Derimot: Kina skaper fred med diplomati. Er Kina verdens lykkeligste folk?

Derimot.no

derimot.no:

Denne artikkelen handler egentlig om de dramatiske geopolitiske endringene som skjer i dagens verden. Det er viktige begivenheter som vil på kort tid endre historien og verdenskartet. Det er egentlig hovedinnholdet i denne artikkelen. Men nederst viser forfatteren (Bernard) til en omfattende meningsmåling som viser at Kina er verdens lykkeligste folk.

Nylig ble det offentliggjort en lignende meningsmåling som viser at de skandinaviske landene er verdens lykkeligste. Men meningsmålingen som det er link til i denne artikkelen viser noe annet. Det forteller hvor usikre slike målinger er og hvor avhengig resultater er av spørsmålene. Og kanskje trenger vi i Skandinavia å få helt litt kaldt vann i blodet. Det er ikke sikkert at menneskene verden tenker slik som vi tenker. Vi utgjør tross alt bare ca. 0,3% av verdens befolkning.

Knut Lindtner
Redaktør

Geopolitiske endringer setter USA på sidelinjen.

Den siste måneden har vi sett en forbløffende geopolitisk utvikling.

I februar lammet Kina offentlig amerikansk hegemoni, lanserte et globalt sikkerhetsinitiativ og tilbød en fredsplan for Ukraina.

Den 10. mars meklet Kina en avtale som gjenopprettet forholdet mellom Saudi-Arabia og Iran.

Den 15. mars rullet Moskva ut den røde løperen for den syriske presidenten Bashar al-Assad.

I går (19.03) ankom al-Assad og kona Asma De forente arabiske emirater for samtaler med Sheikh Mohammed.

Også i går signerte Iran og Irak en sikkerhetssamarbeidsavtale som vil stoppe CIA-sponsede kurdiske aktiviteter mot Iran.

Også i går inviterte kong Salman av Saudi-Arabia Irans president til et besøk i Riyadh.

Fredelige midler veier ikke like mye som krig, men er kanskje langt mer effektive.

De siste 30 årene har USA sett på Midtøsten som sin bakgård. For 20 år siden invaderte USA Irak ulovlig og forårsaket 100 000-vis av dødsfall og tiår med kaos. Nå endret Kina med fredelige midler balansen i Midtøsten i løpet av bare én måned.

I dag (20.03) ankom Kinas president Xi Moskva for tre dagers samtaler med Russlands president Putin. En artikkel av president Putin ble publisert i People’s Daily mens russiske medier publiserte en signert artikkel av president Xi.

USA er redd for at Kinas fredsinitiativ for Ukraina vil vinne terreng. Det har åpent gått ut mot en våpenhvile og fredsforhandlinger. Jeg trodde det var opp til Ukraina å bestemme?

Det er sannsynlig at Putin offentlig vil støtte den kinesiske fredsplanen mens USA er paranoid for at fred faktisk kan skje. De vil kanskje til og med sabotere den saudiarabiske iranske avtalen.

Hvem er de lykkeligste i verden?

Kinas folk er forresten de lykkeligste i verden.

Xi og Putin driver nå det multilaterale globale showet. Biden og de ulykkelige ‘ensidige’ menneskene rundt ham blir stående til side.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen. Linker i originalartikkel.

Forsidebilde: Fred Moon

Les artikkelen direkte på derimot.no