Derimot: Kjent rettsfilosof om Putin-intervjuet: Den beste slaven er den som tror han er fri.

Derimot.no

derimot.no:

Av Vaken

I et innlegg på X kommenterer Eva Vlaardingerbroek, den kjente nederlandske rettsfilosofen og aktivisten for bøndenes sak i Holland og Tyskland, Tucker Carlsens intervju med president Vladimir Putin. Hun tar utgangspunkt i Putins avsløring om russisk og ukrainsk historie, som har blitt avvist i vestlig presse som et tegn på at Putin ikke er ved sine fulle fem.

«Putins 30-minutters beretning om Russlands historie var utrolig interessant, ikke bare på grunn av dens nåværende politiske relevans, men spesielt fordi den direkte fremhever det faktum at ikke en eneste vestlig leder i dag, kan gi en så detaljert historisk beretning om sin egen nasjon som Putin gjorde.

Vi i Vesten aner ikke lenger hvem vi er. Vi har ingen anelse om vår egen historie. Hvorfor skulle vi det? Det har blitt aktivt undertrykt og avvist. Faktisk er det eneste vår nåværende politiske «ledelse» er stolte av, er avvisningen av vår «bakstreverske historie». På spørsmål om hva Vesten handler om, vil de fleste gjenta en slags klisjéhistorie, om at vi har utviklet oss forbi vårt nasjonalistiske barbari til opplyste «liberale demokratiske samfunn».

Det er ironisk fordi Putin-intervjuet bekreftet på flere måter, at «liberalt demokrati» i Vesten er en illusjon. Med den nåværende presidenten i USA som unektelig er senil, kan det umulig være mer i åpenbart. Våre regjeringsledere – enn si våre stortingsrepresentanter – er faktisk ikke de som trekker i trådene, men det åpenbare faktum forårsaker ikke den forargelsen du kan forvente. De fleste spiller rett og slett med, selv om de vet at keiseren ikke har på seg noen klær.

For noen kan det være fordi de ikke vet hvor de skal begynne, eller at de er på et nivå av kognitiv dissonans at de ikke er villige til å se sannheten i øynene, men det er mange som er så hjernevasket at de faktisk ikke skjønner at de er bønder på et globalistisk sjakkbrett.

I sistnevnte tilfelle har hjernevaskingen vært så vellykket at alle som prøver å fortelle dem at de blir lurt, automatisk blir stemplet som en konspirasjonsteoretiker. Det er nesten som en immunrespons: Trusselen blir umiddelbart og automatisk lokalisert og nøytralisert. Disse bøndene (i sjakk) er de mest nyttige. Som Goethe sa: Den beste slaven er den som tror han er fri.

Tilbake til Russland-Ukraina-krigen: Du kan mislike Putin alt du vil, men det er ingen tvil om at han gjør i dette for sitt eget folk. Han kjemper i denne konflikten for Russland, og han har en klar ide om hva Russland er og hva det står for. Og det virkelige spørsmålet er hvem som egentlig opprettholder denne krigen, når CIA sto bak det ukrainske regimeskiftet i 2014, og en fredsavtale mellom Ukraina og Russland ble forhandlet fram i 2022, men ble skrinlagt i siste liten på grunn av Boris Johnsons innblanding? Er Russland virkelig den ekspansjonistiske aggressoren det har blitt utpekt for å være, eller har den russiske bjørnen bare blitt provosert for mye?

En ting er sikkert: dette var et historisk intervju, et som vil bli snakket om i mange, mange år fremover, og som forhåpentligvis vil bidra til en de-eskalering av denne konflikten.
Takk, Tucker Carlson».

Fra Vaken, publisert 10 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-mending i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Den bästa slaven är den som tror han är fri – Eva Vlaardingerbroek om Putinintervjun .

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar