Derimot: Hvorfor forbyr USA Tik-Tok? Kanalen bryter USAs informasjonsmonopol. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Hvorfor USA forbyr uavhengige TikTok nå

Av Karsten Riise

«Trusselen» fra Kina generelt, og om TikTok som et spesielt tilfelle, handler om å gjenopprette USAs hegemoni, inkludert USAs hegemoni på informasjon. Det handler om at USA ønsker å monopolisere en global evne til å spre selv de mest ekstreme amerikanske løgnene som «ytringsfrihet» og «demokrati» uten noen hindringer.

I et angrep på frie globale medier har den amerikanske kongressen nettopp bestemt at Kina må avhende TikTok og sette TikTok under amerikansk eierskap. Nå.

Hvorfor? Og hvorfor nå?

Det sannsynlige svaret kommer forresten fra Dr. Masood Raja (fra University of North Texas). Dr. Raja forklarer at han har prøvd ALLE sosiale mediers dekning av Israels grusomheter i Gaza – og TikTok er stedet hvor du finner alt om Israels folkemord og andre forbrytelser som Gaza dekket.

Disse bildene [av unge palestinere som blir paradert rundt med bind for øynene] kommer ikke til oss fra mainstream amerikanske medier. Disse bildene kommer til oss fra borger-reportere, fra folk på bakken som deler dem på sosiale medier.

Av alle sosiale medieplattformer – og jeg har testet dem alle – har TikTok vært det eneste stedet du kunne gå for å få siste rapporter om hva som skjer i Gaza.

I klart språk:

USA ønsker å forby TikTok som et medie uavhengig av USAs politiske klasse og dype stat. USA ønsker å sensurere TikTok fra å rapportere Israels folkemord ved å sette TikTok under full amerikansk kontroll og sensur – akkurat som alle andre «frie» vestlige medier hvis fortellinger er kontrollert av USA.

Biden og demokratene vrir hyklerisk på hendene og hevder at de «gjør et som er godt».

Men Biden, demokratene og amerikanske institusjoner og medier er fullt ut involvert i Israels folkemord. De tar direkte del i planleggingen og gjennomføringen av Israels folkemord, og de gjør det på ondskapsfulle måter du ikke hadde forestilt deg.

Karsten Riise er en Master of Science (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President og Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: Eric Masur

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar