Derimot: Han forvalter sannheten og forståelsen av virkeligheten. USAs forsvarminister: Det er ikke bevis for folkemord på Gaza. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Det som er problemet for både Israels og USAs regjering i dag er at det finnes mobiltelefoner med kamera og at det er medier som våger å sende rapportere inn i krigssonen med kameraer. Ødeleggelsene er så voldsomme at en nesten ikke tror sine egne øyne.

Benektningene som følger i etterkant blir dermed ikke bare helt meningsløse men virker mot sin hensikt. For det en bestrider er det folk ser med sine egne øyne. Propaganda virker bare når folk ikke kan kontrollere det som blir fortalt.

Israels propagandakrig ved siden av den virkelige krigen de fører mot sivilbefolkningen i Gaza taper de nå globalt. Den tafatte holdningen norsk myndigheter og politiske partier viser overfor det som skjer er også egentlig avslørende. Her taes silkehanskene frem. Men med Russland er det noe annet. De forstår bare knyttnever. Tydeligere kan ikke mangelen på moralske prinsipper illustreres.

Knut Lindtner
Redaktør

Lloyd Austin hevder at det ikke er «ingen bevis» for folkemord i Gaza

Fredsaktivister forstyrret en høring i Senatets væpnede tjenester 25 ganger og fortalte Austin at han var medskyldig i folkemord

Av Dave DeCamp

Forsvarsminister Lloyd Austin hevdet tirsdag at det ikke var «ingen bevis» for folkemord i Gaza til tross for de massive sivile ofrene.

Senator Tom Cotton (R-AR) spurte Austin om han trodde folkemord ble begått i Gaza som svar på demonstranter som forstyrret en høring i Senatets væpnede tjenester. Demonstrantene sa at USA var medskyldig i folkemord ved å støtte Israel.

«Jeg ønsker å ta opp det demonstrantene tok opp tidligere. Begår Israel folkemord i Gaza?» spurte Cotton.

Austin svarte: «Vi har ingen bevis for folkemord.» Hans kommentarer stemmer overens med den amerikanske regjeringens avvisning av Den internasjonale domstolens avgjørelse om at det er «plausibelt» at Israel begår folkemord.

Ifølge antikrigsgruppen CODEPINK forstyrret fredsaktivister høringen 25 ganger. «Vi er åpenbart her for å si stopp medvirkningen, stopp sendingen av våpen, stopp deling av etterretning, bare å drepe så mange mennesker, bare stopp blodet på hendene dine,» sa CODEPINK medgrunnlegger Medea Benjami

En aktivist som forstyrret høringen sa at han mistet over 100 familiemedlemmer i Israels bombardement av Gaza. «Slutt å drepe mitt folk i Gaza. Du er ansvarlig for dette folkemordet; du har drept over 100 medlemmer av familien min, sa aktivisten.

De siste tallene fra Gazas helsedepartement anslår dødstallet til over 33 000, inkludert over 14 000 barn, som ikke omfatter tusenvis av mennesker under ruinene. Israelske tilhengere i USA har sådd tvil om helsedepartementets tall, men det hebraiskspråklige nyhetsnettstedet Local Call rapporterte i januar at det israelske militæret fastslo at tallene var pålitelige og brukte dem til å anslå hvor mange sivile de har drept.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar