Derimot: Her er mange tunge fotspor å følge.Sensur-iveren er like stor i dag som tidligere.

Derimot.no

derimot.no:

I Krupskaias fotspor: Sofia Rana.

Jan Hårstad

Når man sitter med den historiske fasiten av detaljert informasjon er det ikke vanskelig å peke på årsaker til at Sovjetunionen skulle lide et slikt sammenbrudd. På 10. partikongress ble det vedtatt forbud mot fraksjoner i ettpartiet og i 1920 fikk Lenins livspartner, Krupskaia, jobben med å sjefe «Hovedkomiten for politisk opplysning.»

 I praksis betød dette at bibliotekene i Sovjetunionen skulle renses for ukorrekte forfattere og her følger et lite utvalg av hvem disse var:

Platon, Decartes, Schopenhauer, Nietzsche, Leo Tolstoy og Peter Kropotkin. Listen kan forlenges.

Sofia Rana er førstesidestoff i Aftenposten i dag fordi hun har fått voldsalarm. Hun føler seg truet av folk som misliker hennes utspill. (1. feb 2024)

Nadezjda Konstantinovna «Nadja» Krupskaja var en russisk marxistisk politiker. Hun ble gift med den marxistiske lederen Vladimir Lenin under et av hans fengselsopphold i 1898. Wikipedia

Det jeg erindrer og forbinder med Rana var at hun lik en Krupskaia ville ha bestemmelsesretten for vilke bøker og vilken aktvitet bibliotekene i Norge skulle praktisere. Det var Rana som visste hva som var rasistisk litteratur og hva som var innkjøpsverdig korrekt litteratur. Og det kom overhodet ikke noen korrigering fra hennes parti Rødt som også mener at kritikere av Zelensky-regimet er et foraktelig pakk.

Når Ranas kampanje mot den ukorrekte litteraturen pågikk kunne jeg ikke annet enn å humre for dette var en komisk reprise på Krupskaia anno 1920. Og dette i et parti som ellers ikke har noen innvendinger mot Nato-iseringen av Norge.

Beveger vi oss til Tyskland ser vi at innenriksministeriet ved Nancy Faeser også opptrer som en variant av Krupskaia. Hun jobber på spreng for å få bannlyst SAMIDOUN som er en internasjonal solidaritetsorganisasjon for oppunder 10 000 palestinske fanger.

Det som skjer ved slike statsforbud er jo at millioner av arabere, tyrkere, palestinere i Tyskland blir fly forbanna og melder seg på som bidragsytere og aktivister for Samidoun. Det gjør også «Jüdische Stimme für gerechten Frieden i Nahost.»

Som jeg i årevis har påpekt: Tyskland utvikler seg til en kruttønne. Befolkningen i stort støtter bondeopprøret mot De Grønnes skrullete ideer og 5,5 millioner muslimer har den største sympati for SAMIDOUN.

Og Sofia Rana har nedlagt mye arbeid selv for å bli dypt mislikt. 

Forsidebilde: Chris Montgomery

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar