Derimot: Det sitter langt inne i vesten. Å erkjenne virkeligheten er tungt, særlig nå heltene er kjeltringer.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Det sitter langt inne i vesten.

De har brukt et halvt år på å erkjenne det enhver med nøktern vurderingsevne skjønte med en gang. USA hadde midlene, motivene og muligheten til sprenge gassrørledningene til allierte Tyskland. De hadde annonsert at de ville gjøre det og har nærmest skrytt av det etterpå. Likevel klarer ikke de tyske etterforskerne å sette bjella på katten.

Hvor langt under støvelen kan en klare å krype, hvor kraftig klarer en å krympe seg og selvbildet sitt?

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland «er nå åpen for tanken» om at det var Vesten som gjennomførte terrorist-angrepet på Nord Stream-rørledningen – mener The Times.

Av Kolozeg.

Tyske myndigheter tror at det var en vestlig nasjon som blåste opp Nord Stream-rørledningen i Østersjøen, rapporterer The Times.

Tysk etterforskere skal ha rapportert at det ikke er utelukket at det kanskje var en vestlig nasjon som var ansvarlig for sprengningen av Nord Stream-rørledningen.

Det offisielle Tyskland  «er åpne for denne teorien», at sabotasjen av den undersjøiske Nord Stream-rørledningen ble gjennomført av et vestlig land, «med det formålet å legge skylden på Russland», rapporterer The Times.

I en rapport som kom på onsdag beskriver den britiske avisen mysteriet rundt hvem som sto bak angrepet som «det største spørsmålet i det 21. århundret».

Dre to rørledningene som begge hadde to ledninger hver, ble ødelagt av eksplosjoner sent i september i fjor.

Særlig disse to ledningene ville forsyne Tyskland og deler av EU med billig russisk gass, til glede for befolkningen og næringslivet i landene som mottok gassen. For USA var dette en dødelig trussel for det ville umuliggjøre krig mellom disse landene. Tyskland ville bli en usikker alliert.

Det var Tyskland som skulle være mottaker av russisk gass via disse undersjøiske ledningene. Men også Sverige og Danmark. Det var jo i deres territoriale farvann rørledningen ble skadet. Begge disse landene driver nå med separat etterforskning.

The Times siterer europeiske offisielle når de sier at dersom det er feil å være åpne om dette, kan det oppmuntre til «farlige konspirasjonsteorier» og «ville spekulasjoner».

«Det var et angrep på en større infrastruktur. Det er merkelig at vi har hørt så lite», sier en uidentifisert vestlig analytiker som blir sitert.

Den tyske etterforskningen har hatt liten framgang, og «har så langt ikke funnet  overbevisende bevis som peker på Russland».

The Times legger til at Berlin er  »åpen for teorier om at en vestlig stat utførte bombingen med det formål å legge skylden på Russland».

Det er bemerkelsesverdig at 23 diplomater og etterretningsbyråer fra ni vestlige land  også nylig har fortalt til Washington Post at de så langt ikke har sett bevis som involverer Russland , og noen sier de ikke tror Moskva er skyldig.

Men etter eksplosjonen har Kiev vært mest høyrøstede for å skylde på Russland. De påstår at Moskva har ødelagt sin egen infrastruktur for å legge et større press på EU.

Michael Podoliak

Michael Podoliak, en av Volodymyr Zelenskys rådgivere, forklarer det tilsynelatende ufornuftige i en slik handling, men sier til The Times at Moskva «går inn for slike aksjoner som er ulogiske, men at de tror at de vil skremme».

Den russiske regjeringen beskriver sabotasjen som «et terrorist-angrep», og sier at det USA er den nasjonen som har størst fordeler av aksjonen. Den ville føre til at Europa måtte lære seg å venne seg av med russisk gass.

USAs viseutenriksminister for politiske saker, Victoria Nuland, erklærte at hun er «svært takknemlig» for ødeleggelsen av Nord Stream under en høring forrige uke.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa på torsdag sa at denne USA-diplomaten i bunn og grunn «tilsto» at Washington sto bak sabotasjen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 15

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar