Derimot: Gazakrigen desimerer ikke bare den palestinske befolkningen. Israels liberale forlater landet. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Folkemord som en strategi for suksess.

Av Dr. Paul Larudee.

Jeg har noen spådommer for den umiddelbare fremtiden til Gaza og Israel, og deres forhold til resten av verden. Jeg beklager hvis det ikke er et lykkelig bilde. For det første spår jeg med tristhet at de gjenværende palestinske innbyggerne i Gaza vil bli drept eller fordrevet, for det meste førstnevnte, til tross for all vår innsats. Hovedårsaken er at Joe Biden ikke ser noe overbevisende alternativ for Israel som ikke omfatter å gjøre alvorlig skade på palestinske sivile.

Dette er det største folkemordet siden andre verdenskrig. Hvis dette er et nøyaktig bilde av tankegangen til Biden-administrasjonen, kan det være liten tvil om at USA vil fortsette å forsyne Israel med våpen, bomber og granater nok til å få befolkningen i Gaza til å forsvinne. Alternativet med å nekte Israel denne våpenhjelpen er rett og slett utenkelig for Biden og hans regjering. Det kan bety å gi opp de komfortable og prestisjefylte presidentsalongene deres i fremtiden og alt.

Det meste av Gazastripen er nå en ødemark. Barn blir utsultet. Militær intervensjon og en embargo mot Israel er nødvendig. Vi har ikke en president med mot eller skarpsindighet til å trosse sionistlobbyen, og vi har ingen utsikter til å ha en slik person i Det hvite hus i overskuelig fremtid. Donald Trump? Han trenger Israel-lobbyen enda mer enn Biden, og hvis de ikke var komfortable med ham, ville de ha sabotert kandidaturet hans for lenge siden. Begge har samme moral som Netanyahu. Jeg sier ikke mer.

En våpenhvile? Jeg kan ikke forestille meg det. Den ukelange novemberpausen fungerte fordi ingen av sidene ga opp for mye strategisk og begge tjente politisk. Hvis Hamas gir fra seg alle sine fanger, har de ingenting igjen å forhandle med. Det er derfor Hamas-forslaget er i tre deler, der den siste delen er en uavhengig palestinsk stat med rett til å forsvare seg selv, og med garantier for sin sikkerhet og uavhengighet.

Det er selvfølgelig totalt uakseptabelt for Israel, og de sa det. De kaller de «okkuperte områdene» for en del av et «stor-Israel», som ennå ikke har nok bosettinger av sionistiske jøder til å rettferdiggjøre utvidelse av de offisielle grensene til å omfatte Gaza-stripen. Så mye for to-statsløsningen, som Israel omfavnet så lenge alt de trengte å gjøre var å sitte ved et forhandlingsbord, holde avtalen rett utenfor rekkevidde, og gi palestinerne skylden for at den mislyktes. Nå har de ingenting av det.

Når vil Israels folkemord ta slutt, og hvordan vil resultatet se ut? For det første når den palestinske befolkningen i Gaza har blitt desimert med minst 2 millioner, et resultat av både drap og fordriving. De foreldreløse barna vil være langt færre enn de døde, men de som overlever vil bli fraktet til vestlige land for adopsjon, slik at de mister navn og kulturarv. Men jeg er sikker på at de vil få kjærlige foreldre og bli veltilpassede vestlige borgere.

Når det gjelder Israel, har dets verden vært i endring siden 7 oktober. For det første mister de – og vil fortsette å miste – sin liberale befolkning. Det begynte for mange år siden, men Israels befolkning har gått ned med omtrent 10 prosent siden 7 oktober 2023, parallelt med nedgangen i befolkningen i Gaza.

Emigrantene er hovedsakelig de som gir opp det sionistiske prosjektet. De er ikke de eneste. Amerikanske og andre vestlige Jøder mister appetitten på den sionistiske menyen, noe som lar oss opprettholde vår respekt for integritet. Dette betyr selvfølgelig at Israel vil være langt mer isolert enn tidligere, både fra den jødiske diasporaen og fra de ikke-jødiske samfunnene som tidligere støttet Israel. Det er utrolig hvordan en liten ting som folkemord kan få vennene dine til å snu seg mot deg. Jeg mistenker at israelske varer, institusjoner og kultur vil bli unngått av store deler av verden. Ingen flere reiser til Israel som premier på TV-spillprogrammer.

Jeg er ikke i tvil om at Gaza vil bli annektert til Israel, og jeg ser for meg at utviklere vil skape sionistiske drømmesamfunn langs kysten, på toppen av gravene og ruinene til ofrene deres. Men det kan være færre nye innvandrere enn de kanskje hadde håpet på. Israels fremtid, hvis det har en, vil være som en voldelig festning for sionistisk eksklusivisme, støttet av et sakte krympende sionistisk nettverk over hele verden, og deres allierte som bruker ressursene til andre land på omtrent samme måte som Israel bruker USA i dag, og berike de individene og interessene som samarbeider med dem.
Jeg overlater til deg å avgjøre om dette høres ut som en strategi for suksess.

Fra Gobal Research, publisert 27 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og noe forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.

Dr. Larudee er en pensjonert akademiker, og administrator av en ideell organisasjon for menneskerettigheter og humanitær bistand.
Orginalartikkel: Genocide as a Strategy for Success.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar