Derimot: Forsinket erkjennelse i Moskva:USA og Russland er i krig. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Forsinket erkjennelse i Moskva:USA og Russland er i krig. – Derimot

derimot.no:

Russland erkjenner endelig at de er i krig med Washington.

Av Dr. Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts er en anerkjent forfatter og akademiker, styreleder for The Institute for Political EconomyDr. Roberts var tidligere assisterende redaktør og spaltist for The Wall Street Journal. Han var assisterende sekretær for finansdepartementet for økonomisk politikk under Reagan-administrasjonen.

I dag er det 4 juli, og vi får vår årlige dose med patriotisk propaganda som fyller oss med selvrettferdighet, og som gjør at Washington kan føre sine kriger. Washington har sluppet unna med det lenge, men har nå skapt og brakt oss i konflikt med en mektig motstander.

Ifølge rapporter svarte Russland på Washingtons klasebombeangrep på sivile på Krim ved å informere Washington om at de to landene nå er i krig (Lavrov sa at det ikke lenger er fred mellom oss o.a.). Hva det betyr, om noe, gjenstår å se. Det ser ikke ut til å ha skapt noen bestyrtelse i Washington.

Faktisk begynte varm krig mellom Russland og Washington i 2008 da Washington overrasket Putin, ved å sende en amerikansk trent og utstyrt georgisk hær inn i Sør-Ossetia. Den amerikanske sponsede invasjonen resulterte i døde sivile og russiske soldater. Det tok bare den russiske hæren 5 dager å beseire den amerikansk trente georgiske hæren, så Washington fikk ikke tid til å bli mer involvert.

Putin ble igjen overrasket da Washington styrtet den ukrainske regjeringen i 2014. Forfølgelse og drap på Donbas-russere fulgte. Donbas ba om å bli innlemmet igjen i Russland som Krim, men Putin nektet. I stedet forsøkte Putin å beholde Donbas i Ukraina med Minsk-avtalen. Ukraina og Donbas ble enige, og Frankrike og Tyskland ble enige om å håndheve avtalen, men faktisk ble avtalen brukt til å lure Putin, mens Vesten bygget opp og utstyrte en stor ukrainsk hær for å gjenerobre de selverklærte Donbas-republikkene.

I februar 2022, ble Putin tvunget av Washington til å forsvare Donbas-russerne fra å bli slaktet slik Israel gjør med palestinerne. Men Putin begrenset Russlands intervensjon på en måte som hindret Russland i å oppnå en rask seier, før Washington kunne involvere Vesten og utvide krigen. Nå må Putin håndtere at amerikanske missiler blir rettet mot russiske sivile, og franske tropper er i Ukraina.

Washington har vært i krig med Russland siden 2007 da Putin sa på sikkerhetskonferansen i München at Russland ikke aksepterte Washingtons unipolare verden. Denne utfordringen til Washingtons hegemoni satte trådkorset på Putin. Nå 17 år senere erkjenner Putin det faktum at Washington og Russland er i krig.

Spørsmålet er hva Putin skal gjøre med sin forsinkede erkjennelse av virkeligheten?

Fra Global Research, publisert 4 juli 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Russia Finally Acknowledges That She Is at War with Washington.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar