Derimot: Europa velger dyr LNG-gass fra USA. Kina velger billig fra Russland.Hvem taper konkurransekraft? – Derimot

Derimot.no
Derimot: Europa velger dyr LNG-gass fra USA. Kina velger billig fra Russland.Hvem taper konkurransekraft? – Derimot

derimot.no:

Mange i vår del av verden vet ikke at det bor dobbelt så mange mennesker i Kina som i hele EU. Det er ikke Russland som får et langsiktig problem av USA og EUs energisanksjoner overfor Russland, det er motsatt det energifattige EU som får et problem. Men dette løses sikkert gjennom «det grønne skiftet», eller…

Knut Lindtner
Redaktør

En liten påminnelse…

Av Andrey Martyanov

Kan du huske hva Russland sa om sanksjonene og deres handel med hydrokarbonater … at dersom EU ikke trenger Russlands gass, så vil Russland i stedet sende gassen de nekter å ta imot til Asia i stedet. Vel, vel. Bye, bye, Europa. Dere får det slik dere vil ha det.

Russisk gass til Kina, via the Far Eastern Route, vil komme i gang i 2027. Dette sa administrerende direktør i Gazprom, Aleksej Miller, på fredag til Telegram. Far Eastern Route vil levere russisk naturgass fra området ved Sakhalin-øya til Kina. Moskva og Beijing har undertegnet i februar en avtale om levering via en gassrørledning langs den nye ruten.

Ifølge Miller vil Far Eastern Route få en årlig kapasitet på 10 milliarder kubikkmeter gass når den blir operativ. Prosjektet involverer konstruksjonen av en seksjon  over grensen ved Ussuri-elven, mellom de allerede eksisterende russiske rørledningene og den kinesiske byen Hulin.

«Med energi fra Sibir vil Far Eastern Route bli den største gass-leverandøren til Kina», slår Gazproms administrerende direktør fast.

Russland forsyner allerede Kina med gass via Power of Siberia-rørledningen, som er del av den såkalte Eastern Route. Dette er en bilateral 30 års avtale.

Denne leveringen startet i 2019, og det er ventet at rørledningen, når det er fullt operativ, vil forsyne Kina årlig med 38 milliarder kubikkmeter naturgass ifølge Miller. Men dette er ikke alt. Følg bare med:

Moskva og Beijing nærmer seg også en avtale om å  konstruere en mega gassrørledning, kjent som Power of Siberia 2. Den vil transportere opp til 50 milliarder kubikkmeter gass årlig fra Yamal-regionen nord i Russland til Kina, via Mongolia. Når alle rørledninger er fullt operative vil volumet russisk gass til Kina komme opp mot 100 milliarder kubikkmeter gass i året.

 

Så Europa kan bare konsentrere seg om å kjøpe dyr amerikansk naturgass, og bygge opp sin «alternative» gassfantasi. Det var (ikke) hyggelig å kjenne dere, Europa.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Forsidebilde: KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar