Derimot: Det er terrorvirksomhet.Ukraina, dvs. USA bruker klasevåpen mot badestrand. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Det er terrorvirksomhet.Ukraina, dvs. USA bruker klasevåpen mot badestrand. – Derimot

derimot.no:

En kan lure på hvorfor USA og andre vestlige land bruker våpen mot sivile. Det er rein terrorvirksomhet. Naturligvis skjuler de seg bak at det er Ukraina som bruker våpnene de har fått, dvs. de som trykker på knappen. I realiteten er hele prosessen styrt fra US, UK, Tyskaland, altså fra alle som leverer disse våpnene. Ukraina har hverken kompetanse eller styringssystemer til å utføre slike angrep på egenhånd. Resultatet blir at Russland utstyrer Natos fiender rundt i verden med mer effektive våpen, feks. houtiene i Jemen eller Hezbollah i Libanon.

Klaseammunisjon eller klasebomber er luftbårne eller bakke-utskutte eksplosive våpen som i sin tur skyter ut en rekke mindre eksplosiver: et cluster av små bomber. (Fra Wikipedia)

Hadde USA i en tenkt krig med Mexico blitt beskutt i f.eks. San Diego med russiske missiler ville kravet om direkte gjengjeldelse overfor Russland vært massivt i USA. Men når en ikke forstår hva fienden tenker og opplever klarer en å spille dum i mediene: «Vi gir dem bare utstyret. De bestemmer hva de skal brukes til!» Eller kanskje en forstår det men tar en pokersjanse og håper de ikke tør gjengjelde og dermed utløse en 3. verdenskrigs-situasjon.

Angrep på badestrender er uansett terrorvirksomhet og klasevåpen er definert av Klasevåpenkonvensjonen (CCM). Den ble vedtatt i 2008 og trådte i kraft i 2010 og forbyr bruk, produksjon, overføring og lagring av klaseammunisjon. Norge har sluttet seg til den, men naturligvis protesterer ikke den norske regjeringen mot dette siden det er «våre folk» som bruker disse våpnene.

Hvis Ukraina mener at Krim er ukrainsk er det dessuten svært spesielt at de angriper sin egen befolkning på denne måten. Det skaper ikke sympati for Ukraina på Krim akkurat.

Knut Lindtner
Redaktør

Hundrevis såret på Krim. Russland sier Ukraina bruker amerikanske missiler.

Russland rapporterer at over 100 ble skadet og fem ble drept av ukrainske angrep, som brukte amerikanske ATACMS-missiler (klasebomber).

Av Kyle Anzalone.

Det russiske helseministeriet rapporterer at fem personer ble drept og mer enn 100 skadet av et ukrainsk missilangrep på Krim. Moskva påstår det var amerikanske klasevåpen som ble brukt i angrepet. På søndag ble russiske sivile på Krim truffet av rester og klaseammunisjon i et ukrainsk angrep.

«Ifølge de siste rapportene var det resultatet av et granatangrep mot Sevastopol fra ukrainske nasjonalister. 124 personer, inkludert 27 barn, ble såret i angrepet», sier den russiske helseministeren Alexej Kuznetsov.

Det ser ut som om angrepet var rettet mot folk som solte seg og badet på stranden. Det russiske nyhetsbyrået TASS rapporterte at fem amerikansk-produserte ATACMS klasebomber ble brukt i angrepet. Moskva påstår at de skjøt ned fire missiler, men det femte eksploderte over Sevastopol.

MGM-140 Army Tactical Missile System er et taktisk ballistisk missil produsert av det amerikanske forsvarsselskapet Lockheed Martin. Det bruker fast drivstoff, er 4m høyt og 24 tommer i diameter, og de lengste rekkevidde variantene kan fly opp til 300km. Wikipedia

Det russiske forsvarsdepartementet sier at USA er ansvarlige for angrepet på grunn av sin rolle når de hjelper Ukraina til å skyte ut ATACMS-missiler. «Et angrep med amerikanske ATACMS taktiske operative missiler blir brukt av amerikanske spesialister som bruker rekognoserings data fra satellitter».

Kunngjøringen fortsetter: «Derfor ligger ansvaret for dette overlagte missilangrepet på sivile i Sevastopol på Washington. Det er de som sender disse våpnene til Ukraina, altså til Kiev-regimet. Det var jo fra deres område angrepet kom». Videre heter det i kunngjøringen: »Slike aksjoner vil ikke forbli ubesvart».

Kreml kaller angrepet et terroristangrep. Kiev påstår at Krim er ukrainsk territorium. Men Russland sier de har full kontroll over regionen etter at Moskva annekterte det i 2014.

USA har gitt Ukraina grønt lys til å angripe begrensede russiske områder, inkludert Krim. De har ganske nylig utvidet dette til å gi Kiev tillatelse til å sikte etter mål inne på russiske områder, så langt som inntil 100 kilometer fra Kiev Sumy og Kharkov fylke. Men Kiev vil ha stadig videre tillatelser fra USA når det gjelder avstander og våpen de kan bruke til å treffe mål inne i Russland.

«Verken avstander eller kategorien våpen er tilstrekkelig så langt» sa en ukrainsk forsvars-talsmann til Washington Post. New York Times har tidligere fortalt at restriksjonene for Ukrainas bruk av USA-våpen er blitt lempet på, som del av president Bidens planer om å «unngå en tredje verdenskrig».

Men i løpet av krigen har USA og andre NATO-land stadig gått videre fra det de tidligere tillot av fare for å provosere Russland. Fortsatt ber Kiev Washington om tillatelse til å provosere Moskva ytterligere ved å bruke mer avanserte våpensystemer. 

«Mer moderne luftforsvars-systemer til Ukraina – som Patriot-raketter. Akselererende opptrening av ukrainske piloter til F-16 fly. Og enda viktigere – økt avstand for våre våpen.  Det er det som er nødvendig», sa Ukrainas president Volodymyr Zelensky på lørdag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://news.antiwar.com/2024/06/23/hundreds-injured-in-crimea-russia-says-ukraine-used-american-missiles

Forsidebilde: KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar