Derimot: Kaoset på Haiti fortsetter. Den USA-insatte presidenten har gjemt seg i USA. Gjenger overtar i landet. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

USA vil aldri tillate Haiti å bli et nytt Cuba i Karibien. Derfor vil verdens første slavestat fortsette som nå, med politisk kaos, utplyndring og elendighet helt til de politiske forholdene i USA muliggjør en mer demokratisk utvikling til det beste for den lidende befolkningen i landet.

Knut Lindtner
Redaktør

Gjenger overtar den politiske makten på Haiti.

Gjenger ledet av G9-gruppens Jimmy Cherizier, også kalt «Barbecue», har angrepet Haitis to største fengsler, den nasjonale  fengselsanstalten i Port-au-Prince, og det sivile fengselet Croix des Bouquets. De har også angrepet politistasjoner og politiakademiet.

En koalisjon av gjenger har prøvd å kidnappe politisjefen. Og de forlanger at landets leder, president Ariel Henry må gå av. Han har reist til Kenya for å prøve å overbevise regjeringen der til å delta i prosjektet «Multinational Security Support Mission» på Haiti. Det er samsvar med det forslaget De Forente Stater har lagt fram for FNs sikkerhetsråd. Men høyesterett i Nairobi bestemt at å dø på Haiti ikke hadde noe med grunnlovs-oppdragene til det kenyanske politiet gjøre. Det meste president Henry fikk til var å få underskrevet en avtale som spesifiserer hva disse skal gjøre om de noen gang blir sendt dit.

Jovenel Moïse var en haitisk entreprenør og politiker som var Haitis president fra 7. februar 2017 til 7. juli 2021. Han vant presidentvalget 20. november 2016 og ble myrdet i sin bolig 7. juli 2021. Wikipedia

USA har nektet å be sin protesjé president Ariel Henry å gå av. Men nå ser det ut som om han har gått i eksil i USA. Hans legitimitet som president har blitt bestridt helt fra begynnelsen av. Men han ble innsatt av vestlige makter etter drapet på president Jovenel Moïse. Henrys presidentskap har aldri blitt bekreftet gjennom valg. Daniel Foote som er president Biden spesielle utsending, har fordømt denne innblandingen:

«Jeg tror at Haiti aldri vil oppleve stabilitet før innbyggerne blir sett på verdige nok til å velge sine egne  ledere, rettferdig og ærlig …

Vi kan bare bli forferdet over denne illusjonen av allmakt som kan overlate til oss, ja, at det vil være opp til oss, nok en gang, å utpeke en vinner».

Fra 1957 til 2005 har USA konstant blandet seg inn i Haiti, de har ødelagt all demokratisk orden. Deres siste trekk fram til i dag var å få styrtet president Jean Bertrand Aristide med hjelp fra Frankrike, og særlig fra Regis Debray i 2004.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Susan Mohr

https://www.voltairenet.org/article220539.html

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar