Derimot: Dobbeltmoral kalles slikt. Til forskjell fra Russland slipper Israel unna.

Derimot.no

derimot.no:

Hykleri i særklasse

18. febr. 2024: Johan Galtung ble spurt om hva som var norsk utenrikspolitikk. Han svarte: «Utenrikspolitikk? Norge har ingen utenrikspolitikk. Norge sier det USA ber dem om å si.»

Innlegget er hentet fra Hva Mener Partiene?

Innlegget til Støre på VG.no virker i så måte klarert med USA. Halvparten av punktene i Støres kronikk er GPP, tåkeprat som har vært forsøkt i generasjoner uten å lykkes. De andre punktene er videreføring av økonomiske ordninger. En ros skal Støre ha, han ønsker fortsatt støtte til UNWRA mens USA har kuttet støtten i tråd med Israels ønske, uten engang å ha fått beviser for at Israel sine påstander er ekte.

Alle Støres gode intensjoner til tross: Realiteten er at Israel bedriver massedrap av sivile, mulig folkemord, og får lov til å fortsette med det uten at verden iverksetter tiltak som er naturlig for slike ugjerninger. Det er bare EN måte å få slutt på dette:

  • Godkjenne den palestinske staten
  • Sende Israels ambassadør hjem
  • Iverksette sanksjoner mot IsraelIverksette full boikott av Israel
  • Uttrykke støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ
  • Utestenge Israel fra MGP

For øyeblikket ser det ut til at Støre tillater Israel og USA å ture frem som de vil, helt forskjellig fra reaksjoner mot land vi ikke liker i langt mindre alvorlige saker. Spesielt påfallende blir mangelen på kritikk av USA som finansierer og sender bomber til krigen på Gaza. Dette holder ikke.

«Verken FNs sikkerhetsråd eller EU har vedtatt sanksjoner mot Israel», skriver Støre. Selvfølgelig har de ikke det. USA har vetorett i FNs sikkerhetsråd og gjør slik Israel ønsker, og EU vedtar ikke noe som helst uten at USA vil det. Slik har det vært siden tidenes morgen. Dette er et dårlig argument for at Norge ikke bør vedta det som er riktig.

Samtidig ser vi at hykleriet også gjelder andre land. G7-landene innførte ett minutts stillhet i går for å minnes Aleksej Navalnyj, mens de ikke bryr seg om å minnes de 28.000 drepte på Gaza. Det hele stinker av kampanje når vesten går bananas over Aleksej Navalnyj uten å nevne Gonzalo Lira eller Julian Assange..

Jonas Gahr Støre sin kronikk i VG

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar