Derimot: Folkemordet blir bare verre og verre. Israel dreper nå palestinere i Gaza med sult som våpen. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Presse og media som bagatelliserer dette er medskyldig i massedøden som kan forhindres.

Av Eva Bartlett.

Etter den israelske slakten 29 februar av minst 115 sultende palestinere i kø for mathjelp, var det lite eller ingen forargelse fra vestlig presse og media, som ville ha hylt hvis gjerningsmannen var Russland eller Syria.

I følge Gazas helsedepartement åpnet israelske styrker tidlig på morgenen torsdag 29 februar ild mot ubevæpnede palestinere, som ventet like sørvest for Gaza by på sårt tiltrengt mathjelp. Minst 115 sivile ble drept og over 750 såret.

Den populære amerikanske kommentatoren dommer Andrew Napolitano sa i et nylig intervju med den prisbelønte analytikeren professor Jeffery Sachs: «Uskyldige sivile i Gaza sto i kø for å motta mel og vann fra en lasteebil, og mer enn 100 ble slaktet, meiet ned av israelske tropper. Dette må være en av de mest forkastelige og offentlige slaktingene de har vært med på».

Den offisielle israelske versjonen av hendelsene legger, ikke overraskende, skylden på palestinerne selv. Dødsfallene og skadene var visstnok forårsaket av et stormløp, og de israelske soldatene skjøt bare når de følte at de var truet av mengden. BBC siterte til og med en løytnant som sa at tropper hadde «forsiktig forsøkt å spre mobben med noen få varselskudd». Mark Regev, spesialrådgiver for den israelske statsministeren, gikk så langt som å fortelle CNN, at israelske tropper ikke hadde vært direkte involvert på noen måte, og at skuddene hadde kommet fra «palestinske væpnede grupper».

Vitnesbyrd fra overlevende og leger forteller imidlertid en annen historie, og sier at flertallet av de som ble behandlet etter hendelsen var skutt av israelske styrker. Tidligere presserapporter bruker imidlertid karakteristisk nok en nøytral ordlyd når bevis begynner å hope seg opp mot Israel. «112 døde i kaotiske scener mens israelske tropper åpner ild i nærheten av lastebilene med mat, sier Gaza-tjenestemenn», heter det i en Guardian-overskrift. Palestinere ser alltid ut til å bare «dø», ikke bli drept, og israelske tropper ser ut til å ha nettopp «åpnet ild» i nærheten. Den apologetiske ordlyden fortsetter selv til tross for de har palestinske tjenestemenn som kilder, tjenestemenn i palestinske utenriksdepartementet, som var ganske tydelig i å anklage Israel for å utføre en «massakre», som en del av en «folkemordskrig».

Hvor truet skal politiet eller en soldat føle seg før fysisk makt er rettferdiggjort? Bilde: Wikimedia Commons

I en rapport publisert 3 mars uttalte Euro-Med at medlemmer av feltteamet deres var til stede på tidspunktet for hendelsen, og «dokumenterte israelske stridsvogner som skyter mot palestinske sivile mens de forsøkte å motta humanitær hjelp». Rapporten siterer videre Dr Jadallah Al-Shafi’i, sykepleiesjef ved Shifa, Gazas hovedsykehus, som sa at «ambulansepersonell og redningsarbeidere var blant ofrene», og at de ved Shifa «observerte dusinvis av døde og skadde, truffet av israelske skudd». Rapporten siterer også Dr Amjad Aliwa, en akuttspesialist ved Shifa, som også var på stedet da Israel åpnet ild. Ifølge Aliwa begynte den israelske skytingen «så snart lastebilene ankom torsdag klokken 04.00».

Men massakren 29 februar, tragisk som den er, er bare en del av den nåværende fasen av Israels krig mot Gaza: den bevisste utsultingen av palestinere. Og i likhet med selve massakren, blir hele saken beskrevet med en apologetisk ordlyd av hovedstrømpresse og media. Den 29. februar publiserte New York Times en artikkel med overskriften, «Sulting forfølger Gazas barn», antyder at sult er en mystisk ondsinnet kraft med en egen vilje, som virker uten den israelske beleiringen som er den åpenbare årsaken.

Den nevner at sulten, «er forårsaket av en nådeløs krig som har utslettet sykehus, oversvømmet likhus og ødelagt kommunikasjonsnettverk, slik at vi må sette sammen hva som skjer fra biter av informasjon». Den ubarmhjertige israelske krigen mot Gaza har blitt dokumentert live siden 7 oktober. Biter av informasjon er ikke nødvendig; Israels ødeleggelse av Gaza er fullført mens hele verden har sett på.

Som professor Sachs sa, «Israel har bevisst utsultet folket i Gaza. Utsultet! Jeg bruker ikke en overdrivelse, jeg snakker bokstavelig talt om å sulte ut en hel befolkning. Israel er en kriminell stat, de begår en non-stop-krigsforbrytelse, status nå er folkemord».

Bilde av plakat fra protest mot massakren i matkøen den 29. Februar i år. Bilde: Twitter

Alle som har fulgt med vet at massakren 29 februar ikke var den første av slike hendelser, og sannsynligvis ikke den siste. En tråd på Twitter/X skisserer dette, og bemerker: «Før gårsdagens «mel-massakre» har IDF skutt vilkårlig i uker på utsultede palestinere som venter på lastebiler med mat på nøyaktig samme sted, praktisk talt hver eneste dag! Tråden med (advarsel: sterke bilder!), er satt sammen av Gazas analytiker og Euro-Med kommunikasjonssjef Muhammad Shehada, (link i org. artikkelen), gir eksempler på israelske soldater som skyter mot palestinere hver eneste dag i uken før 29 februar.

Det siste innlegget i tråden datert 18 februar, viser en palestinsk mann liggende på bakken, «skutt i hodet av IDF ved Rasheed-gaten da han lette etter mat». Du kan vedde på at hvis syriske eller russiske soldater skyter mot sultende sivile, ville forargelsen vært på forsidene, 24/7, i flere uker. De trenger ikke engang å gjøre det – bare et snev av en anklage ville vært nok til å få pressen i gang.

Åpne grensene.

For noen dager siden utpekte administrerende direktør for Medical aid for Palestinians, Melanie Ward, i et intervju med CNN, Israel som årsaken til sult i Gaza. «Det er veldig enkelt: det er fordi det israelske militæret ikke vil slippe maten inn. Vi kunne få slutt på denne sulten i morgen veldig enkelt hvis de bare la oss få tilgang til folket der. Men det er ikke tillatt. Dette er hva de sa 9 oktober, «Ingenting vil bli levert», sa Ward. Hun beskrev sulten som «den raskeste nedgangen i en befolknings ernæringsstatus som noen gang er registrert. Det betyr at barn utsultes raskere enn vi har sett noen gang, og vi kunne ha fått inn maten i morgen, og vi hadde kunnet redde dem alle. Men vi klarer det ikke».

Dette gjenspeiles av UNICEF. Pressemeldingen for rapporten fra februar 2024 bemerker at 15,6 % (ett av seks barn) under to år er «akutt underernærte» nord i Gaza. «Av disse lider nesten 3% av den mest livstruende formen for underernæring, som setter små barn i høyest risiko for medisinske komplikasjoner og død med mindre de får akutt behandling», sier UNICEF. Enda verre, «siden informasjonen ble samlet inn i januar, vil situasjonen sannsynligvis være enda alvorligere i dag», advarer UNICEF, og bemerker også at den raske økningen av underernæring er «farlig og kan forebygges helt».

Professor Sachs kom med et viktig poeng: «Dette vil bare stoppe når USA slutter å levere ammunisjon til Israel. Det vil ikke stoppe av tilbakeholdenhet i Israel, for det har de ikke. De tror på etnisk rensing eller verre. Og det er USA som gir den eneste militære støtten, og som ikke stopper denne slaktingen».

Luftslipp av noen små mengder matforsyninger til Gaza er ikke svaret. Det både legitimerer Israels bevisste krig med sult på som våpen i Gaza, og får også palestinerne som løper mot hjelpesendingene til å bli skyteskiver for den israelske hæren. Den eneste løsningen er å umiddelbart åpne grensene og slippe inn hundrevis av lastebiler med mat som er parkert i Egypt. Og avslutte det israelske bombardementet av Gaza.

Fra Global Research, publisert 14 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og videoer i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Eva Karene Bartlett er en kanadisk-amerikansk journalist som har tilbrakt år på bakken og dekket konfliktsoner i Midtøsten, spesielt i Syria, Palestina (hvor hun bodde i nesten fire år) og Ukraina. Hun var mottaker av 2017 International Journalism Award for International Reporting. (Steigan).
Orginalartikkelen: Israel Is Now Killing Palestinians in Gaza by Starvation: Media Downplaying This Are Complicit in These Preventable Deaths.

Forsidebilde: Wikimedia commons – Carlos Latuff

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar