Derimot: EU har fulgt USAs ordre i ett og alt. Von der Leyen er EU-kapteinen som grunnstøter skuta. – Derimot

derimot.no:

Den virkeligheten som sjelden diskuteres, er at EU-ledelsen er utnevnt – ikke valgt – og dermed mangler et demokratisk mandat. Dette sier mye om EUs natur som et udemokratisk instrument for å fremme europeiske kapitalinteresser. Det er nettopp dette systemet den norske statsministeren fra Arbeiderpartiet ønsker å underordne Norge under, utelukkende av økonomiske hensyn – et argument som fremstår latterlig når man husker at 90 % av verdens befolkning står utenfor EU.

Det er riktig at vi har omfattende handel med EU, men realiteten er at unionen er langt mer avhengig av norske varer – ikke minst olje og gass – enn vi er avhengige av deres produkter. Det er også bemerkelsesverdig at tilhengerne hevder at EU vil straffe oss dersom vi ikke etterkommer deres krav. Dette understreker den despotiske karakteren de tillegger unionen, en karakter som tilhengerne vil at vi skal underkaste oss.

Nå ser det ut til at unionen gradvis er i ferd med å oppløses, og misnøyen med ledernes udemokratiske handlinger og holdninger bekrefter det vi lenge har hevdet: EU er ikke et demokratisk verktøy, men en autoritær, toppstyrt allianse som nå faller fra hverandre. Prosessen akselereres ytterligere gjennom en åpen konflikt med USA – den tidligere «storebror i vest» – som nå fremstår mer som en konkurrent på de globale markedene enn som en venn.

Narrenes skip. (KI-generert bilde).

USAs pålegg om en Russland-boikott til EU fungerer i praksis som en økonomisk møllestein, som trekker unionen ned i dypet. Dette, sammen med sprengningen av Nord Stream, kan oppfattes som såkalte «vennetjenester». Kombinert med EUs ekstreme grønne politikk, er det grunn til å tro at disse tiltakene vil undergrave unionen fra innsiden. Ursula von der Leyen fremstår dermed som kapteinen på «Narrenes skip», EU.

Knut Lindtner
redaktør

Noen EU-stater «har fått nok av» von der Leyen – skriver Politico.

Flere medlemmer er i økende grad misfornøyd med Europakommisjonens sjefs manglende konsultasjon rundt beslutninger om avgjørelser i utenrikspolitikken,

Dette heter det i en avisartikkel.

Noen av medlemslandene i EU er blitt stadig mer frustrerte over Europakommisjonens president Ursula von der Leyen for hennes ensidige tilnærminger i utenrikspolitikken. Dette rapporterte Politico på onsdag, der de siterer noen diplomater. Den siste kritikken som de har rapportert om kom etter at von der Leyen kunngjorde en partnerskapsavtale med Jordan.

Avtalen ble underskrevet i forrige uke, etter samtaler mellom von der Leyen og kong Abdullah II. Den går ut på å hjelpe Jordan med det de står overfor på den sosioøkonomiske siden, etter Syriakrisen. Avtalen går også ut på å øke investeringer og forretningsmuligheter i dette arabiske landet. Avtalen vil bli fulgt opp med 3 milliarder euro i finansielle ressurser, tilskudd, investeringer og makro-finansiell assistanse. 

Men ifølge de to kildene som snakket med Politico har von der Leyen tatt denne beslutningen om å gi penger til Jordan uten å konsultere de andre EU-medlemmene.

Adelig tittel. Ursula von der Leyen.

«Vi er blitt presentert med et  fait accompli, og det er vi som må betale» sa en EU-diplomat, som helst vil være anonym, forteller artikkelen. «Det er ikke første gang von der Leyen kommer med stunt som dette. Hun vil gjøre seg lekker overfor andre verdensledere. Men medlemslandene har fått nok av dette», legger han til.

Kilden vil ikke nevne andre eksempler der kommisjonens sjef ikke har diskutert sine beslutninger med EU-medlemmene.  Ifølge rapporten har det vært mye misnøye med hvordan von der Leyen har brukt makten sin, spesielt i utenrikspolitikken – et område som tradisjonelt skal behandles av Europarådet og EUs høykommisær for utenlandske saker.

«Ursula von der Leyen har grepet den minste smule av makt hun har i flere tilfeller», forteller  Nacho Sanchez Amor, medlem av Europaparlamentet, til avisartikkelen. Man ser at det er en økende konsentrasjon av utenrikspolitiske beslutninger i Europakommisjonen. Det er  mot blokkens grunnleggende avtaler. Meningen var at på det utenrikspolitiske område  skulle medlemsstatene være med på å bestemme.

«Vi ser at utenrikspolitiske saker kritikkløst blir overlatt til kommisjonen. Dette er ikke ifølge EUs rammeverk», sier han.

Han etterlyser en formell debatt om saken. Ursula von der Leyens sentraliserte tilnærming til dette er blitt rapportert og burde vært debattert  helt siden hennes første periode. Det har resultert i et anstrengt forhold til den tidligere presidenten i Europarådet, Charles Michel, og blokkens tidligere topp-diplomat, Josep Borrell.

Før von der Leyen ble gjenvalgt til topp-jobben i fjor, kom det også rapporter om at man var misfornøyde med hennes overdrevne fokus på klima og den sviktende økonomien, sammen med nepotisme og mangel på åpenhet i politikken hennes. Von der Leyen har endret sin agenda etter alt hun ble gjenvalgt.  Nå legger hun mer vekt på blokkens konkurranse-evne og på forsvar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/612226-von-der-leyen-eu-criticism

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar