Derimot: Den serbiske presidenten: Dette er galskap! Vesten forbereder en ‘full militarisering’ for å beseire Russland. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Tyler Durden

I forrige uke rapporterte vi om at under den ukrainske presidenten Zelenskys besøk til Albania, hvor han appellerte om flere våpen fra Balkan-land, gjentok han ideen om at alle vest-vennlige Balkanstater må ha en vei til EU og NATO. Og samtidig har den franske presidenten Emmanuel Macron vært opptatt med å lufte muligheten for at vestlige tropper kan utplasseres i Ukraina.

Albania er selvfølgelig en ledende regional rival til Moskvas nære allierte og venn Serbia. Jahja Muhasilovic, en politisk analytiker på Balkan, hadde kommentert Zelenskys sjeldne Balkan-reise; at «Albania er kjent for å være en av de sterkeste tilhengerne av å begrense Russlands innflytelse her i regionen».

«På en måte har Zelenskys besøk i Albania en geopolitisk overtone. Han regner sannsynligvis med at landene på Vest-Balkan ikke hjelper dem militært fordi det er begrenset hva de kan bidra med, men de kan ha en rolle som lobbyister for å fortsette bevæpningen av ukrainske tropper», forklarte han.

Denne helgen har Serbias president Aleksandar Vucic svart på pågående oppfordringer fra vestlige tjenestemenn om å snarest sende flere våpen til Kiev. Vucic anklager Vesten for å føre en politikk med «full militarisering» for å beseire Russland, noe som setter regionen og verden på randen av katastrofe og tredje verdenskrig. «Det som skjer nå er galskap,» ble han sitert i regionale medier for å si. «De trodde alle at Putin ville bli beseiret lett. Nå ser de at det ikke er slik».

«Den nåværende trenden går mot total militarisering og en femdobling i alle henseender», sa den serbiske presidenten videre under et besøk til Beograd Military Technical Institute. Vucic har også advart mot at europeiske land sender sine tropper til Ukraina for å konfrontere russiske styrker, og sa at dette umiddelbart og uforutsigbart ville eskalere krigen.

Ifølge Politico på fredag, står Frankrike bak et nytt fremstøt for et seriøst «alternativ» for å utplassere vestlige bakkestyrker i Ukraina: Frankrike bygger en allianse av land som er åpne for potensielt å sende vestlige tropper til Ukraina – og i prosessen øker det uenigheten om dette med et mer forsiktig Berlin. Den franske utenriksministeren Stéphane Séjourné var i Litauen fredag, hvor han møtte sine baltiske og ukrainske kolleger, for å støtte ideen om at utenlandske tropper kan hjelpe Ukraina med for eksempel minerydding.

– Det er ikke opp til Russland å fortelle oss hvordan vi skal hjelpe Ukraina i de kommende månedene eller årene, sa Séjourné på et møte ledet av Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis og med hans ukrainske kollega, Dmytro Kuleba. «Det er ikke opp til Russland å organisere hvordan vi implementerer våre handlinger, eller å sette røde linjer. Så vi bestemmer det selv».

Da Macron først tok opp saken på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Paris i forrige måned, sa den franske utenriksministeren Séjourné: «Ukraina ba oss ikke om å sende tropper, for øyeblikket ber de oss om å sende ammunisjon». Men så understreket han: «Vi utelukker ikke noe for de kommende månedene».

Det er denne typen ultraprovoserende uttalelser som Serbias Vucic nettopp kaller «galskap», som legger til rette for en atomvåpen-konfrontasjon mellom Russland og NATO. Det ser også ut til å at jo tydeligere det blir at Ukrainas styrker taper, desto mer krigerske blir noen vestlige tjenestemenn.

Alt dette mens Ukraina er på retrett, etter Russlands erobring av den østlige byen Avdiivka forrige måned. Flere andre mindre byer har også falt, med Ukrainas frontlinjer i oppløsning. Dette har resultert i tomme trusler fra Vesten, da de sitter hjelpeløst og ser de russiske styrkene rykke frem.

Fra ZeroHedge, publisert 10 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: «Madness!»: West Is Conducting «All-Out Militarization» To Defeat Russia, Serbian President Warns.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar