Derimot: Independence day den 4. juli.Den stolte amerikanske revolusjonen er blitt er vrengebilde av seg selv. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Independence day den 4. juli.Den stolte amerikanske revolusjonen er blitt er vrengebilde av seg selv. – Derimot

derimot.no:

Det var USAs uavhengighetsdag i går den 4. juli og for USAs befolkningen er det lite igjen av den friheten som ble vunnet i 1776. USAs uavhengighetsdag ble til stor inspirasjon for den kommende franske revolusjonen i 1789 og også for den norske grunnloven i 1814 og den seinere norske uavhengigheten i 1905.

Den bidro også til å inspirere den russiske befolkningen til å fjerne det feudale Tsar-systemet gjennom den russiske revolusjonen i 1917 og dermed også til den kinesiske revolusjonen i 1949.

Det fjerde juli har derfor et historisk sus over seg og har i lang tid inspirert store deler av verdens undertrykte og fordømte og gitt dem håp om en fremtid.

I USA er denne stolte dagen nå blitt omgjort til en grimase som ble tydelig synliggjort for alle av debatten om presidentvervet mellom Trump og Biden. Men slik er dialektikken. Alt flyter og gradvis omgjøres det som skjer til sin motsetning – til det motsatte.

Knut Lindtner
Redaktør

Independence Day July 4th

USA feirer sin «uavhengighet», uten å nevne at det nå er Israel, våpenindustrien og de store selskapene som bestemmer politikken i USA, ikke de folkevalgte.

For lobbyistene betaler hundrevis av millioner dollar for å få valgt inn representanter for deres egen sak. De representantene som ikke vil støtte dem, får grei beskjed at da går pengene til å støtte deres motkandidat.

«Guds eget demokrati» er blitt et gjennomkorrupt rottereir.

Beviset er de to geriatriske pasientene folket i dag kan velge mellom. Alle de gode og ubestikkelige kandidatene er sanert vekk av lobbyistene med loven i hånd.

Tilbake er neokonservative, krigskåte, grådige og livsfarlige politikere som verden burde sky som pesten. De har i dag ansvaret for hele tre konflikter som alle kan eskalere til verdenskrig.

GRATULERER MED DAGEN!

Innlegget er hentet fra HvaMenerPartiene

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar