Derimot: For å straffe Russland etter ordre fra USA ødelegger de seg selv. Tyskland mister sin industri.
derimot.no:
Prosessen vi nå ser utvikle seg i Tyskland er ingen overraskelse. Hvis du skyter deg selv i foten sier det seg at du får bevegelses-problemer i etterkant. Og det er det den tyske regjeringen har gjort. De har ikke hørt på alle advarslene som har vært gitt men har duret på mot avgrunnen.
En trenger ikke være professor i en naturvitenskapelig disiplin for å forstå at å ha tilgang på billig energi et et konkurransefortrinn. Jo billigere, desto større er fordelen. Tyskland hadde dette i forhold til USA gjennom den billige russiske gassen. Men for å straffe Russland, etter ordre fra USA, strupte Tyskland gasstilførselen fra Russland. De kunne åpnet North Stream 2, men gjorde det ikke.
Da USA (det er overveiende sannsynlig) sprengte North Stream 1 og halve North Stream 2 reagerte ikke den tyske regjeringen og De Grønne i regjeringen var fornøyd med det som skjedde selv om det utløste verdenshistoriens største utslipp av klimagasser som vi kjenner til.
Nå skjer det uavvendelige. Tysk industri mister sin konkurransekraft og flytter ut av landet slik alle med realitetsorientering måtte forstå. Det tyske sosialdemokratiske partiet sitter med nesa i en klut, mens «De Grønne» jubler. De har fått «grønn politikk» på skinner.
Tyskland er en europeisk tragedie. De har underkastet seg USAs interesser slik vi også nå gjør i Norge ved å gi USA baser som kan fylles opp med atomvåpen. Stoler du på at USA ikke lagrer slike våpen der? Vel, hva ville du satse på hvis du var russisk politiker og ikke viste? Det er den russiske reaksjonen som er viktig – ikke om vi stoler på USA eller ikke.
Slik opptrer nå europeiske politikere i land etter land: som hodeløse høner som løper etter USA-hanen.
Knut Lindtner
Redaktør
Tapet av russisk gass har satt fart i Tysklands av-industrialisering – skriver mediene.
Stigende energipriser har ført til at fabrikker stenger og og produksjons-linjene blir flyttet til utlandet, sier Bloomberg.
Tysklands ledelse som enn industriell supermakt «går til helvete» etter tapet av billig russisk naturgass. Dette skjedde jo som en følge av Ukraina-krisen, og har påført de tyske produsentene «et slag i trynet» . Allerede nå strever de for å forbli konkurransedyktige, rapporterte Bloomberg News på lørdag.
Resultatene i den tyske industrien har sunket siden 2017. Spiralen for nedturen har akselerert etter at importen av russisk gass ble kuttet ut i 2022. Det var for å straffe Moskva på grunn av Ukraina-konflikten. Fabrikker som har drevet i hundre år må stenge ned. Andre selskaper flytter nå produksjons-linjene til land med lavere kostnader, sier Bloomberg.
«Det er ikke mye håp nå, for å være ærlig» skrev Stefan Klebert, administrerende direktør i maskinprodusenter GEA Group AG. «Jeg er usikker på hvordan vi kan stanse denne trenden. Det er mye som må endres svært raskt».
En oversikt fra sist september fra Federation of German Industries viste at bekymringene rundt energi-sikkerheten og kostnadene er den viktigste grunnen til at man nå flytter investeringene til utlandet. Kjemiske fabrikker er blant produsentene som har lidd mest på grunn av tapet av russisk gass. BAASF SE, Europas største kjemiske produsent, og Lanxess AG kutter nå tusenvis av arbeidsplasser.
Den franske dekkprodusenten Michelin og rivalen i USA, Goodyear, stenger nå ned, eller de nedbemanner i sine tyske fabrikker. Maria Rotter, som er regional sjef for Michelin, fortalte til Bloomberg av kostnadene er altfor høye til at den tyske eksporten kan blomstre.
«Til tross for motivasjonen hos våre arbeidere, har vi kommet til det punktet der vi ikke kan eksportere lastebildekk fra Tyskland til konkurransedyktige priser. Dersom Tyskland ikke kan konkurrere på det internasjonale markedet, vil landet tape en av sine største fordeler».
Den tyske finansministeren innrømmet krisen ved en Bloomberg-konferanse tidligere denne måneden.
«Vi er ikke lenger konklurransedyktige», sa han, «Vi blir fattigere fordi vi ikke har noen vekst. Vi sakker akterut».
Tysk økonomi minsket i fjorårets fjerde kvarter.
En studie gjennomført av Alvarez & Marsal fant at 15 % av tyske selskaper er i nød, det vil si at de har dårlig balanse.
Tyske inntekter sank i fjor med 9 %, og det er den høyeste i Europa, sier firmaet.
Den russiske presidenten Vladimir Putin sa i desember at de vestlige nasjonene «oppfører seg som idioter» når de er ute etter Russlands kollaps til fordel for deres egne innbyggere, framfor å tjene sin egne interesser ved økonomisk samarbeid.
Han har beskyldt tyske ledere for helt idiotisk å skade sin egen økonomi etter press fra USA.
De har i all stillhet akseptert bombingen av Nord Stream-rørledningene. Dette beskylder han CIA for å stå bak.
Bloomberg sier tyske produsenter i tillegg blir skadet av oppsmuldrende infrastruktur, en aldrende arbeidstókk, byråkrater som sitter fast i gamle spor, et svekket utdanningssystem og økende konkurranse fra Kina.,
«Du trenger ikke være pessimist for å si at det vi gjør akkurat nå ikke vil være nok», skrev Volker Dreier, sjef for utenlandshandelen ved German Chambers of Commerce and Industry i en kronikk.
«Farten på de strukturelle endringene er svimlende».
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Forsidebilde: Ant Rozetsky
https://www.rt.com/news/592249-germany-deindustrializes-on-russian-gas-halt/