Derimot: Etterretningsveteraner i USA advarer på det sterkeste. Franske styrker i Ukraina kan utløse atomkrig. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Frankrike kan lede det amerikanske folket mot en atomkonflikt som definitivt ikke er i det amerikanske folket eller menneskehetens interesse.

VIPS advarer president Joe Biden

Varslingsmemorandum til presidenten fra Veteran Intelligence Professionals for Sanity  (VIPS)

Emne: På randen av atomkrig.

Herr president:

Frankrike forbereder seg angivelig på å sende en styrke på rundt 2000 tropper (omtrent en forsterket brigade, bygget rundt en panserbataljon og to mekaniserte bataljoner med støttende logistiske ingeniør- og artilleritropper) til Ukraina en gang i ikke så fjern framtid.

Denne styrken er rent symbolsk da den ville ha null overlevelsesevne i en moderne høyintensitetskonflikt med den skala og målsetting som det som foregår i Ukraina i dag har. Styrken vil trolig ikke bli utplassert direkte i en kampsone, men vil enten tjene som en beredskapsstyrke som kan påkalles for å stoppe russisk fremrykning, eller utplasseres i baklandet for å frigjøre ukrainske soldater til kampinnsats. Den franske brigaden vil angivelig bli supplert med mindre enheter fra de baltiske statene.

Franske styrker har lenge operert i Afrika for å forsvare gamle franske koloniale interesser. Nå er de kastet ut og erstattet i stor grad av russiske leiesoldater (Wagner).

Dette ville bety å introdusere kamptropper fra et NATO-land til en krigsskueplass, og dermed gjøre dem til lovlige mål etter krigens lov. Slike enheter ville tilsynelatende mangle et offisielt NATO-mandat. Etter Russlands syn kan dette imidlertid være en distinksjon som ikke gjør nevneverdig forskjell.

Naivt nok ser Frankrike ut til å gamble på at medlemskapet i NATO ville hindre Russland i å angripe franske tropper. Snarere er det høyst sannsynlig at Russland vil angripe enhver fransk-baltisk kontingent i Ukraina og raskt ødelegge eller forringe dens kampevne. Etter russiske angrep på troppene fra NATO-landene synes den franske presidenten Macron å regne med at han kan påberope seg artikkel 5 i NATO-pakten og få alliansen til å gripe inn, NATO-mandat eller ikke.

En slik (art. 5-) intervensjon vil sannsynligvis ta form av fly som opererer fra NATO-land og muligens omfatte oppdrag mot taktiske mål inne i Russland, noe som bringer oss til randen av atomkrig.

Juridisk sett og ut fra sin doktrine vil Russlands svar være å sette i gang gjengjeldelsesangrep også mot mål i NATO-land. Hvis NATO så retter angrep på strategiske mål inne i Russland kommer tidspunktet hvor Russlands kjernefysiske doktrine overtar, og NATO-beslutningssentre vil bli rammet av atomvåpen. Vi tror ikke Russland vil sette i gang et atomangrep mot USA, men vi vil heller la det være opp til USA å avgjøre om de vil risikere ødeleggelse ved å forberede et atomangrep mot Russland.

Det russiske Zirkon-missilet med en hastighet på Mach 8 og en rekkevidde på 400 km.

Det skal nevnes at russiske strategiske styrker har forbedret seg; på noen områder som for eksempel hypersoniske missiler overgår de evnen til USA og NATO. Med andre ord kan den russiske fristelsen til å slå først være litt sterkere enn under tidligere kriser, og vi er noe mindre sikker på at Russland ville ønske å slå til som nummer to.

En annen urovekkende faktor er at russerne sannsynligvis vil tro at Macrons dårskap har stilltiende godkjenning fra enkelte sentrale amerikanske og andre vestlige tjenestemenn, som virker desperate etter å finne en måte å endre krigens forløp i Ukraina, desto mer når det nærmer seg valg.

Hva må gjøres?

Europa må skjønne at Frankrike leder landet ut på en vei hvor selv-ødeleggelse kan bli uunngåelig. Det amerikanske folket må forstå at Europa kan fører dem til randen av atomutslettelse ettersom russiske ledere kan mistenke at Macron jobber hånd i hanske med Washington.

USA må offentlig og utvetydig klargjøre sin posisjon, og hvis Frankrike og Baltikum insisterer på å sende tropper inn i Ukraina, må det også gjøres klart at en slik handling ikke har noe NATO-mandat, at artikkel 5 ikke vil bli utløst av noen russisk gjengjeldelse, og at USAs atomarsenal, inkludert de atomvåpnene som er en del av NATOs avskrekkingsstyrke, vil ikke bli brukt som et resultat av russiske militære aksjoner mot franske eller baltiske tropper.

Uten en slik klarhet ville Frankrike lede det amerikanske folket rett mot en atomkonflikt, som definitivt  ikke i det amerikanske folkets eller menneskeheten s interesse.

FOR STYRINGSGRUPPEN

VETERAN INTELLIGENCE PROFESSIONALS FOR SANITY

 • William Binney, tidligere teknisk direktør, World Geopolitical & Military Analysis, NSA; medgründer, SIGINT Automation Research Center (pensjonert).
 • Richard Black, tidligere Virginia State Senator; oberst, USA (pensj.); Tidligere sjef, strafferettsavdelingen, generaladvokat for dommer (tilknyttet VIPS).
 • Marshall Carter-Tripp, utenrikstjenestemann (pensj.) og tidligere direktør i utenriksdepartementets kontor for etterretning og forskning.
 • Bogdan Dzakovic tidligere lagleder for Federal Air Marshals and Red Team, FAA Security, (pensj.) (associate VIPS).
 • Graham E. Fuller, nestleder, National Intelligence Council (pensjonert).
 • Philip Giraldi, CIA, operasjonsoffiser (pensjonert).
 • Matthew Hoh, tidligere kaptein, USMC, Irak og utenrikstjenesteoffiser, Afghanistan (tilknyttede VIPS).
 • James George Jatras, tidligere amerikansk diplomat og tidligere utenrikspolitisk rådgiver for Senatets ledelse (Associate VIPS).
 • Larry C. Johnson, tidligere CIA- og utenriksdepartements antiterroroffiser.
 • John Kiriakou, tidligere CIA Counterterrorism Officer og tidligere senioretterforsker, Senatets utenrikskomité.
 • Karen Kwiatkowski, tidligere oberstløytnant, US Air Force (pensjonert), ved forsvarsministerens kontor og ser på produksjonen av løgner om Irak, 2001-2003.
 • Douglas Macgregor, oberst, USA (pensjonert) (tilknyttet VIPS).
 • Ray McGovern, tidligere infanteri-/etterretningsoffiser i den amerikanske hæren og CIA-analytiker; CIAs presidentbriefer (pensjonert).
 • Elizabeth Murray, tidligere assisterende nasjonal etterretningsoffiser for det Nære Østen, National Intelligence Council og CIA politisk analytiker (pensjonert).
 • Todd E. Pierce, major, dommeradvokat for den amerikanske hæren (pensjonert).
 • Pedro Israel Orta, tidligere CIA og Intelligence Community (inspektørgeneral) offiser.
 • Scott Ritter, tidligere major, USMC; tidligere FNs våpeninspektør, Irak.
 • Coleen Rowley, spesialagent fra FBI og tidligere juridisk rådgiver for Minneapolis-divisjonen (pensjonert).
 • Lawrence Wilkerson, oberst USA, pensjonert), fremtredende gjesteprofessor, College of William and Mary (associate VIPS).
 • Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (ret.); Defense Intelligence Agency (pensjonert).
 • Kirk Wiebe, tidligere senioranalytiker, SIGINT Automation Research Center, NSA.
 • Robert Wing, tidligere utenrikstjenestemann (tilknyttet VIPS).
 • Ann Wright, pensjonert US Army reserve-oberst og tidligere amerikansk diplomat som trakk seg i 2003 i opposisjon til Irak-krigen.

Link til Internett-sida: https://consortiumnews.com/2024/01/25/vips-memo-to-biden-avoiding-a-third-world-war/  

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar