Derimot: Nå erkjennes det fra en ledende Nato-general: Vi kan ikke kjempe denne typen krig, vi er ikke forberedt.

Derimot.no

derimot.no:

Nå erkjennes det fra en ledende Nato-general:

Av Knut Lindtner
Redaktør

Denne saken er hentet fra Andrei Martyanovs blogg. Martyanov er bosatt i California og har skrevet tre bøker om det militære kappløpet mellom Russland og USA. En av disse (den første) har vi omtalt her på derimot.no for noen år siden. Hovedpoenget hans et at Russland nå er ledende både på defensive og offensive våpensystemer. 

Når jeg sier eller skriver dette rister nesten alle jeg kjenner oppgitt på hodet. Og dette forstår jeg, i og med at nesten alle har sin informasjon/holdninger gjennom underholdningsfilmer (Hollywood) eller gjennom våre medier som i alle år har fremholdt vår (USA/Nato) sin overlegenhet.

Sarmat eller «store satan» som dette våpenet kalles i vest, er nå i ferd med å utplasseres. Raketten inneholder mange interkontinentale ballistiske mindre stridshoder med uhyre høy sprengkraft. Det kan nå USA fra sydpolen og dermed har ikke USA forsvar mot dette systemet.

Problemet er altså at den motsatt virkelighet, realitetene, ikke er erkjent i Nato-området som har vært så høye på sin fortreffelighet at de ikke har fått med seg den endringen som har funnet sted, særlig i løpet av de siste ti årene. Og når de militære lederne ikke får det med seg, får heller ikke de politiske lederne med seg situasjonen. At opinionen er uvitende om realitetene gir dermed seg selv.

Men det som har skjedd i Ukraina forteller dette med all tydelighet. Først nå begynner det å sige inn som en erkjennelse hos enkelte militære ledere i vest, men ikke blant politikerne som jeg tror er fullstendig uvitende om situasjonen og derfor er dømt til å ta dumme og dermed meningsløse beslutninger.

Først skal vi vise et kort video-klipp i et lengre intervju Judge Napolitano har med Scott Ritter. Ritter viser et kort videoklipp der sjefen for Natos styrker i Europa i et intervju i Sverige i vinter hevder at en (Nato) ikke hadde forestilt seg det som nå foregår i Ukraina. (Klipp fra intervjuet i denne videoen)

I praksis betyr det Nato-generalen sier, ifølge Scott Ritter, at organisasjonen (Nato) hverken er utstyrt, trent, organisert eller forberedt for denne typen krig. Og hvis en Nato-general sier dette offentlig betyr det garantert, ifølge Scott Ritter, at det han egentlig sier er at dette kan ikke Nato gjøre noe med. (Vi må holde oss unna).

Spørsmålet Ritter avslutter med er: Hvorfor vil dere (politikerne) plassere «hestene» deres inn i en «manesje» som vi (de militære) ikke mestrer»?

Til dette kommenterer Andrei Martyanov:

«Naturligvis ventet de ikke dette, til tross for tallrike advarsler fra folk som Scott Ritter, Douglas MacGregor, Bert Wilkerson, Daniel Davies og dere trofaste blant svært få andre. (Og ikke minst Martyanov selv, red.)

Jeg vet ikke hvordan man skal forklare dette for amerikanske politikere. De fleste av dem har ikke en gang tjenestegjort en eneste dag i uniform.

De kan ikke en gang fatte de mest grunnleggende fakta som blir servert dem fra Congressional Reserve Service, på et språk som er så enkelt som en rapport på ungdomskolen. 

Når det gjelder de fakta jeg har snakket om i det uendelige: 

Den russiske hæren har ennå ikke utplassert de 300 000 pluss reservene som er mobilisert. Det er tilstrekkelige frivillige til å gjennomføre operasjonen foreløpig.

Dermed kan en også forestille seg hva den russiske hæren er i stand til hvis det blir nødvendig. Det gjelder også en mulig mobilisering av den stående reserven på omtrent 2,5 millioner personell.

Dere må tenke sjøl. 

Det understreker også poenget mitt – de siste rester av kompetanse og realisme i USA finner vi i USAs væpnede styrker.

Resten (av systemet)? Ubrukelige, dekorerte ignoranter.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Robert McGowan

http://smoothiex12.blogspot.com/2023/03/some-necessary-admissions-from-people.html

77 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 77 ganger.

Post Views: 110

Les artikkelen direkte på derimot.no