Derimot: Det kan bli et stort samfunnsproblemKostnaden med å være syk av mat med sprøytemidler, er høyere enn prisen på økologisk mat som gir mye bedre helse og immunforsvar – Derimot

derimot.no:

Av S.D. Wells.

Har du irritabel tarm? Da vil du vil kanskje vite at vitenskapen beviser at høyere nivåer av plantevernmidler, også gir en høyere grad av irritabel tarmsyndrom (IBS), ifølge en grundig studie publisert i Environmental Toxicology and Pharmacology, over 18 000 tilfeller av IBS ble studert.

Hvor mange spiser konvensjonell mat med plantevernmidler, og bruker deretter en formue på leger og sykehus, diagnostiske tester etter diagnostiske tester for å prøve å finne ut av det?

IBS påvirker en stor del av befolkningen, hovedsakelig kvinner. Til tross for at det medisinske industrielle komplekset lider av «ukjent årsak»-syndrom, viser et fjell av kliniske bevis at miljøforurensninger, som plantevernmidler er synderen, ettersom de negativt påvirker tarmmikrober, og forårsaker ubalanse og kronisk betennelse direkte assosiert med IBS.

Kort-og langsiktige kostnader med «konvensjonell» mat med sprøytemidler.
Fra helsekostnader som egenandeler til medisiner, bruker folk mye, mye mer enn de tror på sin «konvensjonelle» livsstil med mat med sprøytemidler. Vi hører det om og om igjen, ettersom de fleste hevder at økologisk mat er «for dyr», så de «velger» den konvensjonelle, tarmirriterende, immunsystem-svekkende, betennelsesutløsende konvensjonelle maten. La oss sammenligne. Det er omtrent 22 prosent dyrere å kjøpe økologisk enn ikke-økologisk, men mesteparten av den forskjellen kommer fra kjøp av kjøtt. Hvis du skulle fjernet kjøtt, ville det kun blitt rundt 13 prosent dyrere å velge økologisk mat.

Sammenlign nå dette med kostnaden per husholdning, per år, som lider av mange av de kroniske og tilbakevendende sykdommene ved å spise mat med plantevernmiddel, fluor, antibiotika og hormoner. De bruker i gjennomsnitt mye mer for å leve sitt såkalte «billigere» konvensjonelle liv. Det er elendigheten ved å være syk av prosessert mat full av tilsetninger og sprøytemidler.

Mange grunner til at du bør «handle økologisk».
Økologiske avlinger bidrar til å redusere mengden giftig insekt- og ugressdrepende kjemikalier i kroppene våre og miljøet, fordi organisk merking sikrer at maten har blitt inspisert for syntetiske kjemiske plantevernmidler og ugressmidler. I tillegg betyr en human behandling av husdyr ingen bruk av syntetisk antibiotika, ingen tilsatte veksthormoner og ikke GMO giftig fôr. Det betyr også at produkter som egg og ost ikke vil inneholde disse kjemikaliene som forårsaker IBS, et svekket immunsystem og demens.

Så mye for unnskyldningen med at «økologisk mat koster for mye».
I 2011 undersøkte noen studenter ved Colby College, 21 organiske matvarer og sammenlignet prisene med ikke-organisk mat i 5 forskjellige dagligvarebutikker. De fant ut at noen priser på ikke-økologisk mat faktisk var høyere, og totalt sett var ikke økologisk mat så mye dyrere.

Er du lei av å være syk og sliten? Besøk NaturalMedicine news nettside for tips om hvordan du kan bruke naturlige midler for forebyggende medisin og for helbredelse, i stedet for å gi etter for Big Pharma og Big Food-produkter som forårsaker, sprer og forverrer sykdom og lidelse.

Fra Natural News, publisert 9 april.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: The TOTAL COST of being SICK from conventional food vs. the “higher” price of organic food that yields much better health and immunity.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...