Derimot: Helikopterulykken: Sorg over dødsfall i Iran. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Trond Ali Linstad

Ledende iranske politikere og veiledere døde i en helikopter-ulykke 19. mai 2024. Et stort tap i pågående humanitære lokale og internasjonale konflikter. Blant de drepte er Irans president Ebrahim Raisi.

Pågående konflikter – først og fremst i Gaza! Iran er den fremste hjelper og støttespiller for palestinere og deres motstand mot israelsk okkupasjon og pågående folkemord. Palestinerne takker Iran! Ismail Haniyeh, leder i Hamas; motstandsfronten – som for øvrig er den siste aktøren som har vunnet palestinske valg både på Gaza og på Vestbredden (prof. Hilde Henriksen Waage) – var til stede i Iran under begravelsen for å takke og ære Iran. Se bilder under.

Internasjonale, verdensomfattende konflikter skaper ny farge på en framtidig verden som kan være under utforming. Iran er del av den.

Bilder fra begravelsen

Palestina sørger

I Palestina har flere fraksjoner fra den palestinske motstanden uttrykt sin solidaritet med den iranske regjeringen og folket, ettersom Raisi og hans utenriksminister, Hossein Amir-Abdollahian, har vært noen av de mest dyptgripende støttespillerne for den palestinske saken.

Den palestinske islamske jihad (PIJ) sa i en uttalelse at den uttrykte sin fulle solidaritet med det iranske folket, regjeringen og ledelsen.

Den islamske motstandsbevegelsen; Hamas (se bilde over) beskrev hendelsen «smertefull», og uttrykker sin fulle solidaritet med Iran.

Folkefronten for frigjøring av Palestinas (PFLP) uttalte: «Irans folk og lederskap er verdsatt av palestinere.»

PFLP uttrykte også sin fulle solidaritet med den islamske republikkens leder, Sayyed Ali Khamenei, og det iranske folket.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar