Derimot: Israel bruker sult som våpen mot Gazas befolkning. Nesten 600.000 mennesker i Gaza har ikke mat.

Derimot.no

derimot.no:

Av Belle Carter

Over 570 000 mennesker som bor på Gazastripen sulter etter krigen Israel har startet etter Hamas’ motangrep 7 oktober. Rapporten fra FN og andre hjelpeorganisasjoner publisert av Integrated Food Security Phase Classification (IPC), forteller hvordan angrepet, og at de har nektet å inngå en våpenhvile, har forårsaket » en katastrofal akutt matusikkerhet». I følge studien er hele befolkningen i Gaza i fase 3 på IPCs femfase-skala for underernæring, med over 90 prosent anslått å være i en akutt matusikkerhet-situasjon.

«Fra 8 desember til 7 februar 2024 er hele befolkningen på Gazastripen klassifisert i IPC fase 3 eller høyere, som er krise eller verre. Dette er den høyeste andelen mennesker som står overfor akutt matusikkerhet som IPC noen gang har klassifisert i et gitt område eller land. Blant disse er omtrent 50 prosent av befolkningen i nødsituasjon, IPC fase 4 er når minst én av fire husstander står overfor katastrofale forhold, IPC fase 5 er katastrofe. Dette er husholdninger som opplever en ekstrem mangel på mat, og sulter.

Den nevnte studien ble utgitt etter at Human Rights Watch (HRW) anklaget Israel for å begå en krigsforbrytelse ved å bruke sult som et krigsvåpen mot Gazas sivilbefolkning. Ifølge HRW blokkerte israelske styrker «levering av vann, mat og drivstoff, mens de med vilje hindret humanitær bistand, raserte landbruksområder og fratok sivilbefolkningen eiendeler som var uunnværlige for deres overlevelse».

Den Israelske forsvarsministeren Yoav Gallant. Her avbildet i 2023.

Offentlige tall viser at over 20 000 palestinere har blitt drept i slaktingen utført av Israel og støttet av USA. Tallet inkluderer over 8000 barn. Da Israels angrep først begynte etter det første Hamas-motangrepet mot Sør-Israel i oktober, kunngjorde den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant en «fullstendig beleiring», og sa at Israel kjemper mot «menneskedyr» i Gaza, som er hjemsted for over en million yngre mennesker.

WHO: Sult i tillegg til sykdommer forårsaker flere dødsfall i Gaza.

Ettersom sult har blitt fullstendig utbredt på Gaza-stripen, har Verdens helseorganisasjon (WHO) advart om at sykdommer, mest akutt blant barn, gravide og ammende kvinner og eldre mennesker, kan forventes å øke. WHO sa at Gaza allerede opplever skyhøye nivåer av smittsomme sykdommer.

Faktisk er det rapportert over 100 000 tilfeller av diaré siden midten av oktober, og halvparten av disse er blant små barn under fem år, det er 25 ganger mer enn det som ble rapportert før konflikten. I tillegg er det rapportert om mer enn 150 000 tilfeller av luftveisinfeksjoner, og tallrike tilfeller av hjernehinnebetennelse, hudutslett, skabb, lus og vannkopper. Det er også mistanke om hepatitt, da mange mennesker har avslørende tegn på gulsott. Ammende mødre også har høy risiko for underernæring. Opptil seks måneders alder er morsmelk den beste og tryggeste maten en baby kan få. Dette beskytter barnet mot ernæringsmessige mangler og å få dødelige sykdommer, spesielt når tilgangen til trygt drikkevann er ekstremt begrenset.

Mangel på hygiene og et kollapsende helsesystem bidrar ytterligere til den katastrofen ettersom over 1,9 millioner mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine, og over 1,4 millioner oppholder seg i overfylte tilfluktsrom. Disse forholdene utsetter dem for smittsomme sykdommer. «I Gaza i dag er det i gjennomsnitt bare én dusj for hver 4500 mennesker og ett toalett for hver 220. Rent vann er det lite av, og det er økende mengder av avføring utendørs. Disse forholdene gjør spredning av smittsomme sykdommer uunngåelig. Dessverre er tilgang til helsetjenester over hele Gaza nesten borte når krigen fortsetter å helt ødelegge helsesystemet», sa WHO og gjentok videre sin oppfordring om en umiddelbar humanitær våpenhvile.

Fra Natural News, publisert 29 desember 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Israel weaponizes food supply as almost 600,000 people go hungry in Gaza.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar