato sine medlemsland i uke 23 om å la Kiev bruke vestlig leverte våpen til å angripe der de vil på russisk jord. Tyske politikere har alt fremmet dette og øser dermed mer bensin på bålet. Og norske krigshissere bærer ved til det samme bålet. Dagsavisen, 12/6-24: Stoltenberg: «Våre a-våpen er klare. I forkant av utenriks-minister-møte i Nato gir Stoltenberg klar beskjed til Russland/ Kina: Våre a-bomber er klare!». 

Utspillet utløser forvirring og kommentarer i Nato-medier, men ingen går inn på gode grunner for at russerne sier fra om sine «røde linjer»; at det ikke bare er propaganda-spill nrk og andre hovedstrøms-medier driver, men at selve krigens gang i Donbas for lengst har utløst en svært farlig panikk i Nato. Er hensikten kun mer eskalering av krigen? I begge tilfeller er det på høy tid å stanse Natos krigshissere. Det presser seg fram alternativ til fortsatt eskalering, men da må vi trenge forbi den ensidige propaganda-muren med kunnskap.  

Jeg gjengir derfor deler av Karin Schröters bidrag i UZ, 21/6-24: «Angrep på russiske varslingssystem følger en langsiktig US-plan. Lek med atomkrig!

23/5-2024 gjennomfører ukrainske høyre-nasjonale droneangrep på en stasjon i Russlands varslingssystem for rekognosering og påvisning av innkommende strategiske ballistiske atom-stridshoder nær Armavir i Krasnodar-regionen. Natten 26.-27./5-2024 følger liknende angrep på varslings-systemet ved Orsk, nær Orenburg i sørlige Ural. 

Rekognosering og påvisning av stridshoder er forutsetning for strategiske motangrep i tide, når USA over Atlanterhavet og Stillehavet i utgangspunktet planlegger å eliminere Russlands strategiske reaksjonspotensial sammen med russernes politiske og militære potensiale, for en «stor krig». Befolkning og industrisentre er sekundære mål.

 For USA leker ukrainere kjernefysisk krig. 

Sluttmål fra den kalde krigen: USA planlegger alt under den kalde krigen: I et dokument fra 1982 under president Reagan, sies at strategien for atomkrig baseres på «halshugging»; «slag mot politisk og militær ledelse samt evnen til intern kommunikasjon i Sovjetunionen». En av Reagans rådgivere: «Det er snakk om å kutte hodet av sovjet-kyllingen». En annen rådgiver etterlyser målet: «USA må planlegge seier mot Sovjetunionen til en pris som gjør det mulig for oss å komme seg på beina igjen. Vår regjering ha krigsmål som ser på ødeleggelse av sovjetisk makt og framvekst av en etterkrigs-verdensorden som sikrer vestlige verdier».

USA har lenge lekt med tanken om kjernefysisk krig og Nato har førstelag med atomvåpen som en del av sin militære strategi.

Advarsler fra Moskva: Vår evne til å gi et ødeleggende gjengjeldelsesangrep. Det vil føre til at en forventet angriper vil brenne seg selv om han prøver å utløse det mest ekstreme. Slik er kjernen i sovjetisk avskrekking. Det var og er fortsatt forklaringen på hvorfor selv de mest risikovillige miljøene ennå ikke har våget å utløse en 3. verdenskrig mot Russland.Veien dit går via brudd på USAs a-våpen-monopol med Sovjetunionens første a-bombe-test, 29/8-1949 til utvikling av landets strategiske a-bombe-potensial, milepælen: Fra vedtaket om å gjøre de strategiske missilstyrkene til 5. og viktigste gren i sovjet-forsvaret 17/12-1959 fram til dagens kombinasjon av strategisk missil-arsenal og «Russlands luft -og rom-forsvar». Det sistnevnte inkluder forsvar mot fly- og missil-angrep. Der inngår tidlig varslerne i Armavir og Orenburg som angripes av Kiev-regimet. 

Tidlig-varslere er teknisk delt inn i «Voronesj-M», «Voronesj-WP», «Voronesj-DM» og «Voronesj-MSM». I tillegg til Armavir og Orsk, er der tidlig-varslere i Lechtussi, Leningrad, Pionersky, Kaliningrad, Usolje-Sibirskoye, Irkutsk, Yeniseisk, Krasnoyarsk, Barnaul, Altai, Vorkuta, Komi, Olenegorsk ved Murmansk og Sevastopol på Krim.

Forresten har USA et Early Warning System against Ballistic Missiles (BMEWS), satt i drift 1/10-1960 og fullført i 1963, supplert av North American Air Defence Command (NORAD), som etableres 12/9-1957 med samme type teknologi og selvsagt modernisert fram til i dag.

På USAs vegne: Russiske varslere har ingen betydning for kampene mellom pro – og anti-russere i tidligere ukrainske sovjetrepublikk. Angrep på stasjonene skal åpenbart finne ut hvor raskt og effektivt øyne og ører i russernes strategiske militær-arsenal kan elimineres. Uten dem er de blinde. Idéen er at det mulig for USA å avvæpne Russland med et lynslag med strategiske a-våpen. Bare slik kan USA ha glimt av håp om å seire og overleve en 3. verdens-krig med kjerne-våpen. Derfor kan Kiev-angrep på ovennevnte objekt, fjernt fra selve krigs-teateret, ikke skje uten USAs kjennskap og godkjenning. De handler på oppdrag fra og med direkte støtte fra USAs nettverk av kosmisk etterretnings–system som kan styre rakettene.  

Det er lett å se følgene:

1. Et nytt skritt eskalerer krigen til det nazi-infiserte Ukraina som har USA-Nato i ryggen.

2. Det dreier seg om en skremmende flause i russisk luftforsvar. Men aldri og ingen steder læres så raskt som i krig: Etter flere flauser vil hullene i forsvaret raskt elimineres. Kvalitet i luftforsvar, særlig for russisk strateg-forsvar er da straks førsteprioritet.

3. Vesten, spesielt USA, forstår det og må ta hensyn til det i sin militær- planlegging. De vil melde fra til sine ukrainske underordnet og trolig fraråde å gamble slik.

Harald Kujat

Kiev-regimets angrep på Russlands strategiske forsvar i mai 2024 er et ekstremt farlig spill med en alt-ødeleggende kjernefysisk verdensbrann. Ex-generalinspektør i Bundeswehr og leder i Natos militærkomité, alliansens høyest rangerte soldat, Harald Kujat, kommer med svært alvorlige advarsler i et avis-intervju, 30/5-2024: «Slike angrep er uansvarlige. De kan forrykke den kjernefysiske strategiske balansen mellom USA og Russland og få katastrofale følger, for det er hasardiøs politisk lek med ilden».  

Nettopp på grunn av slike og flere realistiske politisk-militære utspill, blir Kujat en økende plage for tyske eventyr-politikere som de Grønnes Annalena Baerbock og alle andre i det politiske establishment som sier de representerer vestlige verdier». 

Karin Schröter, UZ, 21/6-24: Angrep på russiske varslere følger langsiktig US-plan. Lek med atomkrig! Til norsk: Per Lothar Lindtner, 25/6-24. 

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar