Derimot: Kronikk av Dr. Paul Craig Roberts Om det kinesiske dokumentet, «USAs Hegemoni og dets farer»

Derimot.no

derimot.no:

Av Dr. Paul Craig Roberts

Kjære leser. Det er en utbredt oppfatning at Internett tilbyr uendelige mengder uavhengig informasjon. Dette er ikke sant. Internett tilbyr offentlige etater og pengeinteresser uendelige muligheter til å finansiere nettsteder som fremmer offisielle agendaer. Det er veldig lite sannhet på internett.

De få nettstedene som finnes hvor noen skriver uavhengig informasjon er demonisert som «konspirasjonsteoretikere», «hvit overherredømme», «antisemittiske» eller «terrorister». Støtt sannheten der du kan finne den, ellers forsvinner sannheten helt. Hvis du ikke bryr deg om sannhet, bryr du deg ikke om friheten din.

Om det kinesiske dokumentet «US Hegemony and Its Perils»

Både Russland og Kina har offentlig erkjent det faktum at Washington i jakten på amerikansk hegemoni ikke adlyder internasjonal lov, har en militær og finansiell aggressiv politikk, og blander seg inn i andre lands indre anliggender. Likevel har Russland og Kina fortsatt ikke kunngjort en gjensidig forsvarsavtale, eller gjort noen forsøk på å inkludere andre truede land som Iran i en allianse. Ved å unnlate å handle for sitt eget forsvar, har begge land gjort seg selv utsatte, og dermed oppmuntret til en mer aggressiv oppførsel fra Washington som fører til atomkrig.

Det offisielle kinesiske dokumentet utgitt av det kinesiske utenriksdepartementet er veldig viktig. Den erklærer: «Siden USA ble verdens mektigste land etter de to verdenskrigene og den kalde krigen, har USA handlet mer dristig for å blande seg inn i andre lands indre anliggender, og forfølger, opprettholder og misbruker sitt hegemoni, fremmer undergraving og infiltrasjon, og driver med vilje kriger som skader det internasjonale samfunnet».

«USA har overstrukket konseptet om nasjonal sikkerhet, misbrukt eksportkontroll og tvunget frem ensidige sanksjoner mot andre. USA har tatt en selektiv tilnærming til internasjonal lov og regler, brukt eller forkastet dem etter eget ønske, og har forsøkt å innføre regler som tjener USAs egne interesser med å opprettholde en «regelbasert internasjonal orden».

«USA har overordnet sin makt over sannheten og trampet ned rettferdighet for å tjene egeninteresser. Disse ensidige, egoistiske og regressive hegemoniske praksisene har tiltrukket seg økende, intens kritikk og motstand fra det internasjonale samfunnet».

Papirtiger

Kineserne tar feil om at USA er det mektigste landet. USAs makt har hvilt på dollaren som verdens reservevaluta, en rolle som blir ødelagt av amerikanske sanksjoner som driver land bort fra bruken av dollar, av en enorm og økende statsgjeld, av demoralisering av amerikanske væpnede styrker ved anti-hvit propaganda, raseprivilegier for fargede og seksuelle privilegier for seksuelt perverterte, et uregulert finansielt system som er utsatt for krise, og av identitets politikk som har ødelagt nasjonal enhet og ødelagt beskyttelsen av borgerne gitt av den amerikanske grunnloven.

Mao Zedong hadde rett for flere tiår siden da han beskrev USA som «en papirtiger». Det er ekstraordinært at både Russland og Kina blir så skremt av en papirtiger at de er redde for å handle for sine egne interesser, og i stedet må tåle provokasjon etter provokasjon.


Fra Dr. Paul Craig Roberts sin blogg, publisert 21 mars 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, linker i originalartikkelen.
Originalartikkel:The Chinese document, “US Hegemony and its Perils,” February 20, 2023.

Dr. Roberts var statssekretær i USAs finansdepartement under Reagan, og var redaktør og spaltist i The wall Street Journal.

Les artikkelen direkte på derimot.no