Derimot: Michael Hudson: USAs politikk har vært effektiv.Europa er delt i to og velstandsøkningen kommer i Russland, ikke i vest. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Michael Hudson: USAs politikk har vært effektiv.Europa er delt i to og velstandsøkningen kommer i Russland, ikke i vest. – Derimot

derimot.no:

Professor Michael Hudson: Europas velstand er ødelagt – av sanksjonene mot Russland.

Av Swebbtv.

Sanksjonene mot Russland har hatt en ødeleggende effekt. Ikke for Russland, men for Europa. Dette forklarer den kjente professoren i økonomi, Michael Hudson, i et intervju med YouTube kanalen Dialogue Works.

Michael Hudson er en amerikansk økonom, professor i økonomi ved University of Missouri – Kansas City. (Wikipedia)

Hele grunnlaget for Europas velstand har forsvunnet – og gått til Russland. De har «mistet hele grunnlaget for de siste 30 årene med velstand i Vest-Europa», sier han. Det er i et intervju med Dialogue Works den amerikanske økonomiprofessoren Michael Hudson snakker om «sanksjonene» mot Russland.

Et land som er underlagt sanksjoner har to alternativer, forklarer han: kollapse eller gjøre seg selvstendig og produsere på egen hånd det det tidligere måtte importere. Russland har lyktes med det siste.

– Sanksjonene har gjort Russland selvforsynt med mat, spesielt grønnsaker. De trenger ikke importere mat fra Baltikum lenger. De har blitt selvforsynt med mange forbruksvarer og industrivarer, sier Michael Hudson.

Ifølge økonomen har Vladimir Putin USAs president Joe Biden å takke for velstanden de nå har klart å skaffe seg.

– Resultatet av sanksjonene, som ble innført av Biden og etterfulgt av Europa, har hatt den effekten Biden ønsket: de har avskåret Europa fra Russland. De har skilt Europa, fortsetter han.

– Og mistet hele grunnlaget for de siste 30 årene med velstand i Vest-Europa. Velstanden som Europa ikke lenger har, nyter Russland av nå.

Russland har også innsett at Vesten ikke har noe å tilby, bortsett fra nyliberalistisk økonomi, påpeker han.

Fra Swebbtv, publisert 5 juli 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og link til videointervju i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Europas välstånd förstört – av sanktionerna mot Ryssland.

Forsidebilde: KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar