Derimot: Mulig at vi får enda en nordmann i verdens søkelys: Børge Brende blir trolig World Economic Forums nye sjef. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Isac Boman

Etter nesten 54 år velger nå den 86 år gamle globalisten og teknokraten Klaus Schwab å gå av som administrerende styreleder i kraftnettverket World Economic Forum. Ny leder blir i stedet Norges tidligere utenriksminister og Bilderberg-topp Børge Brende.

World Economic Forum har utviklet seg til å bli en av verdens fremste maktkonferanser der verdensledere, lobbyister, mediemoguler, bankfolk, gründere og andre mektige mennesker samles for å diskutere verdenssituasjonen, og komme frem til hvilke agendaer de skal fokusere på.

Schwab grunnla forumet i 1971 og har lenge vært dets hovedansikt. Han har også blitt en svært upopulær skikkelse, fremfor alt for den ultraglobalistiske og teknokratiske politikken han tok til orde for. Selv har han gjentatte ganger skrytt av hvilken innflytelse nettverket hans har, og hvordan hans tilhengere har «penetrert» regjeringer over hele verden og påvirket politikken som føres.

– Jeg må si det når jeg nevner våre navn som fru Merkel, og til og med Vladimir Putin og andre. Alle har vært unge globale ledere ved World Economic Forum. Men det vi er veldig stolte av akkurat nå, er den unge generasjonen som statsminister Trudeau, presidenten i Argentina og så videre, at vi infiltrerer regjeringene, sa han stolt i 2017.

– Jeg var på en mottakelse for statsminister Trudeau og jeg burde vite at halvparten av hans regjering eller til og med mer enn halvparten av hans regjering, er fra World Economic Forums Young Global Leaders, fortsatte han.

Bilderberg og Høyre

Schwab har også fått hard kritikk for sin høye lønn, tilsvarende nærmere én million kroner i måneden, og for at organisasjonen har økonomisk tilgodesett forskjellige private selskaper knyttet til Schwab og hans familie. Schwab vil imidlertid ikke forlate WEF helt, og tar på seg en ny rolle som «ikke-utøvende» styreleder for forumet.

«Organisasjonen har gjennomgått en planlagt utvikling fra en grunnlegger-ledet organisasjon til en organisasjon hvor styreleder og styre tar det fulle utøvende ansvar», skriver WEF i en melding. Hans etterfølger Børge Brende har sittet i WEFs styre siden 2017 og har hatt ansvaret for mye av den daglige driften en tid.

Brende, som har lang bakgrunn i det norske Høyre, har blant annet vært landets utenriksminister, miljøminister og nærings- og handelsminister. Han sitter også som medlem av Bilderberg-gruppens styringskomité.

Kommentar av oversetteren:

Saken er også omtalt av Dagens Næringsliv:
«Tidligere utenriksminister Børge Brende blir sjefen for verdens største elitesamling, når grunnlegger Klaus Schwab snart gir roret fra seg for World Economic Forum. Grunnlegger i World Economic Forum (WEF), Klaus Schwab, gir seg som øverste leder etter mer enn 50 år på topp».
Utdrag fra artikkelen: Kilder til DN: Børge Brende blir sjefen i Davos.


Fra Nya Dagbladet, publisert 22. mai 2024.
Oversatt av Northern Light fra svensk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Norsk ex-minister tar över World Economic Forum

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar