Derimot: Det går dårlig, men USA eskalerer hele tiden.USA vil betale leiesoldatfirma for krigsdeltagelse i Ukraina. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Det går dårlig, men USA eskalerer hele tiden.USA vil betale leiesoldatfirma for krigsdeltagelse i Ukraina. – Derimot

derimot.no:

Vi legger merke til formuleringen «å jobbe i Ukraina». Den betyr at de skal være direkte krigsdeltagere. Vi nærmer oss nå tilstanden hvor regulære USA-tropper settes inn i Ukraina. Når det skjer vil alle som ennå ikke ser tegningen skjønne at det er en krig mellom USA og Russland som pågår – ikke på USAs grense, men på den russiske.

USA er storebror i Nato og Norge som Nato-partner har en felles grense med Russland. En må være potte tett i pappen hvis en ikke forstår at dette er en trussel mot Norge, forsterket av de 12 basene USA nå disponerer i Norge.

Russland har aldri truet Norge, men Norge truer nå Russland gjennom disse USA-basene.

Nå har USA hatt leiesoldater i Ukraina hele tiden. Larry Johnson har en helt annen forklaring på hvorfor Der Hvite Huset nå går offentlig ut med en opplysning om noe som har vedvart i lang tid og som både russere og andre har visst om.

Knut Lindtner
Redaktør

CNN: Biden vil betale amerikanske militærkontraktører for å jobbe inne i Ukraina

Tiltakene er nok et skritt fra Det hvite hus som fører nærmere mot direkte krig med Russland

av Kyle Anzalone

President Joe Biden forbereder seg på godkjenning av å ansette amerikanske militærentreprenører til å jobbe i Ukraina. Hvis Det hvite hus går videre med forslaget, vil det være nok en betydelig eskalering i proxy-krigen i Ukraina.

Fire navngitte amerikanske tjenestemenn fortalte CNN at Biden endrer sin politikk og snart vil tillate private soldater fra amerikanske leiesoldatfirmaer å hjelpe til i kampene i Ukraina. Endringen forventes å tre i kraft senere i år.

Til å begynne med ønsker Det hvite hus at entreprenørene fikser amerikanskprodusert avansert militærutstyr, som F-16 jagerflyet. Kreml sier at krigsflyene, som skal ankomme Ukraina senere i år, utgjør en kjernefysisk trussel mot Moskva, og lover å eliminere basene de er stasjonert ved, innenfor eller utenfor ukrainske grenser.

Å øke antallet amerikanske soldater, selv om de blir pensjonert fra offisiell tjeneste, på bakken i Ukraina vil sannsynligvis bli sett på som en annen betydelig provokasjon av Russlands president Vladimir Putin.

Spenningen mellom Det hvite hus og Kreml økte ytterligere den siste måneden, etter at Washington og mange andre NATO-land har underskrevet Kievs bruk av vestlige våpen for å angripe Russland. Denne utviklingen toppet seg forrige uke da amerikanskproduserte ATACMS-missiler ble brukt i angrep på Krim-halvøya som førte til at fire russere døde.

Alexander Vindman

I følge en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet, har USA «reelt sett blitt en part» i krigen på Ukrainas side, og legger til: «Repressaltiltak vil helt sikkert følge.»

At Det hvite hus begynner å tilby kontrakter til leiesoldatfirmaer er en handling av desperasjon, ettersom Ukraina ikke har vært i stand til å stoppe den russiske fremrykningen. CNN rapporterer at Alexander Vindman, tidligere direktør for nasjonale sikkerhetsråd for europeiske anliggender under president Donald Trump, nå direktør for en organisasjon som støtter seier i Ukraina, er en av lobbyistene som presser Biden til å la Pentagon betale for å sende private soldater til Ukraina. Vindman, som ble født i Ukraina, vitnet mot Donald Trump under sin første riksrettssak.

https://news.antiwar.com/2024/06/26/cnn-biden-will-pay-us-military-contractors-to-work-inside-ukraine

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar