Derimot: Krigskåte norske politikereDe er ikke interessert i Ukrainas folk. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Grønne krigshissere.

Av Trygve Horgen

I NRK-programmet Politisk Kvarter 24/4, stilte programlederen følgende spørsmål: «Gir vi nok til Ukraina» Svaret skulle selvfølgelig være Nei. Derfor var Guri Melby fra Venstre invitert. Hun svarte selvsagt Nei, helt i tråd med det hun har forfektet i to år, at uansett hvor mye regjeringen bevilger til krig og opprustning, så er det for lite. Venstre kaller seg for Miljøparti. Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne var også invitert, og var enig i økte bevilgninger til ukrainakrigen og pengene kunne hentes fra Pensjonsfondet. Begge disse partiene er helt på linje med den tyske utenriksministeren i Tyskland, Annalena Baerbock som representer De Grønne . Hun er kanskje den fremste talspersonen for økt opprustning og utgifter til ukrainakrigen både i Tyskland og i EU.

 Vi vet at krig og opprustning er det mest miljø-ødeleggende som finnes. (Gaza) Hvorfor fremmer de ikke initiativer for nedrustning og fred?

Har hun hørt om fred, avspenning og nedrustning?

Bevilgningene som nå gjøres i USA og klientstatene i Europa blir astronomiske.  Statssekretær i UD, Eivind Vad Persson, sa i det samme radioprogram, «Behovet til Ukraina er utømmelig».  Som en liten smakebit på hva som trengs, kan vi lese i en artikkel i Aftenposten 15/4 av Oberst Løytnant Trygve J. Smidt med tittelen:» Dette trenger Ukraina for å vinne krigen.» Bare for å gjenoppbygge 30-45 manøverbrigader og kampavdelinger som er gått tapt, trengs det 2100-3200 milliarder Koner.

Disse enorme utgiftene må jo finansieres, og det er det vanlige folk som må gjøre, ved lavere velferd og økte skatter. På landsmøte til FRP viste Sylvi Listhaug hvordan det må gjøres, statens «utgifter» må barberes på alle bauger og kanter for å skaffe penger til økt opprustning.

At Nato/vesten har bestemt seg for at denne krigen skal vare lenge viser følgende 3 utsagn fra dem: 

  • Vi kan ikke la Putin vinne
  • Våpen er veien til fred
  • Vi vil støtte Ukraina så lenge det trengs

En høytstående ukrainsk offiser uttalte for en tid tilbake:» De ( vesten) leverer våpnene, vi leverer likene.»

Jeg skrev i kommentarfeltet i VG, helt i starten av krigen: «Vesten er villig til å kjempe mot Russland til den siste ukrainske soldat»

Det kan «Gå troll i ord.»

Det er en ting som kommet mer og mer klart frem så lengre denne krigen har vart. Vesten er først og fremst opptatt av sine egne strategiske interesser. Ikke det ukrainske folks skjebne som de ynder å fremstille.

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar