Derimot: Jan Hårstad: På randen av storkrig i Midt-Østen.

Derimot.no

derimot.no:

Jan Hårstad:

Bemerkninger om storkrigen i Midt-Østen

Av Jan Hårstad

Om man i moderne tid vil ødelegge en stat er det ikke nødvendig med militære redskaper. Krigen kan føres med media som psykologiske operasjoner, en kan sette verdensbanken og det Internasjonale Pengefondet til å føre økonomisk krig samt sanksjoner og finansiering av antagonistiske grupper.

Det er dette som har skjedd i Libanon hvor valutaen er ikke verdt noe. Som USAs Barbara Leaf sier det: «Libanon er åpen for alle scenarier, inkludert en fullstendig oppløsning av staten.» Ja, det var akkurat det NatoVesten har jobbet med i de siste årene.

Samtidig kommer pengeoverføringer fra Midtøsten-stater til Hizballahs fiender så som kristne falangister, drusere, etc for om mulig å forberede for en ny borgerkrig. Det ville fra Israels/USAs synspunkt være det ideelle. Ny Libanesisk borgerkrig.

I det siste halvåret har det vært et tett program med felles israelske-amerikanske militærøvelser av rekordstørrelse. Juniper Oak i januar var en slik politisk melding til Iran: hvis dere ikke stopper atombombebygging vil dere bli smadret.

Det er denne krigen Israel er besatt av og USA vingler. Her sier utenriksminister Cohen:

«USA må komme opp med en troverdig militær trussel ellers angriper Israel alene. USA vil heller ikke ha iranske atomvåpen.»

Men det USA frykter er at deres baser i Gulfen vil bli angrepet hvis de deltar.

Hvorfor israel kan være så kjepphøye kommer sannsynligvis av at Saudi-Arabia i all hemmelighet skal hjelpe dem i krigen mot Iran.

Alle impliserte i Midtøsten nå skjønner at det går mot storkrig og utveksler advarsler og trusler.

Hizballahsjef Nasrallah sier det slik: «Kaos i Libanon betyr kaos i hele regionen.»

«Israel må forberede seg på utenkelige saker fra oss.»

Israel har bombet i nabolandene i en årrekke uten av vesten har brydd seg.

I flere år nå har det vært slik at Israel har bombet inni Syria som om det aldri hadde eksistert lover om nasjoners folkerett. Det forunderlige er jo at det såkalte internasjonale samfunnet aldri foretar seg noe, men fortsetter å deklamere om Democray and Freedom som de har for vane.

Lørdag 18 februar bombet Israel inni det sentrale Damaskus hvor det var noe de ikke likte: 7 drepte og 15 såret.

Så kommer i dag angrepet inni Nablus som knapt kan kalles en politiaksjon, men regelrett krigføring:

10 døde palestinere, hvorav to eldre på 72 og 61 år som knapt var «terrorister».

Jeg har jo tidligere skrevet om denne krigen som faktisk nå har endret karakter fra etterretning/politi-operasjoner til direkte militær konfrontasjoner som vokser i omfang og ofre.

Hizballah er av den oppfatning at den israelske gassbrønnen KARISH utenfor Libanonkysten er så viselig bygget at den suger gass langt utenfor israelsk territorialfarvann. Det kan bli årsaken til at det braker løs og da blir det ikke noen hyggelig krig som 33 dagers krigen i juli 2006. Israel truer med å jevne Libanon med jorden og de har atombomber av alle kalibre.

Og hvordan skal det gå inni Palestina hvor PA(Abbas) med sine hemmelige kontakter med Israel er på kollisjonskurs med IslamicJihad/Hamas?

Jeg tror vi her oppe i nord også må forberede oss på helt utenkelige saker. På sett og vis kan neste Midt-Østen-krig bli så kaotisk og stygg at Ukrainakrigen fortoner seg som ordnet og disiplinert.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

28 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 28 ganger.

Post Views: 58

Les artikkelen direkte på derimot.no