Derimot: Musa og elefanten: USA vil presse allierte til å sanksjonere Kina

Derimot.no

derimot.no:

Det var en gang en mann som ville velte en elefant. Men han var ikke sterk nok til å klare det sjøl. Da ba han de langt mindre vennenes sine som red på elefanten om å være med. Det kunne de ikke, for da ville de falle av.

Når USA prøver å få til noe slikt forteller det bare hvor desperat situasjonen er blitt. Kina kan ikke sende våpen til sin allierte Russland mens USA og EU tømmer våpenlagrene sine inn i et korrupt Ukraina hvor halvparten havner på det svarte illegale våpenmarkedet og resten i hendene på unge gutter og gamlinger som ikke kan bruke dem.

Og USA skal forberede seg på en krig mot Kina, langt unna sitt eget land? Illusjonstenkningen er blitt uhyre sterk. Men det forteller hvor farlig USA med atomvåpen er i dag, for de gjør beslutninger nå hele tiden på sviktende politisk grunnlag.

USA skylder Kina uhorvelig mye penger. Skyldneren truer altså motparten.

Knut Lindtner
Redaktør

Washington prøver nå å tromme sammen støtte for å innføre flere sanksjoner mot Kina.

Av Kyle Anzalone.

Joe Biden-administrasjonen presser nå sine allierte for å kunne innføre flere sanksjoner mot Kina dersom Beijing bestemmer seg for å sende våpen til Russland. Dette rapporterte Reuters på onsdag.

Toppfolk i Amerika har påstått at den kinesiske regjeringen vurderer å forsyne Moskva med våpen til krigen i Ukraina.

Ifølge denne rapporten er snakket om å utvide den økonomiske krigen mot Kina nå i en forberedende fase.

Det er uklart hvilken deler av Beijings økonomi USA nå vil svarteliste. Det Hvite Hus håper  iallfall at deres allierte i G7-gruppen vil være enige i nye sanksjoner mot Beijing.

I de siste ukene har det offisielle Amerika påny anklaget Beijing for å skaffe våpen til Moskva.

Har du penger å betale med kan du vanskelig trues

På fredag siterte CNN tre anonyme kilder i USAs etterretning som sa at Kina vurderer å sende droner og andre våpen til Russland. Men «det er ikke tatt noen endelig avgjørelse».

I mars 2022 beskyldte USA Russland for å be om våpen fra Kina. En måned senere fortalte NBC News at disse påstandene kun var del av informasjonskampanje om krigen.

«En annen påstand på samme måte er at Russland har henvendt seg til Kina for mulig militær hjelp . Men dette mangler helt grunnlag», skriver Ken Dilanian.

«USA-folkene sier at det ikke er ingen indikasjoner på at Kina vurderer å sende våpen til Russland. Biden-administrasjonen har lagt ute dette som en advarsel til Kina om ikke å gjøre det», fortsetter reporteren.

«Folk i Europa beskriver denne «avsløringen» som et ‘ folkelig spill» for å hindre militær støtte fra Kina til Russland».

Washington har nylig svart på beskyldningene, rapporterer Reuters, som hevder at en offisiell europeer sier at USA har kommet med «begrensede bevis» til støtte for sine påstander.

USA-representanter sier at de gir sine allierte detaljerte bevis.

I et nylig møte med den kinesiske utenriksministeren Wang Yi, truet den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken med at Washington ville aksjonere mot  Beijing dersom kinesiske våpen blir sendt til Russland.

På mandag sa en kinesisk tjenesteperson at påstandene fra USA er «desinformasjon».

«USA har spredt slik desinformasjon om at Kina forsyner Russland med våpen, og bruker disse påstandene for å sanksjonere kinesiske bedrifter», sier talskvinnen for den kinesiske utenriksministeren, Mao  Ning.

Dessuten beskylder Beijing i tillegg Washington for å sette «en dobbel standard».  Mao erklærer «Når det gjelder Ukraina-saken støtter Kina en objektiv og rettferdig situasjon, og går aktivt inn for fredssamtaler».

Hun fortsetter: «USA derimot, fyrer stadig opp under krigen med mer våpen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://libertarianinstitute.org/news/washington-seeks-to-drum-up-support-for-sanctions-on-china/

Forsidebilde: Diego Jimenez

72 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 72 ganger.

Post Views: 120

Les artikkelen direkte på derimot.no