Derimot: Mange i vesten forstå ikke det som skjer.Blokken Kina/Russland er sterkere enn Nato. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Møtet mellom Xi Jinping og Putin understreker den totale politiske omrokkeringen av verden som nå foregår. Naturligvis forteller ikke våre medier om dette for de er programmert av de kreftene som kontrollerer dem til den tradisjonelle fortellingen. Den går omtrent slik:

Vesten er suveren og dominerende, vi kjemper for høy moral og høye idealer. Vår sak er rettferdig og for det beste for alle.

Slik jeg forstår det er denne klemmen en høyst uvanlig gest som understreker hvor nært Russland og Kina i dag står hverandre på mange måter. Det er ikke bare en personlig handling men har i høysete grad symbolsk, politisk betydning.

Det blir stadig vanskeligere å tro på dette også for innbyggerne i vesten, særlig for de som opplever at livene deres forverres fordi de må betale for opprustningen og vestens kriger. Men ennå tror mange i Norge på det eventyret de serveres daglig fra våre medier. Derfor må også møtet mellom Putin (vestens definerte kjeltring nr. 1) og kinesiske Xi Jinping nedtones til mikronivå.

Oppvåkningen til virkeligheten vil bli smertefull for mange i Norge.

Knut Lindtner
Redaktør

Vestens blodrøde solnedgang. Styrking av de kinesisk-russiske relasjonene

Av Manlio Dinucci

På invitasjon av presidenten i Folkerepublikken Kina Xi Jinping avla president Vladimir Putin et statsbesøk i Kina.

Det er ikke en formell handling, men et ytterligere virkelig skritt i å styrke økonomiske, politiske og militære forbindelser mellom de to landene. Kina produserer en tredjedel av verdens materielle varer, mer enn USA, Tyskland, Japan, Sør-Korea og Storbritannia til sammen.

Etter at den store gassrørledningen Nord Stream, som transporterte gassen til Europa, ble avbrutt som følge av militærsabotasje utført av USA og NATO og landet ble utsatt for sanksjoner fra EU – leverer Russland mer og mer gass og olje til Kina og importerer derfra industriprodukter som de tidligere importerte fra Europa.

Styrkingen av forholdet mellom de to landene er en del av BRICS: denne mellomstatlige organisasjonen – som består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – har utvidet seg til Saudi-Arabia, Iran, Egypt, Etiopia og De forente arabiske emirater. Flere andre land ønsker å slutte seg til denne internasjonale organisasjonen, ledet i år av Russland, som har som mål å skape et multipolart verdensordensalternativ til den unipolare i Vesten.

For å opprettholde dominans i en verden i endring for enhver pris, tyr Vesten til krig i et scenario som spenner fra Europa til Midtøsten og Øst-Asia.

I sin tale ved 9. mai-paraden for 79-årsjubileet for seieren av den store patriotiske krigen 1941-1945 mot Nazi-Tyskland, beskriver president Putin dette scenariet som følger:

«Å gi næring til revanchistiske følelser, håne historien og forsøke å rettferdiggjøre de nåværende tilhengerne av nazismen er en del av det som er den felles politikken til de vestlige elitene for å fyre opp under regionale konflikter, inter-etniske og interreligiøse kamper og for å kontrollere og styre det suverene og uavhengige sentrum av den global utviklingen.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på italiensk på Grandangolo, Byoblu TV. Manlio Dinucci, prisvinnende forfatter, geopolitisk analytiker og geograf, Pisa, Italia.

Han er forskningsassistent ved Center for Research on Globalization.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar