Derimot: Medvedev: Russland har «ikke noe annet valg» enn å utløse en kjernefysisk «Apokalypse» hvis de blir angrepet av NATO.

Derimot.no

derimot.no:

Av Tyler Durden

Det er ikke første gangen den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev, har advart om at en direkte krig mellom Moskva-styrker og NATO vil føre til en atom-apokalypse.

Den nåværende nestlederen i Russlands sikkerhetsråd utstedte advarselen på Telegram onsdag, som svar på nylige uttalelser og rapporter om at noen europeiske ledere ber befolkningen deres om å «forberede seg på krig». For eksempel oppfordret general Patrick Sanders i den britiske hæren i forrige måned, myndighetene til å «mobilisere nasjonen» for å forberede seg på krig med Putin, og at befolkningen trenger et «skifte» i tenkningen for å være klar for krig.

Medvedev hånet dette og andre eksempler på NATO-ledere som anklaget Moskva for å gå etter en utvidet krig som «farlig vrøvl». Han sa at dette handler om å prøve å styrke støtten for å sende flere våpen til Kiev, midt i det som har blitt krigstretthet blant vestlige regjeringer.

I følge russiske medier, sa Medvedev at dette er en del av arbeidet med å støtte opp om Ukraina – «et døende land som er langt vekk for skattebetalerne i Vesten» – mens de ignorerer problemer hjemme. «Derfor kringkaster lederne i disse landene hver dag til befolkningene: Vi må forberede oss på krig med Russland og fortsette å hjelpe Ukraina», skrev han.

Dmitrij Medvedev i 2018

Det var da han sa at folk i Vesten må bli fortalt den brutale sannheten; Medvedev understreket at den russiske responsen på angrep fra NATO uten tvil ville være «asymmetrisk». Han forklarte: «Siden våre militære evner er uten sammenligning med Vesten, vil vi rett og slett ikke ha noe valg. Responsen vil være asymmetrisk. For å beskytte den territoriale integriteten til landet vårt, vil ballistiske missiler og kryssermissiler med atomstridshoder bli brukt. Dette vil være Apokalypsen: Slutten på alt».

Dette er absolutt ikke første gang Medvedev, kjent for denne retorikken, har advart mot atom-apokalypse. Men det er det klareste han noen gang har vært om dette; at Kreml ikke vil nøle med å aktivere sitt atomarsenal dersom russisk territorium er direkte truet av NATO.

Kommentarene hans kommer også på et veldig farlig tidspunkt der Ukrainas sikkerhetstjenester i økende grad gjør oljeraffinerier på russisk jord til mål for drone- og missilangrep, noen ganger på lange avstander.

I et videointervju sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak at Storbritannia er klar for krig.
Intervjuer: Hvis Russland retter atomvåpnene i vår retning, er Storbritannia klar til å forsvare seg?
«Ja. Og min oppgave er å sørge for alles sikkerhet». (USA vil nå utplassere atomvåpen i Storbritannia for første gang på 15 år. ovs.anm).

Moskva har anklaget vestlige og NATOs etterretningstjenester for å støtte slike angrep. De har nylig anklaget Frankrike for å ha leiesoldater i den nordlige byen Kharkiv, for å sette i gang angrep på Belgorod fylke (i Russland) i nærheten. Det er økende frykt for at disse «indirekte» kampene eller proxy-krigen kan eskalere i direkte kamphandlinger mellom Russland og NATO-land, men så langt har dette så vidt vært unngått.

Fra ZeroHedge, publisert 8 februar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og videointervju i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Medvedev Warns Russia Has ‘No Choice’ But To Unleash Nuclear ‘Apocalypse’ If Attacked By NATO.

Forsidebilde: Wikipedia

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar