Derimot: Driver Israel med atom-opptrapping?Israel har skaffet seg atomvåpen ulovlig, og bryter ikke-spredningsavtalen – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Ethan Huff

Siden minst 1960-tallet har den sionistiske staten Israel bygget atomvåpen i hemmelighet, og mottatt penger og våpen fra USA for å bygge sin krigsmaskin. USA fikk først vite om Israels hemmelige atomprogram, lokalisert i Dimona, fra en amerikansk embetsmann som var i møte med amerikanske diplomater i Tel Aviv sommeren 1960. Deklassifiserte dokumenter viser et atomprosjekt i Dimona, som Israel hevdet var å bygge en atomreaktor.

Noen amerikanske tjenestemenn mente at programmet handlet om å bygge atomvåpen, selv om Israel benektet det. Da denne «oppdagelsen» ble gjort under administrasjonen av Dwight D. Eisenhower, brøt det ut debatt om hva et israelsk atomprogram kan gjøre med regional stabilitet i Midtøsten, spesielt siden Israel var en okkupasjonsmakt i Palestina helt fra begynnelsen.

På spørsmål om Dimona-prosjektet på en helikoptertur i september 1960, fant den israelske tjenestemannen Addy Cohen opp en historie for å holde dens sanne hensikt hemmelig. Cohen hevdet at det var en tekstilfabrikk, noe som delvis var sant siden det faktisk var en tekstilfabrikk i Dimona – men det var ikke det eneste som fant sted der.

Det ville kreve litt ekstra etterforskning for å avdekke sannheten om Israels atomprosjekt i Dimona. Her er bevisene:
• I juni 1959 inngikk Israel en hemmelig avtale med Norge om å få tungtvann, som overførte det gjennom Storbritannia via Oslo-ambassadens diplomat Richard Kerry, faren til nåværende utenriksminister John Kerry.

• University of Michigan professor Henry Gomberg avslørte at han hadde fått vite om et hemmelig atomreaktorprosjekt i Israel, som involverte eksperimenter med plutonium.

• Cohen innrømmet senere at «vi har oppført oss dårlig», ifølge et telegram fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv som også sa at en uidentifisert tjenestemann nær statsminister David Ben-Gurion sa at det var uforsvarlig for Israel å holde sitt atomprosjekt hemmelig, og kaller det «en dum feil fra Israels side».

• Det amerikanske utenriksdepartementet sendte en melding til sin ambassade i Tel Aviv, og uttrykte irritasjon over svarene som ble gitt om prosjektet fra Israels regjering, som ifølge USA viste en «mangel på ærlighet».

• Det ble diskusjoner om rollen Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ville ha i å inspisere og sikre Dimona, noe som betyr at det faktisk foregikk atomaktivitet der.

Replika av atombomben «Little Boy» som ble sluppet over Hiroshima. Hvilke ødeleggelser kan moderne atomvåpen gjøre? Bilde: Wikimedia Commons

Kjernefysiske hemmeligheter stjeles.
For å bygge atomvåpen stjal Israel atomhemmeligheter, vet vi også nå – alt mens vestlige makter inkludert USA og Storbritannia lukket øynene for disse forbrytelsene. Regjeringen og media grubler konstant over Irans atomspredningsprogrammer, men de nevner aldri en gang det faktum at Israels atomprogram uten tvil er et mye verre brudd på ikke-spredningsavtaler for atomvåpen.

«Hvordan kan vi forvente at Iran vil dempe sine atomambisjoner hvis israelerne ikke vil være ærlige?» spurte The Guardians Julian Borger tilbake i 2014 om den vanskelige saken.

Som forklart av Borger samme år, hadde Israel bygget «en hemmelig atombombe» ved bruk av «teknologi og materialer fra Israel-vennlige land eller stjålet detav et hemmelig nettverk av agenter». Med andre ord, USA og Storbritannia ga Israel materialene som trengs for å bygge atomvåpen – og alt annet Israel trengte, og stjal det ganske enkelt fra de som hadde det de ville ha.

Iran er konstant i trådkorset angående utvikling av atomvåpen, men Israel blir aldri gransket på samme måte. Dette er fordi sionistiske makter kontrollerer Vesten, og ønsker at de også kontrollerer Iran.

Israel satte sammen et helt underjordisk atomarsenal – nå anslått til 80 stridshoder, på nivå med India og Pakistan – og testet til og med en bombe for nesten et halvt århundre siden, uten et internasjonalt ramaskrik eller mye offentlig bevissthet om hva de gjorde», skrev Borger i 2014.

Vesten har forsøkt å holde Dimona hemmelig på grunn av de åpenbart negative implikasjonene av at verden vet at Israel bygget et atomvåpen arsenal i hemmelighet «fra smuglede deler og stjålet teknologi». Barack Obama benektet dens eksistens da han ble spurt om det i 2009, og det samme gjorde den britiske regjeringen da han ble spurt om det i 2014.

I motsetning til Iran har Israel aldri undertegnet ikke-spredningsavtalen (NPT) fra 1968, noe som betyr at de aldri kan bryte den. USA gir milliarder av dollar i bistand som Israel hvert år, det er ulovlig på grunn av Israels gjentatte atombrudd. U.S. Nuclear Regulatory Commission forbyr finansiering av nasjoner som detonerer en atombombe.

Kjernefysisk Armageddon.
Med spenningen igjen økende mellom Israel og Iran, er Dimona-atomkomplekset tilbake i nyhetene med Iran, som truer med å angripe Dimona «på 400 sekunder», hvis Israel angriper noen av Irans atomanlegg.

Husk at USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Norge alle er medskyldige i hva som skjer videre, da de alle i hemmelighet solgte Israel materialene og ekspertisen den sionistiske staten trengte for å bygge atomstridshoder.

Det viser seg at Israels sentrifuger er nesten identiske med de i Iran, og Israel var i stand til å teste Stuxnet-dataormen på sin egen kjernefysiske infrastruktur, før de startet et nettangrep på Irans tilbake i 2010. Israel er ivrig etter ødelegge Irans atomvåpenarsenal, og de vil at USA skal hjelpe til. Det nylige israelske angrepet på Irans ambassade i Damaskus åpnet for en gjengjeldelse, og snart vil verden få vite hva Israel har gjemt, når de store kanonene kommer ut, og et atomvåpen Armageddon slippes løs.

Innbyggerne i Dimona, så vel som Golan, Nevatim og Eilat, har alle blitt satt i beredskap når den nåværende konflikten mellom Israel og Iran eskalerer etter Israels bombing av Irans ambassade. Det betyr at beboerne nå går inn i bomberom i påvente av ytterligere opptrapping.

Fra Natural News, publisert 16 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: ANALYSIS: Israel illegally obtained nuclear weapons, many from America which broke nuclear non-proliferation treaty.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar