Derimot: Når fred er en trussel. Da har vi ledere vi ikke fortjener. – Derimot

derimot.no:

Raseriet mot Donald Trump er overveldende, av ulike grunner. Men en viktig grunn er at han ikke lenger er villig til å finansiere en tapt krig. Erkjennelsen av dette har, tror jeg, kommet gradvis, men som forretningsmann har han for lengst forstått at krig er noe av det mest ulønnsomme som finnes – bortsett fra for krigsindustrien.

Da han satte Zelensky på plass under møtet i Det hvite hus, reagerte mange i Europa (og i Norge) med avsky over det de oppfattet som brutal opptreden. Men det Trump sa til Zelensky – som var på nok en tiggerferd for å få penger til fortsatt krig og død – var at han hadde hatt tre år på seg til å forhandle fred, men ikke gjorde det. Uten USAs støtte ville han ha tapt krigen på få uker, med USAs støtte kan den trekke ut lenger.

Mange oppfatter Zelensky som en frihetskjemper. Han er det motsatte. Som Trump helt riktig har sagt, er han en diktator. Alle politiske partier i Ukraina er forbudt, mange ledere er fengslet, all kritisk presse er nedstengt, og den russisk-ortodokse kirken er stengt, med mange av eiendelene beslaglagt. Presidentperioden hans gikk ut i 2024, men han nekter å holde nyvalg – fordi han vet at han vil tape. «Diktator» er en helt presis beskrivelse av denne mannen.

En engel som varsler død.

Men i Norge er dette uforståelig, slik vi blir informert av våre medier. Et enstemmig Storting vil bevilge 50 milliarder ekstra for å forlenge en tapt krig. En av de verste krigshisserne er Guri Melby fra partiet Venstre. At partiet også ønsker å melde oss inn i det skakkjørte og udemokratiske EU, som også vil forlenge krigen, overrasker ikke. Og at de samtidig går inn for aktiv dødshjelp, bidrar til forestillingen om at Venstre nå ledes av en dødsengel.

Når hørte noen sist en norsk politiker bruke ordet «fred»?

Knut Lindtner
Redaktør

Video: «Fred er nesten et forbudt ord»

Av Drago Bosnic og Prof. Michel Chossudovsky

Innledende Merknad

Donald Trump har innledet bilaterale fredsforhandlinger med den russiske regjeringen til Vladimir Putin uten at (ikke lenger president?) Mr. Zelenskyj deltar. I tillegg ble heller ikke Washingtons europeiske NATO-allierte invitert til fredsforhandlingene i Saudi-Arabia. Vil disse forvirrede forhandlingene – ledsaget av økte sanksjoner mot Russland – lykkes?

Kaos på det geopolitiske sjakkbrettet: Trump mot hans europeiske allierte:

Storbritannias statsminister Starmer, Frankrikes president Macron og Tysklands nye kansler Friedrich Merz, har forpliktet seg til å fortsette Ukraina-krigen som «et middel for å oppnå fred» på vegne av mektige finansielle interesser.

Synlig er det imidlertid en splittelse i den såkalte «Dypstaten», konflikter innenfor den globale kapitalistiske verdensorden, kombinert med bestikkelser av politikere og sammenbruddet til beslutningstagingsprosessen i både Europa og Amerika, for ikke å nevne militariseringen av KI, kombinert med uaktsomhet og uvitenhet om de dramatiske konsekvensene av militær eskalering.

Husk ordene til George W. Bush: «Jeg vil bare at dere skal vite at når vi snakker om krig, snakker vi egentlig om fred.»

«Fred er et forbudt ord». Frankrike, Tyskland og Storbritannia har uttrykt sin intensjon om å fortsette å støtte Kiev-regimets mislykkede militære agenda som et middel til angivelig å «oppnå en varig fred». Koblingene til Kiev-regimets nazistiske partier og deres koblinger til Nazi-Tyskland under andre verdenskrig blir knapt anerkjent. Politikere er ofre for sin egen propaganda.

Storbritannias statsminister Starmer sier at han er for militær verneplikt: «Klar og villig til å sette britiske soldater på bakken i Ukraina».

«Den britiske hæren har for tiden litt over 74 000 heltidsansatte, hvorav rundt 20 000 er kampklare soldater. Russland … har nesten 1,5 millioner aktive soldater«

Verneplikt for tropper er også blitt vurdert av Frankrike og Tyskland.

En sjokkerende [konfidensiell rapport på 68 sider utgitt i november 2022] advarte om at en russisk invasjon av Europa er «mer sannsynlig enn noen gang. … Tysklands [tidligere] inspektørgeneral for Bundeswehr (sjef for de felles stabssjefene) general Eberhard Zorn sverget på at Bundeswehr står overfor vanskelige tider. En konflikt med Russland blir mer sannsynlig, advarte generalen. Bundeswehr må forberede seg på et mulig angrep, sa han.»

Den underliggende stemningen i både Brussel og Berlin er å vurdere en forebyggende («defensiv») krig mot Russland som angivelig truer med å invadere Vest-Europa.

Det vi er vitne til, er en potensiell splittelse innenfor USA-NATO-alliansen, som kan føre til ødeleggende konsekvenser.

Å oppnå en varig fred krever en fullstendig demontering av NATO.

Michel Chossudovsky, Global Research, 2. mars 2025

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar