Derimot: F-16 kan nå bære atomvåpen.Russland vil forholde seg til dem som om de har det. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Putin: Vestlige flybaser med ukrainske F-16 fly blir legitime mål for Russland.

Av Tyler Durden.

Denne uken besøkte Russlands president Vladimir Putin flybasen Torzhok i Tver-regionen som er et av treningssentrene for russiske kamppiloter. Noen eller mange av disse flygerne vil sannsynligvis fortsette å fly oppdrag i Ukraina.

I en tale til pilotene refererte Putin til beskyldninger som ofte ble fremsatt av vestlige ledere; om at han har til hensikt å utvide krigen i Ukraina ved å angripe NATO og andre europeiske land. Han kalte påstanden «bare nonsens», men fortsatte med å utstede en advarsel om amerikanske F16 jagerfly:

Han beskrev at amerikanske «satelittstater» i Øst-Europa (som Polen), ikke har noen grunn til å være redd, sa han: «Påstandene om at vi skal angripe Europa etter Ukraina – det er fullstendig tull og skremming av deres egen befolkninger bare for å få mer penger fra dem». Europeiske land har virkelig økt sine forsvarssektorer og forsvarsutgifter, spesielt etter to år med bevæpning av Ukraina som i stor grad har tømt innenlandske lagre.

En oversettelse i Politico siterte Putin som videre sa «- muligheten for et angrep på noen andre land, på Polen, de baltiske statene, Tsjekkia; det er bare nonsens», og at Russland har «ingen aggressive intensjoner mot disse landene».

Noen av USAs baser rundt om i verden. Har Russland noen tilsvarende rundt USA? Spørsmålet blir da: Hvem truer hvem?

Den russiske presidenten gjentok videre i talen at den spesielle militæroperasjonen i Ukraina, ble satt i gang av nødvendigheten av å «beskytte vårt folk på våre historiske territorier». Med henvisning til NATO-alliansen sa han: «De kommer helt opp til våre grenser. Går vi over havet til USAs grenser? Nei, de nærmer seg oss, og de har kommet veldig nært», ifølge russiske medier.

Putin benyttet også anledningen til å ta for seg internasjonale rapporter om at Kiev snart vil få sine første F-16 jagerfly. I følge hans ord som oppsummert i EuroNews: På det samme møtet advarte han Ukrainas vestlige allierte, mot at de stiller flybaser i landene deres til rådighet for ukrainske F-16-fly som kan fly tokter mot Kremls styrker, og sa at disse basene ville være «legitime mål».

F-16-ene krever en høy standard på rullebaner og forsterkede hangarer for å beskytte dem når de er på bakken. Militæranalytikere har sagt at potensielt dusinvis av F-16-er ikke vil gjøre noen forskjell, selv om ukrainske tjenestemenn har ønsket dem velkommen som en mulighet til å slå tilbake på Russlands luftdominans. Putin insisterte på at F-16-ene «ikke vil endre situasjonen på slagmarken».

F-16 kan nå bære atomvåpen. Russland vil da forholde seg til dem som om de har det.

Det var da Putin lovet pilotene: «Vi vil ødelegge krigsflyene deres på samme måte som vi ødelegger deres stridsvogner, pansrede kjøretøyer og annet utstyr, inkludert flere rakettkastere». Betydelig nok utvidet han advarselen til Vesten, siden han gjorde det klart at selv flybaser i vestlige land kunne bli mål hvis Ukrainas F-16 flyr tokt fra dem.

Fra i fjor sommer begynte Kreml å fremheve at F-16 jagerfly er i stand til å frakte taktiske atomvåpen som er i utvalgte NATO-lands besittelse. Den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov forklarte for eksempel på den tiden: «Moskva kan ikke ignorere at amerikanske F-16 jagerfly som kan bestykkes med atombomber kan bli levert til Ukraina av dets vestlige støttespillere. Han gikk så langt som å si at det vil bli sett på som en «kjernefysisk trussel» fra Vesten.

Fra ZeroHedge, publisert 20 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og noe forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Putin Threatens To Attack Western Air Bases Hosting Ukrainian F-16s.

Forsidebilde: Ray Hennessy

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar