Derimot: Har noen i Norge hørt om SCO?Nato åpner nå for krig mot SCO. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

En eneste stor misforståelse

Av Jan Hårstad

Den eurasiatiske alliansen  Shanghai Cooperation Organization ble stiftet i 2001. Det gikk ikke lang tid før en rekke sentralasiatiske stater meldte seg på denne vennskaps- og forsvarsalliansen som i dag omfatter 80% av  Eurasias landmasse.

I dag er det en rekke stater som våre media klassifiserer som provestlige og «moderate» som har status som dialogpartnere der: Tyrkia, Egypt, Qatar og Saudi Arabia.

Jeg skjønte vel omtrent rundt 2005 at her vokser det fram et kinesisk-russisk Nato og begynte da å skrive om SCO. Og det har jeg fortsatt med i mange år på ymse blogger uten at ett eneste norsk menneske har kommentert eller debattert mine innlegg om SCO. Absolutt ingen! 

Magnus Karlsen holder jo Gary Kasparov som en av de store i sjakken. Og hva var Kasparovs erfaring som stormester? Forskjellen på en amatør og en stormester, sier Gary, er at amatøren (den middelmådige) ser bare et begrenset antall brikker på brettet, mens stormesteren ser ALLE BRIKKENE HELE TIDA. ALLE!

Når nå Nato-krigerne sier at de skal påføre Russland en «STRATEGIC DEFEAT» så ser de bare brikken Russland og til nød Hviterussland. Det er ikke mulig å finne en professor i statsvitenskap som i Aftenposten gjør oppmerksom på at Russland inngår i en politisk allianse som omfatter snart halve verden: SCO.

Det blir ikke noen Nato-krig utelukkende mot Russland. Kina, Nord-Korea og Iran vil gi  strategisk ryggdekning om Russland skulle trenge det. Hele det Globale Sør orienterer seg mot BRICS og SCO og har fått nok av vestens Freedom and Democracy eller «vestlige verdier» som det heter på Document.

Pentagons militærbudsjett er på 1 billion dollar (tusen milliarder, red.) og det militær industrielle kompleks er aksen i hele den vestlige verden. Men som Sun Zi advarer imot:

En skal være forsiktig med å krige når ens egen befolkning ikke har noen oppslutning om den. Noe sånt finnes ikke blant fotfolket i verken USA eller Europa. Det har allerede forstått at de blir plyndret av krigsomkostningene. 11 millioner fattige barn i USA.

Og Norge som militær supermakt pr.innbygger: 104 milliarder til forsvaret nå. 2,7 milliarder kroner til luftvern for Zelensky. 750 millioner i maritim støtte.

Dette er dagens meldinger fra Forsvarets Forum hvor det ikke finnes en eneste general som påpeker at nå åpner Nato for en verdenskrig mot SCO. Ikke bare Russland. Ingen der har hørt om SCO. Det er dagens Norge. Du skal spille sjakk som en amatør ellers blir du utvist av statsviterne og generalene.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar