Derimot: Nato-ideologer både hater og elsker Trump. Det er tungt å bevare vettet i USA-staten Norway

Derimot.no

derimot.no:

Bernt Hagtvet, en lysende dust.

Av Jan Hårstad

I Norge er det jo slik at når en i media kan presentere et orakel og attpåtil henger på det en professor-tittel eller noe lignende, er det garantert den store sannhet som taler.

Av alle norske professorer jeg har fulgt i mitt liv er Bernt Hagtvet den aller største dusten av dem alle. Og det skjønte jeg allerede under Natos ødeleggelse av Jugoslavia da Hagtvet skrev at SERBERNE VAR NAZISTER.

Det var altså serbernes skyld at Nato hadde latt sine militære etterretningstjenester trene og væpne opp alle etnisk-religiøse grupper på Balkan og bombe Serbia med depleted (utarmet) Uran. 

Kort: BH opptrådte som Nato-ideolog.

Så ble han sur over at Trump hadde oppslutning i USA og anbefalte i en kronikk i Aftenposten at Norge burde orientere seg sterkere mot Tyskland for der var det et så rikt demokrati. Dette var etter at det demokratiske Tyskland jobbet natt og dag for å forby Alternative für Deutschland og leverte nattlige razziaer mot ukorrekte bloggere. Nå tror jeg det er rundt 60% av tyskerne som mener demokratiet er avskaffet der. 

Tysk demokrati har lange tradisjoner.

Da er det en annen tysk professor som sjefer innvandrinsgsaken som nettopp sa: «Dieses Land gehørt per se niemandem» (Tyskland tilhører ikke lenger Tyskerne.)  Er det noe rart at AfD blir det største partiet?

Meningen med hans snakkesalige kronikk i Aftenposten i dag 4. sept 2023 er å demonisere Trump fordi han ikke godtok valgresultatet i 2020. Selv har jeg aldri skrevet en positiv linje om gangsteren Trump, men at dette valget var rigget er jeg da ikke et øyeblikk i tvil om. 

Og lytt bare når Hagtvet svinger seg opp i dikteriske metaforer:

«Det ensomme massemennesket flykter fra FRIHETEN og kaster seg FRIHETSNEKTENDE i armene på en TRYGGHETSGIVENDE STORMOGUL som regisserer universet for en.

Trump ligner faretruende tett på slike mekanismer.»

Har du lest noe så stupid i en beskrivelse av dagens USA?

Dette er den andre sida av en mynt som sirkulerer i Norge. Mot Hagtvet står Hans Rustad/Document som mener Trump ved makten i USA redder landet og verdenssivilisasjonen. Intet mindre.

Er det noe rart det har blitt tungt å være norsk i den amerikanske delstaten Norway?

Forsidebilde: frank mckenna

Les artikkelen direkte på derimot.no