Derimot: Hvor velfungerende er demokratiet i Russland?Russland – et fungerende demokrati i motsetning til USA? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Dr. Paul Craig Roberts.

Med en valgdeltakelse på 75 % stemte 87 % av valgdeltakelsen på Putin. Nei, valget var ikke rigget. Amerikanerne er så vant til at valget deres blir rigget, at de tror at alle andre lands valg også er rigget. Amerikansk presse begynte øyeblikkelig på den sedvanlige visen: «et tvilsomt valg».

Valgdeltakelsen er høy i Russland fordi Putin, i likhet med Ronald Reagan og i motsetning til Biden, er en leder som fokuserer på å forene landet. Fra et russisk nasjonalt perspektiv er det lite, om noe, å være uenig med Putin om. Hans nylige tale til det russiske folket viser hans bekymring så vel som de aktive tiltakene han iverksetter for å støtte familier og soldater. Det er sjelden et land har en leder som ikke prøver å overleve ved å være i embetet, eller bruke det hans personlig fordel.

USA/NATO er grepet av et «demonisk dødsønske» og hele verden er truet.
Det er ikke noe håp for forholdet mellom USA og Russland. Budsjettet og makten til det amerikanske militær-industrielle sikkerhetskomplekset, en mektig lobby som omfatter våpenindustrien, kongressen valgt av kampanjebidrag, og CIA og FBI, er avhengig av å ha en fiende. Russland er valgets fiende. Amerikanere ble opplært av tiår med kald krig at det er en «russisk trussel».

En annen grunn er at USAs utenrikspolitikk i Midtøsten er kontrollert av Israel-Lobbyen, nest mektigst etter det amerikanske militær-industrielle sikkerhetskomplekset, og ofte forent med det. Israels interesser i Midtøsten skiller seg fullstendig fra Russlands interesser. Israels interesse er ødeleggelsen av Iran, noe som vil åpne en vei for CIA «jihadis» til å strømme inn i den russiske føderasjonen, og de tidligere sentralasiatiske provinsene i Sovjetunionen. I stedet for ett Ukraina ville det vært mange.

Putin har et begrep om godt og ondt. Han har lært at i Vesten står han overfor ondskap. Den russiske kirken ser det også og støtter ham.

Noen russere er fortsatt påvirket av den amerikanske propagandaen, fra «Voice of America» og «Radio Free Europe» radiosendingene under den kalde krigen på 1900-tallet. Men som mangelen på politisk støtte til Alexei Navalnyj og fraværet av støtte til Putins utfordrere viser, så forstår det russiske folket at de står overfor en trussel fra Washingtons imperium, og svaret på dette krever nasjonalt samhold.

I mellomtiden i USA har demokratene og korporasjonene grensene vidåpne for å erstatte amerikanske arbeidere som har høyere kostnader, og republikanske velgere. Enhet i Amerika og i hele den vestlige verden har blitt ødelagt av identitetspolitikk. I den vestlige verden representerer ingen regjering den etnisk opprinnelige befolkningen i landene. Regjeringer representerer kun den herskende elitens interesser. President Trump prøvde å endre det, og vi har sett hva som skjedde med ham.

Fra Global Research, publisert 19 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Russia — A Democracy That Works?

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar