Derimot: Nå vokser fredsbevegelsen i Europa: Stor demonstrasjon i Tyskland ved Brandenburger Tor.

Derimot.no

derimot.no:

Nå vokser fredsbevegelsen i Europa:

Stort fredsmøte ved Brandenburger Tor, 25/2-2023: Et mektig fredssignal!

Av Per Lothar Lindtner

Møter og demonstrasjoner om Ukraina-krigen finner sted over hele Tyskland, 24. og 25. februar. Mens noen under blå og gule flagg hisser seg opp og etterlyser flere våpen til Ukraina, krever andre under blå og hvite fredsflagg at alle våpenleveranser stanses og fredsforhandlinger startes. De sistnevnte er flere, også takket være et stort fredsmøte ved Brandenburger Tor i Berlin.

Titusener deltar på «freds-opprør» initiert av Sahra Wagenknecht og Alice Schwarzer. I følge arrangørene deltar 50 000, Berliner Zeitung bekrefter tallet. Manifestasjonen ryster den dominerende fortellingen. Borgerlige medier gisper. På gatenivå ser vi hva flertallet vil: Fred kan ikke oppnås med våpen og: Tysklands regjering må ikke eskalere konflikten.

Tallet på deltagere i demonstrasjoner er også et politisk spørsmål. Politiet i Tyskland blåser opp deltagerne i demonstrasjoner for mere våpen til Ukraina, mens de nedjusterer tallet på fredsdemonstranter.

Sahra Wagenknecht avviser i sin tale påstander fra en «tverrpolitisk enhet» i parlamentet, dvs. forbundsdagen, der det også inngår høylytte fra hennes eget parti Linke. I stedet peker hun på de ekstremt «høyrevridde» i dagens tyske regjering. Deres representanter skammer seg ikke over å omgås bøller som Andrei Melnyk, ex-ambassadør i Berlin og nåværende ukrainsk vise-utenriksminister, som tilber ekte nazister som massemorderen Stepan Bandera.

Hun peker på mangelfull historie-kunnskap blant krigshissere i den tyske regjering og sovjet-folkets lidelser under nazi-tysk invasjon/ okkupasjon 1941-44: «Vi vil ikke at tyske tanks skal drepe oldebarna til alle millionene Wehrmacht bestialsk tar livet av på østfronten». 1941-45».

Den profilerte folkevalgte for Linke (venstre-sosialistisk) understreker økende fare for en 3. verdenskrig med atomvåpen og belyser årsakene til brutal eskalering av krigen i Ukraina: «Vår frihet representeres like lite i Ukraina, som den forsvares i Afghanistan. Det handler ikke om høye verdier og mål, men om Nato og omfanget av USAs innflytelsessfære».

Vi er her fordi vi ser at vår regjering ikke representerer våre interesser for fred og samarbeid i verden», roper hun til sterkt bifall fra de 50.000 på møtet ved Brandenburger Tor. Hver gang hun og Schwarzer distanserer seg fra «krigshissere», særlig Baerbock (de Grønne) og co., avbrytes de av kraftig applaus og jubel.

Forut for møtet sier Sara wagenknecht:

Sahra Wagenknecht: «Nå er krav om fred og forhandlinger plutselig «høyre-vridd» og vi skal angivelig «inngå avtale» med AfD. Nivået på debatten er svært lavt. Det er alltid det samme. Om AfD sier himmelen er blå, så må selvsagt alle feilfrie demokrater påstå at den er grønn. Og alle som ikke går med på dette tøvet er «forutinntatte» og «sensureres».

Folkens, har dere det fortsatt bra? En spesiell snublestein for flere er tilsynelatende vårt store fredsmøte lørdag klokken 14 i Berlin ved Brandenburger Tor. Alt tenkelig artilleri blir nå satt inn, helt frem til skrekkhistorien om at høyreekstreme nettverk sies å mobilisere som gale for vårt rally. Det er selvfølgelig tull. 

Er himmelen grønn fordi AfD sier at den er blå?

Og det er også klart at nynazister og riksborgere i tradisjonen til et regime som startet den mest morderiske krigen i menneskeminne, finner ikke noe på et fredsmøte! Men bortsett fra slike folk, er én ting klart: alle er velkomne som med ærlig hjerte vil demonstrere med oss ​​for fred, for forhandlinger i stedet for stridsvogner. Ja, hva annet? Derfor en bønn: Glem alle krigshissere! Kom til Berlin i tusenvis på lørdag og la oss sende et sterkt signal for fred. Jo flere fredsvenner der er på banen, jo mer sannsynlig er det at det ikke blir provokasjoner. For vi kan ikke se bort fra den muligheten, for i visse kretser er det åpenbart en usedvanlig stor interesse – som raseriet hos våre motstandere viser – De vil for enhver pris prøve å hindre fremvekst av en ny, sterk fredsbevegelse i Tyskland. 

Derfor må vi ikke la oss lure av disse tulle-debattene. Vi er tusenvis, og vi vil ikke la noen få bråkmakere eller provokatører på torget frata oss vår grunnleggende rett til forsamlingsfrihet. Og hvis noen anklager deg for å være «forutinntatt» og «åpen for de høyre-ekstreme», kan vi trygt svare våre kritikere med et motspørsmål: Hvor demokratisk er de når de søker allianse med folk som tilber ekte nazister som nasjonale helter. Jeg tenker på Ukrainas ex-«bølle -og skurke-ambassadør» og nåværende viseutenriksminister, Andriy Melnyk.

AfD beskrives som høyrepopulistisk av main Stream-mediene i Tyskland. Partiet har vært utsatt for voldsom demonisering av de virkelige høyrekreftene i Tyskland som befinner seg i den forrige regjeringen til Merkel og i den nåværende. Partiet er motstander av EU og mange er imot flere våpen til krigen i Ukraina

Hans beundring for nazi-kollaboratør Stepan Bandera, medansvarlig for drap på tusenvis av jøder og polakker. Og hans helt åpne hylling av ham. Så viser noe «forutinntatt samarbeid med ekstrem-høyre» i dag, så er det sannsynligvis pakten mellom disse folkene. Eller hva med Ukraina-forfatteren som sjikanerer russere som «svin» /«søppel» og hedres med den tyske bokhandelens fredspris? Claudia Roth og Saskia Esken sitter i rommet og applauderer. Så «forutinntatt» er mildeste beskrivelse jeg kan forestille meg for slike arrangementer. Så om krigspropagandistene raser over vår «åpenhet til høyre», må de bare vennligst holde seg selv for nesen».

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

22 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 22 ganger.

Post Views: 51

Les artikkelen direkte på derimot.no